Foto's
Bestanden moeten kleiner zijn dan 64 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.

Verticale tabs

Hoe gaat het met?

Lucky

zo, 01/13/2019 - 18:41
Dag lieve mensen,

Even een berichtje over mijn lieve Lucky. Ze is hier nu ruim een jaar. Ik ken haar voorgeschiedenis niet en toen ze hier kwam wonen was ze heel alert en ook agressief in de vorm van bijten. Spelen deed ze eigenlijk bijna niet.
Nu na een jaar denk ik dat ze zichzelf is geworden.
Ze speelt sinds kort naar hartelust en komt knuffels halen.En ze ligt graag op mijn schoot. Met liefde en geduld is ze een hele lieve poes geworden met toch het pittige karakter van een lapje.
Ik ben geweldig blij met haar.

Liefs en hartelijke groet van Lucky en mij, Ans


Tijger

vr, 01/11/2019 - 19:58
Vervolg op: Tijger za, 01/07/2017 - 15:50

Miauwww daar ben ik weer eens met een update hoe het met me gaat. Sinds de laatste keer ben ik alweer anderhalf jaar ouder maar niet wijzer of volwassener geworden hoor.

Mijn mens werkt tegenwoordig 4 dagen thuis dus dat vind ik best gezellig. Het liefst lig ik dan lekker onder zijn bureau in de kast zodat ik dichtbij ben. (foto) verder mag ik graag lekker uitgebreid op de bank liggen zolang het maar bij mijn mens is. vreemde mensen moet ik nog steeds niets van hebben. ik kruip dan maar lekker onder de bank. maar als die mensen niet weggaan kom ik na een uurtje toch wel eens voorzichtig kijken wie het zijn en dan vallen ze meestal wel mee. Ze geven dan altijd een snoepje en dan zijn ze wel lief.

Ik krijg wel eens een stukje vis als mijn slaaf sushi heeft gehaald, maar dan moet hij het wel gewoon op tafel leggen want een kat die met stokjes eet is geen gezicht natuurlijk (foto)

ik ben een keer naar de tandarts geweest omdat mijn tandjes vies waren. ik stonk toen uit mijn bek alsof ik er een dode muis in bewaarde zei mijn mens. Ik moest beter op de brokjes bijten en af en toe worden mijn tandjes gepoetst.

Oh ja we hebben ook een nieuwe aquarium met heel veel lekkere hapjes maar het glas is te stevig en het deksel te zwaar dus dat is een beetje balen.

nou tot de volgende keer maar weer.

Miauwww

PS: baasje: ik wil een vriendje !!!!

Johannes

vr, 01/04/2019 - 15:20
19 oktober hebben wij Johannes bij jullie opgehaald. We hoorden dat hij in Ermelo met zus en moeder op straat gevonden was en zijn eigenaren niet achterhaald konden worden. In het begin was hij heel bang voor handen en voeten/benen. Wie weet wat hij meegemaakt heeft op straat. Langzaam maar zeker begon het vertrouwen te komen en nu komt hij gewoon op schoot en bedelt flink om knuffels. Helaas blijft hij wat reserves houden en is hij altijd op zijn hoede. Maar met liefde en tijd zal ook dat goed komen. Wij zijn superblij met Johannes. Johannes kozen we als maatje voor anderhalf jaar oude poes Darcy. Afwachten hoe dat zou gaan. Het gaat goed. Ze spelen, rennen elkaar achterna en Darcy mag zelfs af en toe zijn kopje en oortjes wassen. Johannes is een blijvertje!

Jip

di, 01/01/2019 - 12:18
Wij hebben Jip nu 5,5 week en hij heeft zijn plek hier al helemaal gevonden. Heel gezellige kat die met ons praat als hij wat wil, graag bij ons zit, ligt en slaapt en oneindig geaaid kan worden.

Ondeugend en speels en dat voor een kater van 9. Naar buiten is hij ook al geweest. Dat wordt nog spannend als hij binnenkort zonder onze begeleiding naar buiten mag.

Groet Arjen en Ester

Diesel

wo, 12/12/2018 - 21:50
Beste medewerkers van dierenasiel de Ark,

Hierbij een berichtje over “Diesel”.
Woensdag 12 september 2018 hebben wij bij jullie in Harderwijk een hondje “Diesel” gekocht-opgehaald. Diesel is een klein hondje, een kruising van een Jack Russell met waarschijnlijk en Duitse Jagt Terriër. Het blijkt een ontzettende lieverd te zijn en een echt knuffeldier. Omdat hij in zijn gedrag nogal wat bijgeschaafd moet worden zijn wij sinds enkele weken in therapie met een gedrags therapeute van de Martin Gaus hondenschool die gespecialiseerd is in het begeleiden van asielhonden en dat levert goede resultaten op. Diesel is een pienter hondje en leert snel. Mogelijk heeft hij in het verleden niet veel begeleiding gehad. Onvoorstelbaar dat zijn vorige baasjes zo’n lief en pienter beestje hebben laten gaan. Wij zelf hebben 14 ½ jaar een Jack Russel gehad en die had ook wel wat sturing nodig. Zo te zien heeft hij het bij ons erg naar zijn zin en wij zijn erg blij met hem. Hij heeft nog nooit gemopperd of gebromd en je kunt alles met hem doen in de goede zin.

Succes met het asiel en een vriendelijke groet van Anne Marie en Frans uit WarmondJoi

di, 12/11/2018 - 17:18

hallo´

ik wilde even laten weten dat joi en ik het reuze naar de zin hebben
we genieten alle dagen van lange wandelingen
vooral strand en zee vallen in de smaak

groetjes joi en peter

Kaat

di, 12/11/2018 - 13:04
Goedemiddag! Hier even een berichtje vanuit Elburg over Kaat! Kaat is nu een tijdje bij ons en het gaat fantastisch! Inmiddels heet ze Tuck en is ze helemaal thuis. De eerste dagen waren wel even wennen, vooral veel geluiden waren nieuw en eng, wat wel voor een beetje stress zorgde. Maar zelfs toen heeft ze niet in huis geplast. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, aangezien het haar specialiteit was bij de vorige eigenaar. Ze doet alles keurig op de bak en gebruikt volop haar krabpaal en speeltjes. Zodra wij op de bank zitten komt ze erbij en wil ze niets liever dan geaaid worden, liefst zonder te stoppen. Als je wel stopt dan verzoekt ze je liefdevol met haar pootje op je hand toch maar even door te gaan. Ook als er visite is dan is ze in haar nopjes, ze kijkt eerst even van een veilige afstand toe, en zodra ze de zaak vertrouwd komt ze aan lopen en kruipt graag op schoot bij iedereen die dat toelaat! Kortom het lijkt er op dat we met Kaat een hele goede match hebben gevonden en dat ze hier helemaal thuis is!!

Wouter

ma, 12/10/2018 - 17:29
Wouter van 8 maanden oud (eerst Thijs) woont nu al bijna 3 weken bij ons, en wat zijn we blij met hem! Ik typ dit verhaaltje met Wouter gezellig naast me op de bank.
Toen we hem in het asiel tegen kwamen was hij erg speels maar ook erg verlegen. We dachten dat het wel een aantal weken zou duren om Wouter uberhaüpt te kunnen aaien omdat hij best schrikkerig en gespannen was. In de auto onderweg naar huis was het een echte stoere kerel, hij keek mee met de weg en vond het maar wat interessant.

Eenmaal thuis ging Woutertje eerst op onderzoek uit, alle plekjes werden grondig geinspecteerd. Na twee uurtjes snuffelen kwam Wouter tot onze verbazing bij ons op de bank zitten. Aaien vond hij prima. De volgende dag gebeurde hetzelfde en hij viel zelfs op schoot in slaap. Hij speelt heel graag, met vanalles van kastanjes tot wasknijpers, alles is speelgoed. De derde nacht kwam hij zelfs op bed tussen ons in liggen. We zijn super gek met Wouter en we zijn heel trots op hem dat hij zo snel al ons vertrouwd. Hij is nog wel wat schrikkerig en vindt nieuwe dingen spannend maar hij is ook super nieuwsgierig.

Lieve mensen van de Ark, bedankt dat jullie Wouter goed verzorgd hebben voordat wij hem hebben geadopteerd. En ook bedankt dat jullie zo goed voor de andere dieren zorgen, jullie zijn toppers.

Elmo

do, 12/06/2018 - 18:34
Beste Asiel de Ark,

Inmiddels hebben wij Elmo ruim een maand geleden bij jullie uit het asiel gehaald en na wat opstartprobleempjes (wat rijdende bewegingen maken, wellicht nog als gevolg van recente castratie; wat overigens nog altijd niet helemaal weg is) is hij een vast en gewaardeerd onderdeel van ons gezinnetje geworden. Hij lijkt zich goed thuis te voelen, zeker 's avonds wanneer ons dochtertje op bed ligt, komt hij lekker bij ons liggen en laat hij zich goed verwennen.

Eten doet hij nog altijd met heel veel plezier, we proberen hem op 75 gram per dag te houden maar daar lijkt hij het zelf niet zo mee eens te zijn haha.

Bijgevoegd een paar leuke fotootjes om jullie een idee te geven van hoe hij bij ons is.

Groetjes,
Nick&Nadine&Liv en Elmo natuurlijk ;-)

Dushi (voorheen Asta)

do, 12/06/2018 - 10:39
Helaas is Dushi niet meer bij ons. Mijn lieve trouwe viervoeter was getroffen door botkanker. Ik heb haar in laten slapen en laten cremeren. Negen jaar geleden heb ik haar opgehaald uit het asiel bij jullie, wat een treffer! Wat een schat van een meid was het, een aanwinst voor mij en later ook voor mijn gezin, toen de kinderen geboren werden.
Waarschijnlijk krijg ik nooit meer zo'n hond als haar.

Ik wou dit jullie laten lezen en misschien ook de vorige eigenaar van Dushi. Ze heeft een mooi leven gehad, met veel wandelingen in het bos en prijzen gewonnen met behendigheid, ze had hier veel plezier in. De laatste twee jaar heeft ze medicijnen gehad tegen spondylose, ook hier kon ze prima mee dealen. Ik heb ervoor gekozen om haar het gevecht niet aan te laten gaan met kanker. Ze is 11 jaar oud geworden.

Liefs Christa

Anneke (ik heet nu Saartje)

wo, 11/28/2018 - 15:36
Hallo allemaal,

3 weken geleden ben ik door mijn nieuwe baasjes bij jullie opgehaald. Ik woon nu in Hoogland, bij Amersfoort. De autorit was gelukkig niet zover, maar ik was blij toen we er waren. Ik heb het best goed gedaan al zeg ik het zelf, alleen een beetje geplast op het kleedje in mijn reismand. Valt dus best mee.
Ik woon in een mooi huis met een tuin met vogels en vissen, maar daar kan ik alleen maar naar kijken;( Mijn nieuwe huisgenoten zijn stapel op me, ze willen constant knuffelen en ik mag lekker bij ze op schoot slapen. Gelukkig hou ik daar ook van, dus dat is helemaal fijn. Ze noemen me nu Saartje, vind ik best een leuke naam, dus daar luister ik nu naar.
Ik mag lekker het hele huis doorlopen, maar het liefst ben ik waar de mensen zijn, want dan kan ik lekker met ze spelen. Aarde uit de plantenbak halen vind ik het leukst, maar dit vinden mijn baasjes niet zo leuk hihi.
Ik ben blij dat ik nu hier woon, maar jullie bedankt dat jullie me hebben verzorgd toen ik nog geen thuis had.
Pootje van Saartje 0000
00

Bobbie

zo, 11/25/2018 - 16:48
Op 10 november hebben wij een kater uit het asiel gehaald die op dat moment geen naam had. Uiteindelijk hebben wij besloten deze meneer Bobbie te noemen. Hij voelde zich gelijk thuis en na wat ruzies met onze oudere kater Beau, kunnen ze het goed vinden samen. Hij heeft inmiddels het buitenleven ontdekt en zit achter de muisjes en vogeltjes aan. Het is een enorm speelse, maar lieve draak en iedereen geniet ontzettend van deze deugniet.

Jannes

zo, 11/18/2018 - 17:51
Hallo allemaal,

17 oktober hebben wij Jannes bij jullie opgehaald. Na een dag hebben wij hem Joep genoemd.
Het gaat héél goed met Joep. Hij speelt graag, eet goed, is helemaal zindelijk.
Kortom, wij zijn helemaal blij met hem!

Groetjes, Peter en Marjelle Verberg uit Leusden en een kopje van Joep

Cleo

zo, 11/18/2018 - 17:49
goedemorgen,

Vorige week woensdag heb ik cleo een zwart poesje gehaald nu genaamd Lobke ze doet het prima is een echte knuffel ik heb geen fb vandaar langs deze weg

groeten jantsje meijer,

Nemo

zo, 11/18/2018 - 17:45
Goeiedag,

Hierbij alvast een kleine update over nemo. Hij vind het allemaal nog wel spannend hoor zo'n groot nieuw huisje en dan nog een nieuwe kat erbij.. maar niet zo spannend als de andere kat die vind het toch maar een beetje gek en blaast iedere keer. Gelukkig heb ik al wat schuilplekjes ontdekt. Maar toch hebben we ontdekt dat ie knuffelen heeerlijk vind dus dat gaat helemaal goed komen. Spinnen kan ie als de beste. Hier een paar fotos en videotje.

Groetjes,

Daphne

Margaretha

ma, 11/12/2018 - 22:49
Alsnog de foto van Margaretha

Olly

za, 11/10/2018 - 18:48
Lieve medewerker van de Ark,

Even een berichtje van Emmy (voorheen Olly).

