Over

Ruim 900 dakloze katten en honden worden per jaar in De Ark opgevangen. Zwerfdieren, dieren die zijn achtergelaten of dieren waarvan mensen afstand hebben gedaan omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen om wat voor reden dan ook. 

Het asiel wordt gerund door een team van 5 vaste krachten  welke worden bijgestaan door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen bij het verzorgen van de dieren, het uitlaten van honden, schoonmaken van verblijven en het te woord staan van klanten.

Ons werkgebied bestaat uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet & Zeewolde. Grotendeels gaat het om zwerfdieren die na een melding aan de Stichting Amivedi of aan ons opgehaald worden door de Dierenambulance Harderwijk en naar de Ark worden gebracht. Hier worden ze liefdevol opgevangen. Liefde, onderdak en voeding is niet genoeg. We besteden uiteraard aandacht aan de medische verzorging.

Alle honden en katten worden bij binnenkomst onderzocht, ingeënt, ontwormd en ontvlooid. Zieke dieren krijgen de medische zorg en aandacht die het verdient. Gevonden dieren zijn wij verplicht twee weken in opvang te houden, om zo de eventuele eigenaar de gelegenheid te geven zijn hond of kat op te halen Wij houden van dieren en vanuit dat oogpunt proberen wij voor ieder dier een passend tehuis te vinden!