Het gaat goed met mij. Krijg goed te eten en er liggen lekker veel speeltjes in huis. Ren me soms rot. Ben dan wel een beetje moe. ’s Nachts slaap ik op bed.
Vrouwtje vindt mij een schatje. Ik geloof dat ik haar ook wel mag. Het is even de kat uit de boom kijken natuurlijk. Maar hier alles OK. Bij jullie ook?

Groetjes en een pootje,
van Emmy,
In Ridderkerk

Snowy

za, 11/10/2018 - 18:45
Beste meneer/mevrouw,

Het lukte mij niet om wat foto’s van Snowy toe te voegen aan het verhaaltje. Zou u dat wellicht voor mij kunnen doen?

Groetjes Noor

Oscar (nu Kiwi)

za, 11/10/2018 - 11:44
Hoi medewerkers van de Ark,

Ruim 3 weken geleden hebben wij Oscar bij jullie opgehaald. We hebben hem nu Kiwi genoemd (al luistert hij hier niet naar;p).
Kiwi is enthousiast, nieuwsgierig en speels. Hij houdt er van om te spelen, alles te zien en overal achter je aan te lopen. Maar daarnaast is het ook een heerlijke knuffel, hij gaat 's avonds lekker bij ons op de bank liggen.

Kortom, het gaat heel goed met hem. En volgens mij zit Kiwi hier ook wel op zijn plekje.

Groetjes Frank & Laura

Margaretha

vr, 11/09/2018 - 20:34
Oude bekende

Pieter

vr, 11/09/2018 - 20:09
Pieter heet nu Timmie en woont sinds maart bij mij en mijn twee andere katten ( o.a. Margaretha die drie jaar bij jullie in het asiel is geweest). Hij is een van de +/- 25 katten die tegelijk bij jullie in het asiel zijn gekomen begin dit jaar. Hij moest wel even wennen maar inmiddels is het een echte kroelkat geworden. Hij is speels en ondeugend. De andere katten vinden hem volgens mij wat te druk. Zij zijn altijd samen (zie foto) en daar komt Timmie niet tussen.
Kortom een gezellig beestje die graag aandacht wil en waar ik erg blij mee ben.

Hettie

Maus (Guus)

ma, 11/05/2018 - 07:38
Hier een berichtje van Mous. Mijn baasje heeft me de naam Guus gegeven, :) Het gaat goed met mij, eet en drink veel poep en plas netjes op de katten bak en hou erg van knuffelen en ben lekker speels! :)

Mijn baasje is blij dat ze me meegenomen heeft !!

Groet,
Guus & Amber

Tijgertje

di, 10/30/2018 - 20:25
Beste medewerker De Ark,


Een aantal weken geleden zag ik op jullie site een mooie rode kater en na wat aandringen wilde mijn vriend mee om hem te gaan bekijken. Harderwijk is voor ons niet om de hoek, maar ik vond hem toch wel erg leuk.
Terwijl ik op werk was keek ik nogmaals naar de foto en tot mijn verbazing had hij opeens een baas. Blij voor Tijger, maar ietwat teleurgesteld keerde ik huiswaarts.
Mijn verbazing was groot toen ik mijn verlate verjaardagscadeau thuis aantrof. Mijn vriend had alles al geregeld en daar was hij dan, onze nieuwe huisgenoot!
De kleine druktemaker is inmiddels omgedoopt tot Rossi (naar motorcoureur Valentino Rossi) en vermaakt zich hier prima. Ons kleine huis begon hem al snel te vervelen en dus is hij eerder dan gepland naar buiten gegaan. Hij rent en klimt wat af buiten, maar is daardoor binnen rustiger en komt ook gezellig bij je liggen. Hij is gek op kroelen en spelen, wat we dan ook vaak doen. Volgens mij zijn zowel Rossi als ik blij met de situatie.


Groetjes uit Leiden,

Margy van Eck

Katy

di, 10/30/2018 - 20:24
Goede middag

het gaat goed met Katy wil graag leren.

Gr Alfons

Sulley (luc)

di, 10/23/2018 - 07:27
Het gaat super goed met sulley. Hij heeft al vriendjes gemaakt met de andere katten. Hij is een erg enthousiaste kat en heel speels. Ook heeft hij (vooral) met een andere kat jack (harry) een goede band. Volgens mij heeft hij het hier wel naar zijn zin. Hier een paar foto's van dat hij het wel leuk vind.

Flo

zo, 10/14/2018 - 19:02
Hallo lieve medewerkers van dierenasiel De Ark,
Even een berichtje van mij. Jullie kennen mij nog als Ada, maar mijn nieuwe baasjes noemen mij Flo.
Na een lange rit van het dierenasiel in Harderwijk naar mijn nieuwe thuis in Pijnacker kroop ik daar binnen eerst eventjes onder de gangkast. Maar na twee uur stak ik mijn koppie uitnodigend onder het kastje uit en liet ik me eronder vandaan lokken. Toen ontdekte ik dat deze mensen een bank in hun huis hebben en was ik helemaal gelukkig! Ik ben er meteen uren op blijven liggen. In de vreemdste houdingen. Waarbij mijn baasjes me met grote ogen vroegen of het wel comfortabel lag. O, en de oranje fauteuil vind ik ook heerlijk. Alleen jammer dat mijn mannetjes-baasje daar ook zo graag in zit... Dan schuif ik maar een beetje op.

Als mijn baasjes 's ochtends opstaan wacht ik direct ongeduldig bij hun slaapkamerdeur. Daarna wil ik knuffelen, handen likken en er zachtjes in bijten. En rond een uurtje of zeven is het hoog tijd voor: spelen! Lekker rennen, razen en springen door het huis. Mijn lievelingsspeeltje is een eenhoorn aan een touwtje met roze manen. Don't judge me, ik ben nog maar een jong meisje; die houden van eenhoorns en roze dingetjes.

Wat mijn moederhart nog wel graag wil weten: hoe gaat het met mijn kittens? Mijn baasjes vragen zich af hoeveel ik er gehad heb, en of er heel toevallig een fotootje van is? Zouden jullie dat naar hen kunnen mailen?

Dankjulliewel alvast en groetjes van Flo

Bram

zo, 10/14/2018 - 19:02
Onderwerp: De eerste dag van Bram

De eerste dag van Bram zit erop, lekker stout maar ook heerlijk
aanhankelijk. Zeker een aanwinst!

Hendrik & Toos

zo, 09/30/2018 - 07:17
Henk en Toos zijn inmiddels 3 weken bij ons en het gaat hartstikke goed. Toos voelde zich al meteen redelijk thuis, Henk moest de eerste 2 dagen echt wennen. Maar al snel kwam ook hij uit zijn schulp en ging op onderzoek uit. Na 1,5 week waren ze al zo goed gewend, dat we ze ook in de tuin hebben gelaten. Oh wat een plezier! Ze vonden het heerlijk en zijn nu af en toe zelfs een hele nacht op pad. We vermoeden dat ze zich uitleven op de begraafplaats achter onze tuin. ‘s Ochtends staan ze dan heel vroeg voor de deur, klaar voor een lekker hapje. Ze zijn ontzettend lief voor ons en elkaar dus we zijn erg blij met ze :)
Foto’s uploaden lukt even niet dus dat komt later!

Charlie

di, 09/25/2018 - 19:29
Hallo allemaal,
Wij hebben Charlie in januari bij jullie opgehaald en hij heeft zijn mandje gevonden bij Milla in Zeewolde.
Bijgaand een plaatje om te laten zien hoe hij het naar zijn zin heeft.

Sinds maart gaat hij naar buiten, hij was niet meer te houden en geniet er met volle teugen van.
Als we met de hond een rondje hier over het plein lopen gaat hij soms mee en doet keurig (als een hondje) zijn behoefte in het gras.
Nu gaat hij zo langzamerhand op “winterstand”, de regen vindt hij niets en dus is hij vaker binnen.
Kortom, wij zijn blij met Charlie en ik denk dat Charlie het hier prima naar zijn zin heeft.
Groeten uit Zeewolde en bedankt voor alle goede zorgen ook in het opvanggezin.

Marjan van der Laan

Bas

di, 09/25/2018 - 19:27
Goedenavond,

Wij willen even wat van ons laten hóren over kat Bas....Wij hebben hem de naam Mickey gegeven.
Donderdag opgehaald/meegenomen naar zijn nieuwe huisje.
Eerst écht aan alles moeten wennen maar geef hem de tijd en de rust en het komt goed.
Het is écht een schatje en heeft de rust gevonden...super relax..Om hen ook lieve baasjes hóór
Wij sturen wat foto's..en horen graag van jullie

Met vriendelijke groet Gerrit en Jannie ten Hove uit Apeldoorn

Boaz en Ruth

do, 09/13/2018 - 16:34
We hebben ze nu ongeveer zeven weken, en het is net of ze er altijd al geweest zijn. Ze zijn flink gegroeid, helemaal gewend, erg nieuwsgierig. Echte knuffel katten. Boaz kun je op elk moment oppakken, bij Ruth moet het meer uit haarzelf komen. Ze zijn ook dol op elkaar.

Antje (voorheen Claudia)

vr, 09/07/2018 - 01:25
Dag lieve mensen,

Laatste keer heb ik jullie verteld dat ik een vriendje heb. De kater wil alleen maar spelen. Langzaamaan beginnen we aan elkaar te wennen. We eten zelfs gezellig naast mekaar (kijk maar op de foto).

De kater laat zich uitgebreid aanhalen. Welnu, nooit gedacht dat dit zou gebeuren: ik wil nu ook vaak geknuffeld een aangehaald worden.
(Ik zei destijds geen verwachting te hebben dat Antje ooit een schootkat of knuffelkat zou worden. Met de komst en gewenning aan de kater komt ze langzaamaan helemaal los. Ze begint een regelrechte knuffelkont te worden. Zodra ik in de keuken moet wezen, moet ze eerst even worden aangehaald. Dat kunnen zomaar sessies van een kwartier zijn: red. personeel)

Moony (Yara)

di, 09/04/2018 - 19:34
Nog een foto van Moony

Moony (Yara) 9327

di, 09/04/2018 - 19:08
Wij hebben ruim 4 weken geleden Moony geadopteerd na wat snotneuzen en bezoekjes aan de
dierenarts is dat nu onder controle. Het gaat super met haar ze is helemaal gewend en gehecht aan ons. Het is een schatje en gek op mensen visite vind ze echt leuk en helemaal als ze met haar spelen , s'nacht ligt ze heerlijk tussenin op bed en dan gaat haar dieseltje aan knorren kan ze als de beste, echt zo lief! Het is en heerlijke kroelerd als ze niet in haar speelmodus is dan heeft ze het veel te druk met van alles af en toe worden we in haar spel betrokken. We zijn super blij met haar en ze wordt heerlijk
verwend en geknuffeld. Ze groeit als kool het gaat alemaal veel te snel. ge

Suus

za, 07/28/2018 - 16:54
Nog 4 dagen dus gaat het goed

Bram

di, 07/24/2018 - 21:32
Hallo allemaal,

Wij hebben vanmiddag een kater bij jullie opgehaald (9237). Na een beangstigende reis, waarbij hij duidelijk liet horen dat hij het er niet mee eens was, is hij veilig bij ons aan gekomen. Wij hebben definitief besloten dat wij hem Bram gaan noemen.

Hierbij 2 fotootjes die laten zien dat hij nu wel tevreden is.

Met vriendelijke groeten,

Douwe Roeters

Poppie

di, 07/24/2018 - 21:30
Beste dierenverzorgers van de Ark,

Graag deel ik jullie mee dat het hartstikke goed gaat met Poppie de kitten. We zijn ontzettend blij met haar, ze is super lief, knorrig en knuffelig. Tegelijkertijd heel ondeugend en stoer, ze lijkt nergens bang voor ontdekt er lustig op los. Toen ze voor het eerst bij ons aankwam had ze een halfuurtje nodig om bij te komen van de reis, maar daarna was ze echt gelijk op d'r gemak, zo fijn!

Ze is natuurlijk nog steeds heel klein, maar wij vinden haar al ontzettend groot geworden en dat willen we graag met jullie delen. Ik zal over een tijdje als ze wat gegroeid is jullie weer een bericht sturen. We boffen erg met zo'n lieve poes en we zijn Loes en jullie dan ook erg dankbaar voor de goede zorgen en liefde die ze heeft gekregen sinds ze bij jullie is opgevangen. Ontzettend bedankt hiervoor!

Hartelijke groet,
Edgar & Stella

ps. Bijgevoegd wat kiekjes van ons Popje

marly\Rody

wo, 07/04/2018 - 16:05
Even klein berichtje van Rody. Het gaat heel goed met rody. Alleen zijn is nog een dingetje. Wandelen gaat goed in huis is hij heel rustig. We zijn de basis commando aan het leren zit gaat super. Groetjes van de baasjes en een poot van rody

Antje (voorheen Claudia)

ma, 07/02/2018 - 12:59
Dag lieve mensen,
Hier weer een korte update vanuit mijn vakantieverblijf.
Zoals eerder gemeld heb ik 2 maanden geleden gezelschap gekregen van een jonge kater. Op 1 of andere manier heeft de kater niet door dat ik niet wil spelen, maar even lekker wil liggen rusten.
Tja, dan hebben we wel eens heibel. Ik win meestal op punten.

Maar hoe zit het dan met mijn natje en droogje ? Het personeel heeft daar iets op bedacht: voor de nacht gaat de kamerdeur dicht en kan ik lekker rondsporten door woonkamer en keuken. Lekker ongestoord eten etc. De kater mag dan rondsporten in de gang en de slaapkamer.
Op de dag komt het personeel dan meerdere malen langs met het lekkerste eten. En ja geloof het of niet: daar gaan meestal uitgebreide knuffelsessies aan vooraf. (Antje begint dat heerlijk te vinden en gaat er speciaal voor liggen- red: personeel)

Ook de jaarlijkse controle bij de dierenarts ging heel wat "makkelijker". Vluchten was nl lastig omdat er een kater in de weg liep.

Nou mensen, dikke knuffel en pootje van Antje en tot de volgende keer.
PS: Op de foto hieronder is de kater de zwarte kat.

Irok

zo, 06/24/2018 - 14:59
Beste medewerkers van De Ark.

Hierbij een berichtje uit Broek in Waterland (althans vanaf mijn werk in Amsterdam) betreffende (Irok) of te wel Rock.

Inmiddels hebben wij hem ongeveer twee en een halve week.

En zoals jullie op de foto’s kunnen zien doet hij het erg goed en is inmiddels gewend.

Hij wordt een beetje brutaal naar Tango, maar dat hoort er bij.
Tango vindt hem leuk en gaat goed en lief met Rock om en corrigeert hem waar nodig.

Voor ons is Rock een geweldig geschenk.
Mijn echtgenote is ongeneselijk ziek en miste onze vorige “knuffel herder” heel erg.
(Die moesten wij in januari onverwacht ten gevolge van een maagdraaiing in laten slapen).

Rock is in huis erg rustig en aanhankelijk.
Hij blijkt ook een echte “knuffel herder” te zijn, die leergierig en slim is.
Luisteren doet hij ook behoorlijk goed.
Wat gedrag en commando’s gaan we hem nog wel iets bijbrengen.
Ook Tango (10 jaar ex blinde geleide hond) brengt hem wel het eea aan zijn verstand!


Hij hoort dus echt bij ons gezin
We zullen voor de rest van zijn leven goed voor hem zorgen.
Het kan dus niet beter.

Dus de vriendelijk groeten en bedankt (ook voor Paul!)

Rob en Sia Baggerman


zimba

do, 06/21/2018 - 11:20
het gaat heel goed nog wel een beetje niezen maar maakt niet uit

groetjes Sara Buitenkamp

Diesel

wo, 06/13/2018 - 21:32
Sinds een week is Diesel bij ons in het gezin. Hij vind het fantastisch hier. Hij is heel rustig en wanneer het moet lekker druk! Luistert uitstekend en wordt al minder angstig voor stofzuigers.

Met vriendelijke groet,
Ribbink

Johan

wo, 05/30/2018 - 13:18
Onze Johan woont sinds januari 2018 bij ons. Ondanks dat hij in het asiel wat verlegen leek, ontdooide hij thuis al binnen een paar uur. Sindsdien is hij de prins van het huis, vertelt hij veel verhalen en is hij gek op knuffelen en samen dutjes doen, het liefst de hele dag. Met mooi weer vindt hij het leuk om buiten te spelen en is hij soms hele nachten op pad met vriendjes uit de buurt om te chillen en op beestjes te jagen. Het is de liefste kat die je kunt wensen. Hij heeft nog nooit uitgehaald of gebeten en vindt bezoek van vrienden en familie beregezellig. Doordat hij meer beweging krijgt is hij wat afgevallen de laatste maanden en ziet hij er erg goed uit.

We zijn dankbaar en blij dat Johan zo’n goede match is en hopen dat hij nog heel veel jaren bij ons blijft om veel kusjes, kopjes en knuffels te geven.

Diva

ma, 05/14/2018 - 19:36
Hallo,

Het gaat goed met poes Diva (9176), die tegenwoordig Mila heet! 2 weken
terug hebben wij dit schatje opgehaald en ze voelt zich al helemaal thuis.
Het is een echte knuffelpoes en ze gedraagt zich heel goed!

Dankjulliewel voor alle hulp!

Groet,

Jeroen en Nicky

Samantha kat

zo, 05/06/2018 - 21:21
Van mijn vrouwtje mocht ik een bericht schrijven hoe het met me gaat. Ik woon hier nu alweer een half jaar en
het gaat heel erg goed. Ik heb een kattenvriendje, Dorus en iedere avond mag ik zijn gezicht wassen.
Verder mag ik iedere dag heerlijk naar buiten, heb totaal geen zin meer om binnen te spelen zoveel als er buiten te beleven valt.
Dorus neemt van alles mee naar huis toe zodat ik al weet hoe een muis of een vogeltjes ruiken en er uit zien.
Ik ben wel een kat met karakter dus af en toe haal ik nog uit maar dit wordt steeds minder.
Ik heb me verdiept in tuinieren, kijk maar naar de foto, samen met Dorus voor de 1e keer tuinieren.
Ik ga maar weer kijken of er nog wat te doen is dus een likje van Samantha.

Josh

wo, 05/02/2018 - 12:00
Knapperd!

Julian (inmiddels Josh)

wo, 05/02/2018 - 11:59
Wij waren opzoek naar een maatje voor Daryl (voorheen Mark) die ook bij de ark vandaan komt en het personeel van de Ark wees ons op Josh.
Na een kennismaking met deze knapperd is hij mee naar huis gegaan. Eerste 2 dagen was het niet leuk tussen die 2, maar daarna ging het elke dag een beetje beter! Samen spelen gaat als een malle!!
Daryl moet er nog een beetje aan wennen dat zijn aandacht verdeeld moet worden, maar dat gaat ook elke dag een beetje beter!
Wij zijn ontzettend blij met deze knapperd!!

Antje (voorheen Claudia)

ma, 04/30/2018 - 21:06
Dag allemaal,

Weer een kattenbelletje van me.
Sinds 2 weken ben ik niet meer alleen. Het personeel heeft er een kat bij. Leuk om me gezelschap te houden. Nou ben ik zeer gesteld op mijn rust. Ik vind de gedachte er achter heel lief.

De nieuwe kat is een kater van 18 maanden. Een puber !!!!!
Is wel een heel lieve. Heeft veel respect voor me en laat mij het tempo bepalen. Toch doet-ie dat te opdringerig. Dus ja: veel gegrom cq geblaas. En 1x een knal, maar goed dat terzijde. De puber loopt wel meteen weg.

Van het personeel krijg ik dan ook elke dag 2 heerlijke zakjes nat vlees (durf nl niet van de stoel te komen als die puber in de kamer rondloopt; voor de nacht heb ik de woonkamer en keuken helemaal voor me alleen en dan loop ik uiteraard lekker vrij rond).

Test HJ2

ma, 04/16/2018 - 14:07
Komen de plaatjes wel door?

Jip

zo, 04/08/2018 - 19:23
Hallo,

Morgen is het alweer een week geleden dat wij Jip hebben opgehaald voor mijn moeder en nog geen moment spijt van gehad.
Wat is het een lieverd en echt de perfecte kat voor mijn moeder.
Hij is onvoorstelbaar snel gewend, vertoont eigenlijk geen stress. Hij ging alles even bekijken en lag na een paar uur al lekker op een kussentje op de bank en bij mijn moeder op schoot.
Hij ligt vaak te rollen, is ook nog wel speels en drinkt hier ook uit de kraan. Hij is aanhalig en zit hij lekker voor het raam en veel op schoot ook bij mij of mijn zus.
Hij heeft prima naar zijn zin en mijn moeder is ook heel blij met hem.
Een aandachtspuntje is er nog wel, hij niest wel regelmatig. Ik had begrepen dat hij toen hij binnenkwam ook een beetje verkouden was. Was dat later dan wel over? Is daar nog verder naar gekeken toen?
Toevallig ben ik vandaag nog wel met hem naar de dierenarts geweest omdat mijn katten toch ook erheen moesten omdat ze aan afvalprogramma mee doen. Jip ook meteen laten wegen en omdat hij toch ook wel te zwaar is gaat hij ook daaraan meedoen.
Dat niesen moeten we even in de gaten houden, hij is verder niet ziek en heeft wel een schone neus/ogen.
Bij de dierenarts was die ook heel makkelijk en ze vonden hem geweldig.

Nou dit was even korte impressie hoe het met Jip gaat.

Groeten

Baukje Veenstra

Kobus

zo, 04/08/2018 - 19:21
Hallo.

Dit is kobus we hebben hem op 7 maart bij jullie gehaald,hij had geen
naam,was nr9107 Hij doet het goed ,is erg speels en begint aan ons te
wennen.

Groeten Theo en Bertha Lutters

Odin (vroeger Cesar)

zo, 04/08/2018 - 19:19
ivm storing op onze site kunnen uw foto's niet worden geplaatst, onze excuses...

Wilde inmiddels toch even laten weten hoe het met Odin gaat!

Wij hebben Odin in augustus geadopteerd en mee naar huis genomen, en meteen die avond kwam hij al lekker bij ons knuffelen. In het begin was het eventjes wennen, maar inmiddels is hij de koning (panter) van het huis! Hij is een lieve knuffelkont geworden die heerlijk kan genieten van zijn poezenslaapjes, maar ook zeker actief kan rondrennen en spelen! Zo brengt hij ons om de haverklap speeltjes die we moeten weggooien en die hij dan weer komt terug brengen. Hij kan ook erg ondeugend zijn, maar dat hoort er natuurlijk ook bij.

We zijn ontzettend gelukkig met Odin en zo blij dat we hem hier een heerlijk thuis kunnen bieden. Hij maakt ons gezinnetje helemaal compleet!

Tim

di, 04/03/2018 - 19:00
IVM storing op onze site kunnen uw foto's niet geplaatst worden, heeft u een diernummer van Tim, misschien hebben wij dan zelf een foto van Tim.


.... Tim

Tim is inmiddels al weer tien maanden oud en een erg vrolijke buiten kat geworden! Hij vind het heerlijk om samen te wandelen en te knuffelen. Soms moeten we hem een beetje afremmen. Dan is hij eigenlijk erg moe, maar wil hij per se naar buiten. Na een kwartiertje mopperen geeft hij het op en valt hij in een heerlijke poezenslaap!

Katy

di, 04/03/2018 - 18:54
ivm met storing op onze site kunnen uw eigen foto's niet worden geplaatst....

.... Katy

Katy heeft haar plekje helemaal gevonden. De kinderen zijn dol op haar en Kate op ons. Het bos met alle sporen en poeltjes is een fantastische plek.
Lopen aan de lijn gaat al stukken beter. We hebben met Katy een lot uit de loterij en zouden haar voor geen goud meer willen missen.

Ozzy

di, 04/03/2018 - 18:51
Ivm storing op onze site kunnen uw foto's niet worden geplaatst...

.... Ozzy

Ozzy woont al weer een tijdje bij ons. Hij is zo mooi en lief. In het begin vertrouwde hij het niet zo. Maar nu ligt hij iedere avond bij me op de bank.
Hij was al 14 jaar. Gaat nog graag naar buiten op jacht naar vogels.

Olaf

di, 03/27/2018 - 19:37
Door een storing aan onze site kunnen wij uw foto's niet plaatsen, helaas hebben wij zelf ook foto van Olaf.

.... Olaf

Hallo allemaal,

Inmiddels is het een week geleden dat ik ben opgehaald door mijn nieuwe baasjes. De reis naar mijn nieuwe huis was erg spannend, maar al snel was ik moe en ging ik lekker slapen in mijn transportbox. Eenmaal thuisgekomen, heb ik alles grondig geïnspecteerd. Ik voel me erg op mijn gemak in mijn nieuwe huis. Zo heb ik al een vaste plek op de vensterbank en lig ik lekker warm bij de verwarming. Ik ben een echte knuffelkont en word ik heel graag aangehaald.
Mijn baasjes hadden een krabpaal en speeltjes gehaald, maar daar kijk ik niet naar om, lekker slapen en kroelen is voor mij genoeg. Ik heb het goed naar mijn zin en de kattenbak is inmiddels een bekende plek waar ik mijn behoefte kan doen.
Allemaal heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen en het zoeken naar een nieuw huisje voor mij. Nu ben ik thuis!
Kopje van Olaf

Shadow

ma, 03/26/2018 - 16:55
Er is een storing op onze site en daardoor kunnen wij uw eigen foto's niet plaatsen!!!!!

.... Shadow

Beste medewerkers van de Ark,

Het is nu 7 weken geleden dat wij Shadow bij jullie mochten ophalen, een goed moment voor een update.
Voor wie niet het hele verhaal wil lezen alvast de eindconclusie: Shadow is een geweldige hond , en hij lijkt het hier naar zijn zin te hebben.

De reis van Harderwijk naar huis is prima verlopen, Shadow deed het goed in de auto. Thuis sprong hij gelijk op de bank, maar één maal "nee" was voldoende en hij heeft het nooit meer gedaan. Ook wilde hij 's avonds mee naar boven en weer was één keer "nee" genoeg. Het blijkt steeds weer hoe geweldig goed Shadow door zijn vorige eigenaar is opgevoed. Jammer dat wij niet weten waar hij op cursus is geweest, nu moeten we maar een beetje uitproberen waar hij op reageert. Ook zit er blijkbaar nogal een verschil in de filosofie achter de verschillende cursussen.

De eerste dag wilde hij niet eten. We hebben daarna verschillende brokken geprobeerd en één at hij gelijk uit de hand. Omdat hij diarree had en ook steeds overgaf, hebben we de hoeveelheid voer de eerste tijd laag gehouden en verdeeld over twee porties, 's ochtends en 's avonds. De diarree was na enkele dagen over en sindsdien heeft hij een mooie constante ontlasting.
De hoeveelheid voer hebben we beetje voor beetje opgevoerd, want bij iedere verhoging van de hoeveelheid gaf hij weer over.
Inmiddels krijgt hij het maximum dat op de verpakking wordt aanbevolen, het overgeven is gestopt en we gaan binnenkort weer even wegen.
We moeten de balans nog vinden tussen de hoeveelheid voer en de beweging die hij krijgt.
Ook at hij wel veel gras, vooral in het begin, maar het leek vaak een stressreactie. Hij doet dat nu nog wel maar veel minder.

De eerste tijd hebben we met hem zo veel mogelijk dezelfde route gelopen om hem aan de buurt te laten wennen.
Hij was duidelijk niet aan een woonwijk gewend, maar ook dit leerde hij snel en maar goed ook want niet alle fietsers vinden het leuk als je zo enthousiast tegen ze opspringt. Ook oversteken heeft hij moeten leren, maar inmiddels blijft hij uit zich zelf staan bij de stoeprand. Na ongeveer drie weken is hij voor het eerst los geweest op een omheind uitrenveldje, de enige plek waar honden hier los mogen.
Dat vindt hij geweldig en wat kan hij rennen! Alleen hield hij het niet zo lang vol dus dat hebben we langzaam opgebouwd en nu gaan we iedere avond voor het eten een uurtje spelen en hij houdt het steeds langer vol. Eerst even rennen achter de gummiestok aan en afwisselend nog trekken en een zoekspel om een beetje op adem te komen en hij vind dat geweldig!
Zo geweldig dat hij je bijna omver trekt op de weg erheen en wat is hij sterk!
In het begin trok hij constant aan de lijn, maar nu bij de gewone wandelingen bijna niet. Alleen als je in onbekend gebied komt trekt hij nog aan de lijn.
We zijn daar nu mee bezig om ook dat te verbeteren en dat gaat de goede kant op.
Verder is zijn gedrag aan de lijn voorbeeldig. Zelfs als er een loslopende hond naar hem toekomt is dat geen probleem.
Er zijn enkele hondjes geweest die agressief naar hem toe waren, maar ook dan doet hij niets en kijkt alleen maar verbaasd.
Op honden die vanaf een afstand naar hem blaffen reageert hij totaal niet.
Ook naar mensen toe gedraagt hij zich goed, iedereen op straat kan hem benaderen en mag hem aaien, al lopen sommige mensen liever een stukje om als we er aan komen. Hij is wel altijd erg geïnteresseerd in spelende kinderen, vooral jongens in de tiener leeftijd, misschien heeft dat iets te maken met zijn verleden.
Ook los gedraagt hij zich voorbeeldig. Er was eens een hond die hem maar wat graag vanachter wilde "beklimmen" en Shadow laat dan wel weten dat hij dat niet wil, maar daar blijft het dan ook bij.

In huis is hij heel rustig en geniet van alle aandacht die hij krijgt. Af en toe zoekt hij zelf de rust op en gaat hij naar zijn plaats in de gang.
Blaffen doet hij bijna nooit en als er iemand door de achterdeur binnen komt merkt hij dat pas als wij opstaan. Een waakhond is hij dus niet bepaald, maar dat vinden wij wel zo prettig. Iedereen die aan de deur komt wordt door hem even enthousiast begroet.
Nu het beter weer wordt, kan hij lekker in de tuin, die helemaal afgesloten is, en gaat dan lekker op het gras liggen en komt af en toe even met een speeltje aandacht vragen. In de tuin blaft hij overigens wel af en toe.
Inmiddels heeft hij ook geleerd zijn speeltje weer los te laten, daar was slechts een uurtje voor nodig, met beloningssnoepjes, dat dan weer wel.

Wij zijn ontzettend blij met Shadow, maar beseffen ons dat het voor zijn eerste eigenaar niet makkelijk moet zijn geweest van deze superhond afstand te doen.
Wij hopen hem nog lang bij ons te mogen hebben.

Met vriendelijke groet,
Fam. Schoof

Sepp

ma, 03/26/2018 - 16:46
Hi,

Even een update mbt Sepp, die trouwens nu Sjef heet want we kennen een kind dat Sepp heet. Hij luistert over het algemeen heel goed en na een maand heeft hij enorm veel geleerd. Eigenlijk wat het is om een hond te zijn en geen kind, dat hij niet de baas is en niet zomaar mag happen. Niet op tafel mag staan en hoe hij om moet gaan met andere honden, katten, paarden en kinderen. Denk dat het soms best veel was voor hem, maar hij doet het uitstekend. We zijn heel blij met hem en zelfs de kat begint aan hem te wennen:) Hij is heel sociaal, naar honden en kinderen nu, dus dat is echt super. Het enige wat hij nog niet doet is bij het woord hier komen:)), nou is het geen probleem als je een stok hebt, of gewoon z'n naam roept, maar het bijna hilarisch hoeveel “hekel” hij heeft aan dat woord. Maar we zijn erg goed op weg.

Kortom bedankt voor jullie telefoontje een maand geleden. Iedereen vraagt natuurlijk waar hij vandaan komt, dus denk dat jullie wat extra bezoekers hebben op de website.

Hieronder wat foto’s en een filmpje van het strand.

Petra Boijmans

Bep en Toos

di, 03/20/2018 - 18:32
Goedemiddag allemaal!

Bijgaand een foto van Bep en Toos die wij afgelopen woensdag opgehaald
hebben.

Ze zijn ongelofelijk nieuwsgierig, knuffelig en eten en poepen ook goed. In
het begin uiteraard angstig maar na een dag was het al een wereld van
verschil. Nu rennen ze niet meer direct weg en wennen aan de geluiden in
huis en aan ons ritme.
En ze spelen, vooral avonds, lekker met elkaar. Ook de speeltjes vallen in
de smaak.

Vandaag zijn ze wat onrustig en miauwen meer alsof ze de andere katten
missen. Dat zal nog even duren denk ik maar zal hopelijk binnenkort over
gaan.

De kinderen zijn ook helemaal weg van ze. Zo leuk om te zien!

Hoop dat ze nog lang bij ons mogen blijven en ze hier een goed thuis kunnen
vinden.

Hartelijk dank voor jullie goede zorgen en goede werk.

Hartelijke groeten van de familie Blaauw uit Zeewolde.

milou

ma, 03/12/2018 - 19:55
Hoi beste mensen van de Ark,

Even een berichtje over poes 8999, ofwel Milou, die we na de herfstvakantie bij jullie hebben opgehaald. Wat een heerlijk beest: lief en knuffelig, speels, wil er graag bij zijn, is vriendjes met de hond die we al hadden, kortom: we zijn heel blij met haar!

Groetjes,
Aart en Marion Verspuij

Japie

ma, 03/05/2018 - 17:30
Beste mensen van De Ark,

Heb gisteren bij jullie Japie opgehaald. Een kat die zich maar al te graag terugtrok en waar op het eerste gezicht weinig energie in zat. Althans zo leek het. Hierbij is mij vermeld dat Japie hoogstwaarschijnlijk een kat is die zich de eerste paar dagen verscholen houdt en waarbij het een tijdje zal duren wil die je vertrouwen. Ook at hij niet al te best. Japie (of Skate, zoals wij hem willen noemen) is nog geen 24 uur in zijn nieuwe huisje en is gelijk goed gaan eten. Ook hard voer i.p.v. zacht voer. Daarnaast is hij erg aanhankelijk, en kwam hij gelijk op schoot zitten en is continue lekker aan het spinnen. Wij, thuis, zijn dan ook heel erg blij met de komst van ons nieuwe huisgenootje, en zullen er alles aan doen om hem een zo goed mogelijk thuis te geven. Complimenten naar jullie, voor het mooie werk wat jullie leveren. Wilde dit mailtje sturen omdat ik het op zijn minst enorm verrassend vindt, hoe snel hij zich hier aanpast tegen alle verwachtingen in.

M.v.g.

Nick & Skate

Felix

ma, 03/05/2018 - 17:27
Hier even een berichtje over hoe het met Tijger gaat. Het gaat heel goed en is na 6 weken al helemaal thuis. In het begin moest hij nog wel even wennen aan bepaalde geluiden bij voorbeeld de klok. Het bijten wordt al minder, alleen als hij 's avonds in de jacht modus zit kan hij nog wel eens flink bijten, maar stoeien met de grote baas vind hij dan wel erg leuk. Hij is ook als buiten geweest wat hij helemaal geweldig vind. Lekker rennen en alles ontdekken en de kippen aan het schrikken maken.
Het is een leuke en levendige kat, we zijn er erg blij mee.

Vriendelijke groet Peter en Joukje.

De link naar onze site werkt niet bij dit verhaal, vandaar mijn eigen foto's van Felix.
Jolanda Ark

Bruno

di, 02/27/2018 - 18:40
Beste medewerkers van de Ark,

Het gaat goed met Bruno de Friese stabij van 8 jaar uit jullie asiel. Hij geniet van rennen over het Scheveningse strand en een beetje achter de konijnen aanhollen in de duinen. We zijn heel blij met hem. Hij is lief en goed opgevoed. We zien dat hij zich thuis voelt bij ons.

Het gedrag waarover ik eerder een melding deed - grommen en happen naar 2 kleine meisjes - hebben we sindsdien niet meer gezien. Misschien was het de gewennigsfase waarin hij zich even geen raad wist. We blijven natuurlijk opletten met kleine kinderen.

Ps nog een vraagje. Wat voor voer geven jullie de honden? De zak die we meenamen is op maar we waren er heel tevreden over..

Ten slotte. Ga vooral door met jullie goede werk. Jullie hebben ons daar heel blij mee gemaakt!

Groet
Wiljan, Gees en Matzen en een knuffel van Bruno

Mies (voorheen Jip)

ma, 02/26/2018 - 17:38
We hebben al een berichtje over Mies gepost toen ze net bij ons was eind juni vorig jaar. Nu is ze al een stuk groter, dus hierbij nog een paar fotootjes :) Het gaat heel goed en we zijn erg blij met haar. Ze is een superspeelse, drukke poes en heel lief.

9068, door mij Tiny genoemd

za, 02/24/2018 - 16:15
Een schildpadje (europese korthaar), mijn neus echt niet!!
Na thuiskomst heeft ze een aantal uur doorgebracht onder een bed, waar ik haar met rust gelaten heb.
Toen het begon te schemeren, heb ik mijn hoofd eens onder het bed gestoken, wat resulteerde in een natte katteneus tegen de mijne, en vervolgens mocht ik ontdekken dat ze een rasechte klitteband poes is annex schaduw.
Daarmee wil ik zeggen dat als ik beweeg, dan is ze mijn schaduw, maar owe als ik stil ga zitten dan kleeft ze op schoot.
Probeer niet op te staan, want haar beslissing om te gaan liggen was eerder dan jouw beslissing op op te staan dus helaas.
Als je dan bijna vertikaal staat zucht ze nog net niet, maar oke dan ik ga wel even mee tot je weer gaat zitten.
Kortom een heerlijk vriendinnetje (ondanks dat ze over me heen loopt )!
Een heerlijk allemans vriendinnetje is het ook, en ik ben heel blij met mijn keus.
Ik weet niet wie het beter getroffen heeft, zij of ik.

Ron

Ugly (9083) en Lady (9082)

za, 02/24/2018 - 13:25
Drie weken geleden zijn deze twee rood/witte zusjes bij mij komen wonen. Het gaat erg goed met ze. Ze zijn gelijk begonnen met het verkennen van het huis. Eten, drinken en het gebruik van de kattenbakken gaat heel goed. Ze liggen momenteel in het zonnetje in de krabpaal te slapen. Ze komen nog niet op schoot zitten maar komen wel kopjes geven. Van de week zijn ze bij de dierenarts geweest voor de prik; ze gingen rustig het reismandje in en mochten bij de dokter op schoot zitten. Na afloop kregen ze een kadootje (promotiepakjes direnvoeding). Augustus de volgende prik.
Zoals op bijgaande foto te zien hebben ze mij als van mijn plekje op de bank verdrongen.

Sepp

di, 02/13/2018 - 15:25
Hoi

Even een kort bericht over Sepp.

Het gaat goed met hem. Hij leert snel en luistert al veel beter in vier
dagen tijd. We zijn trots en dankbaar dat hij bij ons mag zien en genieten
van ieder moment met hem.

Hij piepen s nachts is minder als we even naar boven lopen piept hij ook al
minder. Buiten trekt hij al niet meer aan de riem en hij gaat heerlijk mee.

We laten over een tijdje weer wat horen.

Gr Hedi Veldkamp

Jinx

zo, 02/04/2018 - 23:24
Bij deze nog even een foto.

Jinx

zo, 02/04/2018 - 23:06
Beste medewerkers van De Ark,

Een week geleden is Jinx bij ons komen wonen. Ze is een hele lieve aanhankelijke poes, maar heeft echt even de tijd nodig om te wennen. Ze schrikt snel en verstopt zich dan op de meest onmogelijke plekjes...
Zo heeft ze veel tijd doorgebracht achter de wasmachine. Inmiddels kan ze daar niet meer achter komen, maar hebben we andere veilige plekjes gecreëerd voor haar om terug te trekken wanneer het te spannend wordt.
Ze eet en drinkt goed en de kattenbak weet ze ook prima te vinden. Wanneer ik s'avonds op de bank zit komt ze gezellig knuffelen en vindt het heerlijk om op schoot te zitten. Afwisselend gaat ze op verkenning door de kamer en geeft hierbij kopjes aan de meubels. Zo leuk om te zien!
De tweede dag was wel even spannend toen ik haar nergens kon vinden... Uren lang naar haar gezocht. Echt nooit geweten dat een poes zich zo goed kon verstoppen...! Mijn zoontje en ik zijn heel erg blij met haar en hopelijk mogen we nog lang van haar genieten en zij van ons!!

Groet,
Henny Mostert

Robbin

za, 02/03/2018 - 15:03
Hoe het nu gaat met robbin
In het begin was het nog veel verstoppen en wegduiken maar eenmaal wat langer bij ons te zijn kwam die al snel bij ons liggen en voelt die zich snel op ze gemak en vind alles goed het gaat super goed met robbin en we zijn heeel erg blij met hem xx

Olaf!

vr, 02/02/2018 - 17:15
Hoi allemaaal!

Eind oktober 2017 hebben wij Olaf opgehaald uit het asiel. Ik liep daar toen (een superleuke) stage! Het gaat heel erg goed met Olaf en we zijn zooooo blij met hem! Het is net een hondje en wil overal bij zijn en loopt overal mee naar toe!

De foto zal mijn geluk met Olaf duidelijk maken.

Liefs, Guusje

Poesie

vr, 02/02/2018 - 13:25
Lief Team van "De Ark"!,

Hier even een update en impressie van Poesie!
De eerste nacht heeft zij onder ons fornuis doorgebracht. Nu na ander halve dag eet ze en ik denk dat deze foto's genoeg zeggen!

Met vriendelijke groeten

Margriet en Micha Nibbelink

Antje (Arknaam Claudia)

wo, 01/31/2018 - 14:41
Hallo allemaal,

Kerst en nieuwjaar hebben we weer gehad. Met oudjaar ging ik heel stoer voor het raam zitten kijken naar het vuurwerk. Totdat een vuurpijl voor het balkon ontplofte. Toen zat ik binnen de seconde in de gang.
Het personeel schrok niet, dus weer terug naar het raam.

Inmiddels heb ik een mandje bij het raam gezien. Dat ligt toch zo lekker... Dat ik daar nou telkens voorbij liep. Aan het fotootje wel te zien.
Bovendien gezien dat het huis nog groter is dan ik dacht. Aan de galerijkant op de vensterbank geklommen (lees: springen vanaf stoel naar de vensterbank, klauwtjes in behang en aan behang optrekken). Alleen het er af komen moet ik nog oefenen.

Gr Antje

bij jullie nog kat zonder naam,maar nu hebben wij hem PEPI genoemd.

zo, 01/14/2018 - 14:44
Lieve medewerkers van de ark,
Wat een lieve oude kat hebben wij van jullie meegekregen.Zij heeft een paar uur onder de kast gezeten maar nadat ik een lekker bakje met eten een meter verder had neergezet is ze onder de kast uitgekomen en uitgebleven.Ze heeft nu haar vaste plek op de bank en mijn schoot .
Ik hoop nu maar dat ze nog een poos mag blijven leven want ik zal haar anders verschrikkelijk missen.Ik begrijp ook niet hoe iemand zo,n lieve kat kan wegdoen.
Ik wil jullie nog bedanken voor de goede zorgen,julliehebben zelfs haar nagels geknipt,KLASSE hoor!!!
Bedankt namens de 18 jarige kat zonder naam.
Fam.Gerritsen Nunspeet.

Kate (voorheen Katy)

za, 01/06/2018 - 22:36
Beste medewerkers van De Ark,

In november 2016 heb ik Katy, inmiddels dus Kate, geadopteerd uit De Ark. De eerste paar maanden waren lichtelijk problematisch met deze nauwelijks (zeg maar rustig ''niet') opgevoede Mechelaar. Nadat ik haar slechts 2 dagen in huis had bleek ze kennelhoest te hebben en stelde de dierenarts vast dat ze lichtelijk verwaarloosd was (m.n. de vacht) en dat ze bijzonder mager (18 kg) was, al was dat laatste met het blote oog ook wel te zien. Ondanks dat er in het asiel was gesteld dat Kate de basiscommando's kende, snapte het beestje nagenoeg niets. Zelfs de meest basale commando's als 'poot' of zelfs 'zit' waren haar volslagen vreemd en aan de riem lopen was al helemaal iets geks. Dit terwijl ik vrij duidelijk had laten weten dat ik juist daarom geen pup wilde aanschaffen en zocht naar een asielhond. Opmerkelijk genoeg wist een medewerker zelfs nog te vermelden dat men reddingswerk met haar zou hebben geprobeerd, al leek me dat gezien het feit dat ze niet los kon lopen al erg uitzonderlijk. Kortom, er hadden voor wat betreft de communicatie wat dingen beter gekund.

Ondanks de negatieve start zijn we inmiddels ruim een jaar verder en na heel veel training en eindeloos geduld hebben is deze destijds broodmagere, te sociale en vrij dominante doch intelligente driftkikker volledig heropgevoed tot een gezonde (25 kg) en rustige, en zoals het hoort; een zeer eenkennige Mechelse herder met een grote voorliefde voor de poes, bankhangen, fietsen en zwemmen. Spelen met onbekende honden doet ze niet en omdat ze erg dominante trekjes vertoonde heeft ze heeft moeten leren om honden waar mogelijk altijd te negeren en te ontwijken. Dat laatste gaat in 99.9% van de gevallen goed, zolang ze maar niet in de buurt van de baas komen of erg dominant en hard op haar af komen rennen.

Al met al is ze voor mij inmiddels een fantastische hond en is deze pittige dame uiterst content met haar nieuwe huis!


M.v.g. Dominic uit Nijmegen

Barney

di, 01/02/2018 - 18:34
Dag medewerkers en vrijwilligers van De Ark,

Hierbij de beloofde update over kat Barney (9007), die ik precies vier weken geleden bij jullie heb opgehaald. De eerste twee weken is hij – zoals verwacht – zijn reismandje nauwelijks uit geweest. Hij zat alleen maar boos te kijken en te blazen. Maar toen hij eenmaal doorkreeg dat we lekkere snoepjes hadden en geen kwaad in de zin, ging het steeds beter.
Hij is nog steeds schichtig en nog het liefste veilig in de bijkeuken, maar inmiddels al wel een echte knuffelkont. Kopjes geven, spinnen, erbij gaan liggen en je verliefd aankijken: heel schattig!
Soms komt hij even om het hoekje van de kamer kijken waar we zijn en dan mauwt 'ie. Hij durft nog niet naar binnen, maar ik denk niet dat dat nog lang duurt. Hij heeft echt grote stappen gemaakt in korte tijd, dat had ik niet verwacht. We zijn erg blij met hem en gaan ervan uit dat het helemaal goed gaat komen.

Groetjes, fam. Langenberg

Femke

di, 01/02/2018 - 18:33
goedemorgen medewerkers van de ark.

hier even een korte update over de poes “femke” die wij twee weken geleden bij jullie hebben opgehaald voor onze moeder.
de eerste dag kroop ze weg achter de vaatwasser, wasmachine en droger. ze liet zich vrij gemakkelijk er achter vandaan lokken ,
zodat wij het konden barricaderen. onder het bed was toen haar volgende plekje. iedereen die over de vloer kwam lag letterlijk op hun buik
op de vloer met 1 arm onder het bed femke te aaien. dan kwam ze er weer onder vandaan ,schrok weer ergens van, en verdween weer.
allemaal heel begrijpelijk. het is allemaal nieuw, al die mensen. zoiets heeft tijd nodig.

wij waren ook stomverbaasd toen moeders de dag er na vertelde dat femke die nacht bij haar op bed had geslapen.
dicht tegen haar aan.( ze heeft tot nu toe nog geen nacht overgeslagen)
toen ging het snel. ze liep door het huis heen. ging op mijn moeders rotator slapen als die naast haar stond.
op dit moment is haar lieveling plaatsje op de vensterbank boven de kachel naast de stoel waar moeders zit.
als het soms wat te spannend wordt kruipt ze dan achter de vitrages, maar houd toch alles in de gaten.

al met al is femke een lief poesje wat zich snel heeft aangepast, gek is op knuffelen en geaaid worden,
babbelt en nooit ver weg van moeders is.

de volgende uitdaging is het vuurwerk met oudjaar. hoop dat ze niet al te bang wordt.
maar moeders is er om haar alle liefde en aandacht te geven. femke heeft haar hart gestolen.

hier onder wat foto”s van een happy moeders en een happy femke

Hercules

di, 12/19/2017 - 17:27
Goedendag,

Op 26 juli 2017 hebben wij kater 8758 bij jullie bekend als Hercules opgehaald. Wij hebben hem omgedoopt tot Noddy naar een Engels kaboutertje.


Het gaat goed met Noddy. Hij is goed gegroeid en z’n grijze haren (van foto nummer 3) zijn verdwenen en zwart geworden.
Noddy durft wel naar buiten maar blijft vooral nog rond het huis waar hij soms een muis vangt.
Na enige aanloopproblemen met de andere twee katten (Vasco en Minka) is ie nu het speelmaatje van Vasco geworden, Minka houdt niet zo van spelen.
De aanloopproblemen waren vooral de oorzaak van het feit dat wij Noddy direct als nieuwe kameraad midden in de kamer zetten en alle aandacht gaven. Dat hadden we beter wat geleidelijker kunnen doen. Toen we dat alsnog deden is het na een aantal weken dus toch goed gekomen.
Noddy heeft geen last van de niesziekte meer maar alkeen nog af en toe een traantje in het linker oog.

Wij zijn erg blij met hem en bedanken jullie nogmaals voor de goede zorgen tijdens de eerste weken van Noddies bestaan.

Met vriendelijke groet,

Desta Last en Frank van Leeuwen.

Binky

ma, 12/18/2017 - 15:11
Hoi,

Binky en de jongens, als fotomodellen bij de fotograaf.
Braaf toch.

Groetjes Diny Bosmans

Pip

zo, 12/10/2017 - 18:45
Dag lieve mensen, even nog een berichtje van Lucky. Na wat beginproblemen met niesziekte is ze helemaal blij en weer gezond. Ze voelt zich Lucky....ze eet, ze is dol op knuffelen en ze speelt weer. Ook ben ik heel blij dat we zo'n goeie match hebben.
Fijne Feestdagen voor jullie en alle diertjes,

Groetjes en succes

Speedo

ma, 12/04/2017 - 14:01
Met ons gaat het goed!!!!
Wij zijn heel blij met Speedo en Speedo met ons.
Hij leert snel en is eigenlijk gewoon een goeie lobbes.
Beetje LEO, lomp en onbenullig, maar hij bedoeld het niet verkeerd.
Speedo is lief, mijn zoon van 7 jaar kan lekker met hem stoeien en spelen.
Alleen thuis zijn is geen probleem.
Andere honden gaat boven verwachting goed. Zoals ik al zei, hij is lomp, maar niet vals gelukkig en laat zich corrigeren.
Het enige probleem is dat hij weg is als hij wild ruikt. Dan ben ik hem zo 10 minuten kwijt. En achter wild aan gaan, dat mag natuurlijk absoluut niet, dus daar trainen we nog op.

Met de groeten: Speedo, Cornelis en Marrie

Tijger snoetje

vr, 12/01/2017 - 19:01
Hoi hier weer een updat van mijn het gaat nu erg goed met mij en ik miauw steeds minder dat komt dat ik Aan mijn Baasje gewend ben maar ik stuur julie Even een mooie foto van mij bij Deze update ok Groetjes van Tijgersnoetje

Antje (voorheen Claudia)

di, 11/28/2017 - 23:38
Hallo mensen,

Weer even een kattenbelletje van me.
Alweer ruim 1 jaar in mijn nieuwe huisje. Heb het heerlijk naar mijn zin.
Wel heeft mijn personeel me gevraagd of ik toe ben aan een vriendje. Hij vindt het zo zielig, als ik alleen thuis ben op de dag.
Nou slaap ik toch op de dag (zie de foto), dus daar merk ik toch weinig van.
Ik moet daar maar even over nadenken. :-)

Groetjes aan Anita.

Antje

Thijs

zo, 11/26/2017 - 13:01
Beste verzorgers van Thijs,

Gisteren heb ik Thijs opgehaald en hij vond de lange rit naar Rotterdam erg spannend, maar hij heeft zich zeer goed gehouden.

Eenmaal in zijn nieuwe huisje durfde hij de reismand zelf niet uit, dus heb ik hem een klein beetje moeten helpen. Hij vond geborgenheid in zijn huisje en het schapenvachtje houdt hem lekker warm. Nadat hij een uurtje tot rust gekomen was, ben ik bij hem gaan zitten en mocht ik hem aaien. Al snel was hij zeer hard aan het spinnen en leek hij het naar zijn zin te hebben. Ik had verschillende namen bedacht, maar hier besloot ik om hem Bram te noemen.

Ik ben ieder uur even gaan knuffelen om zijn vertrouwen te winnen en dat vond hij zichtbaar en hoorbaar fijn. Bram is de nacht goed doorgekomen en vandaag mocht ik hem zelfs oppakken. Hij genoot zo van de knuffel dat ik hem in mijn armen mee heb genomen door het huis. Al spinnend zijn we op de bank gekropen en is hij heerlijk in slaap gevallen op mijn buik.

Hij eet en drinkt alleen nog maar uit mijn hand en doet zijn behoefte nog niet op de bak. Maar het vertrouwen in mij is er, dan komt de rest vanzelf. De rust en zijn eigen plekje doen hem zichtbaar goed. Hij ligt met zijn door jullie meegegeven knuffel (girafje) in zijn mandje en ligt ook graag in zijn huisje.

De foto’s geven aan hoe fijn hij het heeft en via deze weg wil ik jullie dit laten zien. Bedankt voor jullie goede zorgen, wij zijn blij met elkaar!

Een hartelijke groet uit Rotterdam,

Thalitha en Bram (voorheen Thijs)

James en Luca (Vanuit de Ark Lulu en Neeltje)

zo, 11/12/2017 - 19:07
Dag medewerkers van de Ark,

Op 22-04 zijn onze twee lieve kittens geboren en op 23-06 mochten ze door ons geadopteerd worden. Na enkele dagen bij ons thuis kreeg helaas één kat de niesziekte, gelukkig is dit na medicatie bij de dierenarts snel verholpen. Sindsdien doen beide katten het hartstikke goed. Ze doen vooral veel samen (eten; slapen; spelen) en zijn echte schootkatten. Ze zijn ondernemend, nieuwsgierig en af en toe ondeugend. Inmiddels zijn ze gesteriliseerd maar van naar buiten gaan moeten ze nog niets weten, na hooguit tien minuten komen ze snel weer naar binnen en gaan ze in het mandje voor het raam liggen.

Groeten,
Ronald en Lianne

BOB

za, 11/11/2017 - 20:14
Hier weer een berichtje van mij.
Ik ben vorige week naar de dierenarts geweest, mijn mens noemt dat "geholpen" ik heb nu 2 kleine kruisjes van achteren die gaan er vanzelf uit. Ik ben alweer helemaal de oude hoor, spelen met mijn grote zus en natuurlijk veel eten.
(Als ik nu maar niet veel te dik ga worden :-)
Tot de volgende keer.

BOB

Sanne

di, 11/07/2017 - 21:41
Sanne voelt zich thuis, en zoekt lekker de warmte op bij Zora

Borre

di, 10/17/2017 - 20:07
Hallo Allemaal,

In September ben ik door mijn nieuwe baasjes opgehaald!
Ik had best wel wat gebruiksaanwijzingen mee toen ik weg ging. Hoewel ik pas een paar weken bij de nieuwe baasjes ben, zijn zij hartstikke trots op mij en ben ik ook erg blij!
Vaak mag ik naar het bos toe, waar ik vrij mag rennen. Spannend is het nog wel als ik andere honden tegenkom maar voor een lekker koekje ren ik terug naar de baasjes en gaat het super goed.
Ook ga ik wel eens met een roedel mee uit wandelen en ook dat vind ik super gaaf! ik luister dan ook heel goed, wat me weer extra koekjes opleverd.
Vooral die sloten die ik onderweg tegen kom, zijn heel leuk! dan stink ik lekker voor ik weer naar huis ga!

Visite aan huis vind ik nog steeds niet leuk en dat laat ik goed merken ook! ik blaf en blaf en blaf maar door!
vaak moet ik dan naar mijn kussen toe en ga daar maar even zitten mokken. Als ik dan echt weer stil ben, dan kom ik van mijn kussen en gaat het eigenlijk wel goed. zolang ik je zie, is het goed. Maar als je uit mijn buurt verdwenen bent en je komt weer terug, zal ik mij weer laten horen.

Hoewel ik nogal gefixeerd op eten ben, gaat dat ook wel erg goed! ik blijf braaf zitten tot er wordt geroepen dat ik mag eten! Zodra ik begin, is het wel van mij en grom ik als waarschuw om bij mijn eten weg te gaan! de kindjes laten me dan ook rustig eten.

Al met al gaat het heel erg goed met mij, hoewel ik ook nog wel wat dingen te leren heb maar de baasjes zeggen, je bent nog een jonge hond, dus dat komt wel goed.

https://photos.app.goo.gl/6gkwHg7Z1XthFPHf2
Zenkei en Crizje

zo, 10/15/2017 - 19:16
Wij zijn helemaal blij in ons nieuw huisje. Baasjes zijn lief. Zenkei is erg aanhankelijk geworden. En ligt graag bij zijn maatje op schoot te slapen. Crizje komt en gaat wanneer hij aandacht wilt. Kroelt erg graag met vrouw. Zijn echt helemaal op ons plekje. Spelen graag samen of kijken naar t aqaurium. Tv kijken doen wij soms ook. En slapen lekker bij baasje op bed. Willen niet meer weg. En onze baasjes willen ons nooit meer kwijt. Van straat naar de ark. En nu heerlijk bij onze nieuwe baasjes. Dank jullie namens Zenkei en Crizje kleine is Crizje. En Zenkei legt lekker op schoot. Was toen echt schuw. In een korte tijd zo aanhankelijk geworden. De Ark bedankt

Cato (was Steffie)

za, 09/30/2017 - 20:01
Cato is nu meer dan een half jaar bij ons en het gaat fantastisch. Ze is een enorm leuke poes, speelt veel en komt zelfs sinds kort op schoot liggen (voor een zwervertje is dit heel mooi!). Een paar foto's van haar. Twee op haar favoriete plaatsje: in de grote plantenbak waar ze zowel binnen als buiten kan overzien.

Donja

di, 09/26/2017 - 14:41
Wij zagen Donja in de krant, en dachten gelijk die hoort bij ons!
We hebben zelf al 2 mopsen van 8 en 10 jaar!!
Toen we ze met z'n drieen bij elkaar zetten was het gelijk goed.
Ze slapen, spelen en eten samen, net of het altijd zo geweest is.
Onze 3 kinderen zijn ook dol op Donja.
We hopen nog lang van Donja te mogen genieten!!

Kedi

za, 09/23/2017 - 20:06
Goedemiddag,

langs deze weg wil ik laten weten dat het het heel goed gaat met de 10 jarige zwart witte kat, gevonden in Zeewolde,. 26 Augustus heb ik haar opgehaald bij De Ark en binnen no time was ze gewend aan haar nieuw thuis. Ik heb haar Kedi genoemd. Het turkse woord voor kat en de naam van een documentaire die recentelijk gemaakt is over straatkatten In Istanbul. De documentaire gaat kortgezegd over de band die de bewoners van de stad hebben met ‘hun”kat. Want in tegenstelling tot bij ons, leven de meeste katten niet binnenshuis. Vond het een toepasselijke naam. Kedi is erg lief en speels. Vooral het “hengelen” en met een propje papier het hele huis door rennen, vindt ze leuk. Ook is ze een zonbaanbidster. Ze kan echt genieten van het zonnetje op mijn terras. Binnen is het ligkussen in huis haar favoriete plek. Maar ook mijn bed is ‘s nachts voor haar een heerlijke slaapplek.

We zijn heel blij met elkaar en genieten elke dag volop van elkaar gezelschap.

Met vriendelijke groet,

Joke Streef

Binky

vr, 09/22/2017 - 12:06
Het gaat goed met Binky !

Binky

do, 09/21/2017 - 13:51
Het gaat goed met Binky.

Mupje

zo, 09/17/2017 - 17:12
We hebben Mupje (regnr 8699) op zaterdag 19 augustus opgehaald. Ze was heel snel gewend bij ons en liet zich al snel aaien. Inmiddels 100% gewend. Ze is een binnenkat en houdt heel erg veel van aandacht, die ze dan ook krijgt. Dus het gaat fantastisch goed en we zijn heel blij met haar.

Groet Frank

Amy

ma, 09/11/2017 - 16:33
Deze mevrouw op de foto's heb ik vanmiddag bij jullie opgehaald. In het asiel was ik al verliefd op haar geworden, maar eenmaal thuis heeft ze mijn hart gestolen. Amy banjert vanaf minuut 1 al door het huis alsof het van haar is! Ze is een lieverd en ze reageert goed op me. Op dit moment liggen we samen te luieren op de bank. Een mooie start van twee nieuwe maatjes.

Bedankt voor jullie goede zorgen in het asiel.

Gr Reinalda en Amy

Amy

ma, 09/11/2017 - 16:14
Deze mevrouw heb ik vanmiddag bij jullie opgehaald. In het asiel had ze mijn hart al verovert, maar eenmaal thuis stond ik helemaal van haar versteld. Ze banjert nu al door het huis alsof het van haar is! Ze is heerlijk relaxed en we zitten nu samen op de bank te luieren.

Tommie

za, 09/09/2017 - 13:14
Hallo allemaal,

even een kleine up date van Tommie uit Lelystad.
Ik ben als klein mager katertje van 3 maanden van anderhalve kilo opgehaald en weeg nu een paar weken later ruim twee kilo.
Mijn vrouwtje vindt mij super leuk en super lief. Ik heb veel plezier met mijn speelkameraadje hier en heb het erg naar mijn zin.
Ik houd erg veel van balletjes waar rammeltjes in zitten en die verdedig al grommend naar mijn speelkameraadje.
Ik speel graag met haar maar aan mijn rammelende balletjes mag ze niet komen, hihi.
Nou, dat was het weer even voor nu..

knuffeltjes van Tommie.

Morris

di, 09/05/2017 - 09:42
Bijna een week woont Morris nu bij ons. Een kitten van ruim acht weken met een leuk karakter. Wij zochten een kitten die niet te bang mocht zijn. Nou Morris is nergens bang voor! Hij gaat onze twee honden niet uit de weg. Hij loopt in ons huis rond alsof het nooit anders is geweest. Binnenkort als Morris groter is gegroeid zal ik weer een foto posten.
Gr Marloes

Tommie

zo, 08/27/2017 - 16:29
Hallo,

hier een berichtje van Tommie.
18 Augustus ben ik opgehaald door een mevrouw uit Lelystad die heel erg veel van dieren houd en vooral van het soort waar ik toe behoor, had ik even geluk.
Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik heb ook een speelkameraadje; een poes van anderhalf jaar oud, die kleine op de foto ben ik dus.
Ik heb eigenlijk bijna niet hoeven wennen en voelde me bijna gelijk op mijn gemak, de poes die hier al was ook, zij sloeg af en toe een beetje naar me en ik gromde dan wat, dat was alles en dat was na een dag of twee over. Nu rennen we lekker achter elkaar aan.
Poes loopt af en toe buiten aan een riempje en ik blijf lekker binnen. Ik heb hier lekkere mandjes, een grote krabpaal en speeltjes.
Ook lig ik graag bij mijn vrouwtje op schoot of kruip rond haar nek. Ik krijg heel veel aaitjes, knuffeltjes en kusjes, vrouwtje is heel gek op mij. De eerste dagen heb ik niet gegeten maar gebunkerd, dat wordt nu iets rustiger. Ik bijt en sappel nogal graag op de vingers van mijn vrouwtje.
Vrouwtje zegt dat dat misschien komt omdat ik door mensen met een flesje ben groot gebracht, maar dat weet ik niet.
Over een tijdje ga ik samen met poes en vrouwtje verhuizen naar een ander huis, maar dat zien we dan wel weer.
In ieder geval kom ik niet meer terug naar jullie, haha. Jullie hebben heel goed voor mij gezorgd en daarvoor zeg ik: dank je wel,
maar ik blijf liever hier.

Doei, doei,
knuffeltjes van Tommie.

Antje (voorheen Claudia)

do, 08/17/2017 - 15:06
Dag lieve mensen,

Ik heb een tijdje niets van me laten horen. Dus maar even weer een kattenbelletje.
Ik heb het heel erg naar mijn zin. Volgens mijn verzorger kom ik steeds meer los.
Zo vond ik een kussentje onder het bed niet helemaal wat ik wou, dus ben ik deze naar smaak aan het verslepen naar andere kamers. Leverde me de bijnaam Bob The Builder op. (Naast mijn andere bijnamen: Engeltje, Bengeltje en Vandaaltje. Want ja, ik ben wel eens ondeugend.)

Paar weekjes geleden was ik even niet zo blij met mijn verzorger. Jaarlijkse controle bij de dierenarts. Brrr. Ben er weer voor een jaar vanaf. Heb mijn verzorger even niet aangekeken. Maar ja, dan staat hij met een kuipje vlees voor me. En tja, dan gaat mijn kop het kuipje in voor hij kan opscheppen in mijn bakje.

Onlangs bij hem op bed gesprongen, terwijl hij er in lag. Vindt-ie niet erg.

Ik ga maar gauw weer verder dutten.

Groetjes en knuffels

Antje (voorheen Claudia)

do, 08/17/2017 - 13:46
Dag lieve mensen,

Een tijdje niets van me laten horen. Dus vanaf mijn stoeltje waar ik lig te luieren, maar even een berichtje.

Gaat heel goed met mij. Wel heel even niet blij geweest, want mijn verzorger nam me mee naar de dierenarts voor mijn jaarlijkse controle. Daar had ik weinig trek in. Heel gestressed. Heeft me na afloop heerlijk geknuffeld.
Een dag later was ik dat alweer vergeten.
Hij heeft het weer goed gemaakt met een paar heerlijke kuipjes vlees.

Ik ben inmiddels stiekem een paar keer op bed gesprongen en even blijven liggen naast mijn verzorger. Is we lief voor me.
Groetjes aan Anita.

Moos

wo, 08/16/2017 - 12:18
Hallo,
31 juli is moos bij ons komen wonen. De kitten groeit snel. Eet goed en speelt graag. Half tien s avonds begint zijn speelkwartier.
De kinderen zijn gek met hem en krijgt soms geen rust van ze. Het is een vrolijk dier..klimt graag...helaas ook in de gordijnen....hij hoort al helemaal bij ons.

Ps. We hebben de post mbt chip nog niet ontvangen.

Groet familie folkers

Slurpie

vr, 07/28/2017 - 14:17
In februari ben ik wezen kijken bij Slurpie, toen al meteen goede klik mee en nu zijn we dikke matties en wijkt ze thuis geen moment van mijn zijde.
Ze heeft wel meteen een nieuwe naam gekregen en gaat nu door het leven als McNugget.

Ze drinkt nog net zoveel als bij jullie in de opvang, maar er is niks wat daar aanleiding voor geeft.

Nugget doet niets liever dan op schoot zitten of de aandacht opeisen en gedraagt zich verder als een voorbeeldige kat.

Ik vermoed dat ze, voor ze bij jullie terecht kwam, ooit een huiskat is geweest. Vanaf dag één weet ze zich al als een goed opgevoede huiskat te gedragen (niet krabben aan meubels maar aan krabpaal etc.)


Puk

wo, 07/26/2017 - 14:19
Hoi Dierenvrienden, Puk hier!

Ik wil even laten weten dat het heel goed met mij gaat.
Sinds 6 juli 2017 woon ik bij mijn poezenmoeder Eva. Ik knuffel graag met mamma na onze speelsessies én 's avonds voor het slapen gaan. Daarnaast heb ik geluk, want de zus van mamma heeft ook mijn zusje Nena geadopteerd! En, we wonen naast elkaar! Nu kan ik elke dag samen met mijn zusje spelen. Of bij ons thuis, of bij mijn zusje thuis. Naast dat ik graag op mamma's schoot slaap, slaap ik ook graag naast mijn zusje. Op dit moment past mamma ook op een labrador van familie, dat vond ik eerst een beetje eng, maar nu weet ik dat deze grote lobbes eigenlijk een hele lieve grote lobbes is en val ik zo nu en dan haar staart aan (tja, dan moet ze daar maar niet zo mee wiebelen...). De petekat Loes (kat van de buren, die kind aan huis is) vind het nog wel even wennen dat ik er ben, maar ook dat gaat steeds beter en we kunnen zelfs met alle dieren in een ruimte zijn. Verder houd ik erg van klimmen en klouteren. Daarom heeft mijn moeder zelf een krab/kloutertak gemaakt waarin Nena en ik elkaar graag achterna klimmen. Ik kan niet wachten om naar buiten te gaan en nog meer obstakels op te klouteren, alleen dat mag nog niet van mamma. Voorlopig zet ik gewoon binnenshuis de boel op stelten...

purrrrr,
Puk

Mandy

ma, 07/24/2017 - 19:23
Goedemorgen,

Wil jullie even laten weten hoe het gaat.
Toen ik uit de bench mocht ,mocht ik rustig alles verkennen.
Daarna had ik rust nodig en ben onder een slaapstoel gekropen.
Pas in de avond kwam ik tevoorschijn om te eten.
Eerst moest ik wennen aan de brokjes die ze heeft maar het smaakt wel.
De kattenbak was ook wennen want bij jullie zit er iets anders in.
Later op de avond het vrouwtje lag al in bed vond ik een mandje met speeltjes
En heb daar een popje uit gehaald leuk ding.

De volgende dag heb ik me vaker laten zien en geknuffeld met m,n vrouwtje
Want die houd er ook van.
Nog bedankt dat jullie zo goed voor me zijn geweest.
Knuffels en kopjes
Mandy

Janny Takens-Schoonhoven.

Nozem

ma, 07/24/2017 - 19:06
Heey allemaal! Onze Nozem is alweer 4 weekjes bij ons. Deze stoere bink heeft het ontzettend goed gedaan. Hij zit nog niet bij ons op schoot en aaien houdt die ook nog niet zo van. Hij is veel bij ons in de buurt en ligt geregeld bij ons op de stoel of onder de salontafel. Z'n favoriete plekje is op op de open trap zodat die alles kan overzien. We hebben er volle vertrouwen in en zijn heel gek op 'm! Nog even en hij kan naar buiten, ook iets waar die veel zin in lijkt te hebben!

BOB

zo, 07/23/2017 - 15:24
Hallo allemaal
Hier een berichtje van mij. Ik ben Bob (8764) geboren bij jullie van een hele lieve moeder. Ik ben nu alweer 4 weken bij mijn nieuwe baasjes. Het gaat geweldig zoals jullie kunnen zien, ik slaap en eet veel :) buiten spelen vind ik geweldig vooral met water uit het fonteintje en dan is mijn grote zus er ook bij ( die gaat steeds meer aan mij wennen) maar ja ze is ook niet zo'n wildebras gewend he!:).
Ik hou ook ontzettend van knuffelen, even lekker op schoot en ik ben heeeeel nieuwschierig en nergens bang voor. Als de stofzuiger aangaat ga ik gewoon kijken wat dat ding gaat doen.Over een tijdje laat ik wel weer iets horen ik ga nu lekker eten :).
Groetjes van Bob


Lester alias gysmo

za, 07/15/2017 - 00:59
Hallo lieve mensen van de Ark, nog geen maand geleden hebben wij gysmo bij jullie opgehaald. Hij vond direct een vertrouwd veilig plekje achter de wasmachine en word steeds minder schrikkerig van plotseling geluid en beweging. Ook met de kleine kindjes samen is hij lief! En hij mag al naar buiten om zijn leefwereld wat groter te maken en hij komt trouw terug! Wat een fijn lief diertje, we zijn heel blij met zijn komst!

Lara

ma, 07/03/2017 - 08:51
Ook met Lara gaat het heel goed. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn, en binnen loopt ze je constant voor de voeten omdat ze zo graag geknuffeld wil worden ;) ze is gek op Rhean en op onze kinderen!

Rhean

ma, 07/03/2017 - 08:49
Rhean heeft het nog steeds erg naar zijn zin bij ons, samen met zijn vriendin Lara (ook bij de Ark geweest). Ze mogen nu naar buiten en hebben de tijd van hun leven! Rhean is enorm gegroeid, hij wordt echt een grote, stoere kater!

Barney

zo, 07/02/2017 - 19:45
Hallo,

Afgelopen zaterdag ben ik bij jullie langs geweest om kennis te maken met
Barney. Uiteindelijk heb ik hem mee naar huis genomen.

Thuis aangekomen kroop hij meteen, zoals verwacht, onder de bank uit angst.
Ik had verwacht dat hij daar de komende dagen zou blijven zitten. Maar niets
is minder waar: een paar uur later lag hij lekker op mijn buik te slapen
(zie foto).

Joep

zo, 07/02/2017 - 07:36
Joep is alweer 1 jaar bij ons, samen met onze andere chocolabrador een mooi en lief stel, elkaar aanvullen, samen spelen en lief zijn voor elkaar, we gaan ook alleen met onze honden op vakantie dus dat is altijd genieten aan zee.
Zo angstig en verwaarloosd Joep was, zo zeker is hij nu, wat zijn we toch gelukkig met Joep, dus bedankt Ark het was liefde op het eerste gezicht

Mies (voorheen Jip)

vr, 06/30/2017 - 15:38
Goedemiddag,

Afgelopen woensdag hebben we Jip (nu Mies genaamd) opgehaald. Ze doet het erg goed! Ze zit graag op schoot en op de laptop en speelt veel. De andere twee katten (katers) zijn als grote broers voor haar waar ze ook graag mee speelt en soms een standje van krijgt als ze hun eten op wil eten :)

In de bijlage wat foto's.

Groetjes Jolande en Gerrit

Joey

zo, 06/25/2017 - 13:39
Hallo Allemaal,

Vanuit mijn nieuwe huis laat ik even weten hoe het met me gaat.
Ik heb het zo naar mijn zin bij mijn nieuwe baasjes,
Ik ben nog wel eens bang en schrikkerig, maar wat wil je ook ,ik hoor allemaal nieuwe geluiden.
Mijn nieuwe vriendjes Davy en Boowy vindt ik echt heel leuk.. Zij hadden zo iets van, he wie is die gast?
Ik ga ook al naar buiten . ik hou veel van knuffelen en als mijn baasjes dat niet direct doen, ga ik heel hard miauwen ha,ha.
Ik krijg mijn zin wel hoor.
Het eten is ook zo lekker bij mijn nieuwe huis, mmmm. Ik eet het zo snel mogelijk op.
Mijn vriendjes kunnen niet zo snel en dan duw ik ze aan de kant zodat ik hun eten ook op kan eten.
Mijn baasjes leren mij nu, om dat niet meer te doen. Oke ik snap dat ik anders ook veel te dik ga worden.

Groetjes en een kopje van Joey.

Tommie en zijn zusje een zwangere lapjes kat

vr, 06/23/2017 - 17:48
Beste lezer woensdag 21 juni zijn bij ons hotel 2 katten opgehaald Tommie (kater) Grijs gestreept en zijn zwangere zus lapjes kat.
(Apollo hotel de Beyaerd te Hulshorst.)Sommigen van ons ..het personeel waren erg aan hun hun gehecht ze zijn in het wild geboren maar waren middels best wel tam ...als ze maar eten kregen .maar er waren ook mensen die niets met hun hadden vandaar dat we jullie gebeld hebben. Zo heeft de dieren ambulance met succes de poezen opgehaald DANK HIERVOOR..Ben benieuwt hoe het met ze gaat echter na gebeld te hebben bleek het personeel naar huis te zijn.Morgenroeg ben ik niet in de gelegenheid om te bellen .Volgende week wel mochten jullie dit kunnen beantwoorden zou dat fijn zijn . Een goed weekend en een hartelijke groet van Esther al het goede met het werk dat jullie verrichten!

Lakya ierse setter

vr, 06/23/2017 - 06:09
Op een leeftijd van bijna 14 jaar
lakya onze schat ingeslapen we hebben van haar genoten en zij van de wereld en ons
R.I.P.

Toevoeging Mauwie

zo, 06/18/2017 - 13:20
Er miste nog 1 foto

Mauwie

zo, 06/18/2017 - 13:11
Hallo allemaal,
Ben je net als moederpoes uit de luiers, word je ineens weer bij een kleine snotneus geplaatst. Nee, ik was op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van dat hyperactieve mormeltje waar ik ineens tegenover stond. Ik vond hem vooral eng...evenals die vreemdsoortige wezens die ze mensen noemen...brrr.
Gelukkig heb ik inmiddels het vertrouwen in Draakje en de mensheid gevonden en slijt ik mijn dagen met het obseren van de mensheid, het in de weg liggen en af en toe wat geaai ;). Daarnaast ben ik echt een kanjer in nieuwe hangplekjes vinden, die vervolgens weer door Draakje worden ingepikt. Tja... al met al heb ik het best voor elkaar hoor. Bedankt mensen van de Ark voor de goede zorgen voor mij (en Draakje) en een grote lebber voor gastvrouw Ginny.
Veel liefs en een poot voor iedereen.
van Mauwie, Draakje en onderdanen.

Zita

za, 06/17/2017 - 21:46
Je bent in maart al 14 geworden. Je ligt nu te slapen in je bench. Onze oude dame van 14.

Toen je zo'n 10 weken was mochten we je ophalen uit het asiel. Je bent geboren op 20-3-2003 en wij haalden je op 28-5-2013. Op dat moment waren er twee pups in het asiel; Zita, een kruising Husky en een Labradorpup. Helaas hebben we geen foto van Zita meer toen je nog pup was. Anders had ik 'm hier zeker bij gezet.

De mensen van dierenasiel De Ark in Harderwijk hadden je de naam Zita gegeven. Wij vonden dat een mooie naam en hebben dit zo gelaten. Zelf rende je n keer achter de konijnen aan het prikkeldraad in toen je tijdens onze vakantie ergens logeerde. Je oor bleef in het prikkeldraad steken. Het is gehecht, goed verbonden, maar bleef je toch een heel klein puntje missen van je oor.

Een paar jaar later werd je aangevallen door een Airdale Terrier, die zijn voortuin uitrende om jou aan te vliegen. Hij greep jou bij je kop en had je andere oor te pakken. Dit leverde je een knikoor op.
Zelf ben je eigenlijk helemaal nooit ziek geweest!
Een asieldier.
Heel lief. Nooit ziek. Oersterk. En nog steeds bij ons!

We zijn nog steeds heel blij met je. Ook al krijg je nu ouderdomskwaaltjes en wordt je mager en verhaar je nóg meer dan dat je altijd gedaan hebt. We blijven van je houden, zelfs als je ooit, eens niet meer bij ons zult zijn.

Felix is nu Zorro!

vr, 06/16/2017 - 20:52
Hallo allemaal!

In november 2016 is Zorro vanuit dierencentrum De Ark meegenomen naar zijn nieuwe huis in Voorhout! Alles gaat heel goed met Zorro en hij begint een prachtige, volgroeide maar ook een zeer speelse kater te worden. Wij zijn heel gek op hem en we vinden het heel leuk dat er iemand naar je toegelopen komt zodra je thuis komt. Wie had dat gedacht? Dat je tegen je omgeving verteld: "Katten zijn net kinderen!" Er gaat sinds november geen dag voorbij dat wij niet over Zorro vertellen of dat wij elkaar even een update geven hoe het met Zorro gaat. Echt bijzonder hoe zo'n klein katertje je wereld compleet kan maken.

Wij willen dierencentrum De Ark bedanken voor dit kleine katertje!

Groetjes,
Patrick en Ashley

Sara

wo, 06/07/2017 - 22:26
Al een paar maand geleden weer, dat ik Sara heb opgehaald bij De Ark. In huis moest ze erg wennen, zelfs de televisie was een raar ding. Jammer genoeg is haar lijf aardig versleten, vergevorderd stadium van artrose in haar ellebogen. Waarschijnlijk ook haar heupen, rug. en een paar andere chronische dingen. Allemaal niet zo gek, gezien waar ze vandaan komt. Nog heel wat dat ze met haar 9 jaar toch nog zo'n aanpassingsvermogen heeft, al gaat dat met kleine stapjes. Ze is heel lief, gaat lekker mee naar de paarden en geniet daar lekker van het rondscharrelen. Ik ben erg blij, dat ik meteen de beslissing heb genomen om naar haar te gaan kijken en heb meegenomen.

Chevy voorheen Bram

ma, 06/05/2017 - 13:08
Ik was weer klaar om voor een 'nieuwe' kat in mijn leven nadat ik een half jaar eerder kater Robbie moest laten inslapen. Op jullie site zag ik een poes die mij aansprak, dus togen wij op 5 januari 2009 vanuit Zwolle op naar Harderwijk. Na alle katten te hebben bezocht mochten we nog even kijken in het verblijf waar de katten zaten die net opgevangen waren. Daar ontmoette ik hem......Bram een mooie stevige muisgrijze kater van vermoedelijk een jaar of vier, die het heerlijk vond om geaaid te worden terwijl hij zat te eten. Liefde op het eerste gezicht! Bram ging met ons mee en heette vanaf die tijd Chevy.

Chevy was in het begin ziekelijk, heel bang en onzeker, maar stukje bij beetje wisten we zijn vertrouwen te winnen en was Chevy daar waar wij waren. Wat hielden wij veel van Chef en wat hield hij veel van ons. Chevy kuste ons met zijn neusje ,likte en waste ons. hij was dol op knuffelen en eten....... ook daar hield onze grote dikke zachtaardige kater van, als we hem dan gelijktijdig aaiden was zijn geluk compleet. De buitenwereld bleef echter spannend voor hem, hij bleef liever veilig binnen en bekeek de buitenwereld veilig vanachter het raam.

Afgelopen april begon hij last te krijgen van zijn gebit tgv. tanderosie en moest hij geopereerd worden waarbij een groot deel van zijn tanden en kiezen verwijderd werden. Toch knapte hij daar niet van op. hij begon minder te eten en te drinken, had krachtverlies in zijn achterlijf waardoor hij wankelend liep en geregeld omviel en kreeg hij pijn. De dierenarts vermoedde dat Chevy een hersentumor had........Hoe moeilijk het voor ons ook was de tijd van afscheid nemen en hem uit zijn lijden verlossen was aangebroken.....Vrijdag 2 juni 2017 is Chevy zacht in zijn eigen omgeving van ons heengegaan.

Medewerkers van de Ark. Dank dat jullie Chevy hebben opgevangen en dank dat jullie hem aan onze zorgen hebben toevertrouwd. Ik ben dankbaar dat hij in mijn leven is gekomen......Onze Chef was een kater uit duizenden!

Hartelijke groet,
Lydia

Antje (was Claudia)

vr, 05/26/2017 - 23:43
Hallo allemaal.

Weer even een berichtje van mij. Alweer 8 maandjes bij mijn nieuwe verzorger. Lekker luieren al valt dat nu niet mee. Te warm. Dus sleep ik mijn kussentje het hele huis door. Verzorger vindt het niet erg. Vind ik lief van hem. Ik ga nu lekker spelen en rennen met mijn laserlampje.
Doei

Tygo

di, 05/23/2017 - 23:22
Het gaat heel goed met tigo gaat bijna altijd mee maar de zaak we hebben een cafe en cafetaria hij ligt dan heerlijk in het zaaltje hij is erg lief en sociaal naar mensen ook met kleie kinderen.
Hij is nog wel nog niet zo goed met andere honden maar het lijkt er op dat hij als hij eenmaal echt goed kennisgemaakt heeft met een andere hond hij rustiger word en er wel mee om kan gaan.
Hij is inmiddels ongeveer 10 kilo aangekomen is erg sociaal en leert nog ateeds. Het is ook minder een probleem om hem even alleen thuis te laten met de radio aan. Hij gaat nou eenmaal liever overal mee naar toe
Zo dat was even een kleine update
Wij zijn heel erg blij met hem hij brengt wat we heel erg hadden gemist een maatje in huis
Zal binnenkort wat fotos sturen

Tijger snoetje

vr, 05/19/2017 - 19:35
Hier Als nog de Foto, s van mij kijk eens naar Deze Foto,s

Tijger snoetje

di, 05/16/2017 - 19:13
Hier komen en een paar foto,s Aan van mij

Tijger snoetje

di, 05/16/2017 - 19:07
Hallo Allemaal hier Even Een kleine Update na Een Aantal pogingen van Mijn Baasjje is het toch Gelukt om mij Bij het Baasje te komen en ik vind het ook heel leuk en ik kom ook wel wat vaker op Schoot en Dan word ik lekker Geknufeld Door mijn Baasje en Dat vind ik heel fijn Fotos,s komen er Aan Gr Van tijgersnoetje

Driekus

za, 05/13/2017 - 18:09
Hallo

Wij hebben afgelopen zaterdag Driekus geadopteerd. In de auto kon ik hem al overal aaien en knuffelen. Thuis ging dat ook heel goed. Ook met de andere honden gaat het prima. Ze slapen allemaal bij elkaar. Driekus is al mee geweest op paarden concours en mee op de kar. Hij vind de paarden als ze hard rennen wel spannend maar als ze rustig lopen is hij niet bang meer en kalm. Hij vindt het erg leuk om samen met onze oude herder achter de bal aan te rennen en lekker te ravotten. Ja voor ons is hij echt super lief. Hij is al ontvlooit en geënt. Geen probleem. Wij zijn super blij met hem! Bedankt voor het vertrouwen dat we hem mee mochten nemen.

Groet Rolf , Wendy & Bumper (Driekus)

Hook

di, 05/09/2017 - 18:05
Goedemorgen.....

Na ongeveer 8 weken gaat het steeds beter met Banjer(Hook).
Wij doen inmiddels een cursus en hij wordt steeds rustiger.(foto's)

Met vriendelijke groet

Ria Ros en Harry Legters

Frits

di, 05/02/2017 - 21:31
Frits woont pas twee weken bij ons, maar heeft zijn draai helemaal gevonden! Hij is ontzettend lief, en gaat ook al zonder problemen naar buiten, dus is helemaal gelukkig. Wij zijn heel blij met onze lieve gezellige Frits!!

Boris

di, 05/02/2017 - 15:29
Lieve mensen,

Begin oktober 2016 hebben wij de Mechelse herder Boris opgehaald. Wij wilden jullie vertellen dat het ontzettend goed met hem gaat: hij zit elke dag op de sofa, krijgt lekker vers vlees, heeft een goede vriend waarmee hij fiks kan ravotten (beiden lopen dan los) en is super lief!
Boris heeft een hekel aan paarden, dat zijn we nu aan het oefenen met een coach. Dus DANK voor jullie tip om Boris mee te nemen, kind, man en ik zijn dol ❤️ op hem :)
Veel succes met jullie werk
Elisabeth van der Steenhoven

Poesja, voorheen Juffie Olivia

vr, 04/28/2017 - 09:29
Ik wil nog even laten weten dat Poesja na 4 weken al aardig gewend is. Is nog wel wat schuw als de bel gaat of als er bezoek komt. Dan verdwijnt ze nog steeds. Maar ze raakt steeds meer gewend aan mij en speelt met de kater (Mozie), mijn andere kat. Ze eet goed en is gek op Whiskasstokjes.

Lente

zo, 04/23/2017 - 16:53
.... Minoesh (voorheen Lente)

Als klein angstig poesje werd ik op 10 december 2016 meegenomen naar mijn nieuwe huis. O wat was dat eng. Twee grote bruine labradors keken mij aan en weg was ik. na een paar dagen kwam beetje bij beetje steeds vaker naar beneden. Maar aanraken vond ik nog steeds eng. Uiteindelijk heeft mijn nieuwsgierigheid het gewonnen van de angst. Ik ben nu drie maanden later een vrolijke poes van bijna een jaar. Ben grote vriendjes met de honden en de parkieten, maar bovenal vind ik het heerlijk om geaaid te worden door mijn baasjes. Soms zijn er dingen die nog wel eng zijn, maar ook daar wen ik langzaam aan. Kortom hier heb ik mijn huisje gevonden om oud te worden.

Kopjes van Minoesh

De link werk niet heb onze foto's erbij gezet. Beheer Ark

Gijs

zo, 04/23/2017 - 16:50
.... Gijs

Hallo Allemaal!

1 december 2016 hebben wij kitten Gijs bij jullie mogen ophalen. Gijs was een gevonden kitten van circa 6 maanden oud. Gijs doet het vanaf het begin al heel goed en is soms erg ondeugend. Hij speelt graag met de speelgoed muizen, balletjes en ook de trappen op en af rennen is een groot feest. Omdat we niet willen dat Gijs iets kan overkomen houden we hem lekker binnen. :)

We zijn erg blij dat Gijs zich op zijn gemak voelt, het zo naar zijn zin heeft bij ons en hopen dat we nog lang van hem kunnen genieten.

Groeten,
Fred Manon en Gijs.

De link werkt niet, heb onze eigen foto's er maar bijgezet. Beheer website Ark

Juffie Olivia. Heeft nu de naam POESJA gekregen.

do, 04/20/2017 - 10:53
Het gaat goed met haar. .Vandaag is ze drie weken bij mij. De eerste dagen zat ze alleen maar boven en was bang voor mijn Perzische kater en voor mij.. Nu is ze steeds beneden, speelt en wil ook geaaid worden, en dan begint ze lekker te spinnen. Ze zoekt nu ook wel contact met de kater, maar als die op haar af komt rennen blaast ze nog wel. Ik denk dat dat verder ook wel goed komt en ze samen gaan spelen.
Ze is erg lief. Alleen als de bel gaat en er bezoek komt is ze weg, en zie je haar pas weer als bezoek weg is.
Maar ook dat zal mettertijd wel beter gaan.

Ivo - Turkse herder

wo, 04/19/2017 - 17:03
Ivo wordt dit jaar 12...ruim 10 jaar geleden bij jullie uit het asiel gehaald. Hij begint wel een wat oudere man te worden, maar geniet nog steeds van het buitenleven op de boerderij (gaat niks boven net opgestrooide stal) en onze vakanties in Frankrijk.

Tijger snoetje

za, 04/15/2017 - 13:58
Lieve Ark vezorgers hierbij stuur ik julie weer een leuke Foto van mij met mijn lieve kopje Groetjes van Tijgersnoetje

Senna

di, 04/11/2017 - 16:12
Een berichtje van Senna, die nu in Brielle woont, want ik ben mijn vrienden en vriendinnen van De Ark niet vergeten hoor! Ik woon op een boot en moest wel even wennen aan het lopen op de steiger. Dat heb ik al behoorlijk onder de knie en ben helemaal niet bang. Heb mij gelijk keurig voorgesteld aan onze buren in de haven en ze vinden mij een lieve meid. Binky de kat en ik zijn beste maatjes geworden. Al na twee dagen vonden we dat samen op de hondenkussen veel gezelliger is. Mijn baasjes en ik gaan vaak uit wandelen, doen ook oefenspelletjes, en daar geniet ik met volle teugen van. Ik voer goed de commando's uit, krijg dan complimentjes en soms wat lekkers :-) Heb laten zien dat ik mijn zwemdiploma heb, dus dat zit wel snor! Mag ik straks mee bootje varen. Lijkt me best spannend, maar ik kan het vast wel. Ik vind het fijn om jullie te laten weten dat ik mij gelijk helemaal thuis voelde bij mijn nieuwe familie. Lieve groetjes en een poot van happy Senna

Steffie (bij ons Catootje geworden)

ma, 04/10/2017 - 17:01
Cato is een enorm lieve poes. Ze heeft eerst een paar weken vooraĺ onder de bank gelegen. Nu durft ze steeds meer. Ze houdt er van lekker te spelen en ligt al heerlijk bij ons op de bank te slapen. Ze is wonderbaarlijk aanhankelijk voor een niet-gesocialiseerde poes en we zijn heel erg blij met haar.

Luna

do, 03/30/2017 - 13:42
Favoriete bezigheid van Luna: vogels "spotten".
Luna woont nu ruim een jaar bij ons en we zouden haar voor geen goud meer willen missen,

Tommie

di, 03/21/2017 - 16:45
Hallo,

Tommie woont nu al weer 2 weken bij ons, het gaat hartstikke goed en we zijn helemaal gek van hem!
Ook wat leuke foto's van lieve Tommie

Groetjes,

Dafne Bakker & Henny van der Laan

Pluto

vr, 03/17/2017 - 19:32
16 september 2014 is de dag waarop we Pluto op hebben gehaald!

Een heerlijke Duitse Staander

Een prachtige keuze!
Pluto had/heeft 5 of 6 broertjes.
Die ook in het asiel zaten.

We zijn heel benieuwd hoe het met hen gaat!

Fam van Rooijen

Pluto

vr, 03/17/2017 - 19:31
16 september 2014 is de dag waarop we Pluto op hebben gehaald!

Een heerlijke Duitse Staander

Een prachtige keuze!
Pluto had/heeft 5 of 6 broertjes.
Die ook in het asiel zaten.

We zijn heel benieuwd hoe het met hen gaat!

Fam van Rooijen

Lola

za, 02/25/2017 - 20:01
Beste mensen,

Op de foto ziet u Lola. Ze is nu een maandje bij ons en heeft het erg naar haar zin.

Ze is aanhalig, maar ze komt nog niet op mijn schoot zitten.

Soms nog een beetje schrikachtig, maar verder gaat het goed.
We zijn blij met haar.

Met vriendelijke groeten,

Adrie en Ria Koolmees

Tijger snoetje

ma, 02/20/2017 - 19:22
Hier nog een Schatige foto van mij

Tijger snoetje

ma, 02/20/2017 - 19:15
Hoi ik TijgerSnoetje woont All een half jaar bij mijn baasje en het gaat heel goed met mij en Daarom even een Update van mij

Nero

ma, 02/13/2017 - 16:35
Nero (bij jullie Cornelis) woont nu ongeveer 7 maanden bij ons thuis. Hij is heel erg speels en wordt heel erg graag geaaid. Als wij weg moeten vindt hij dat niet zo leuk, maar als we weer terug zijn begint hij meteen te spinnen, te miauwen en geeft hij heel veel kopjes. Hij slaapt op een stoel, op onze bedden en in een mandje. Hij mag nu ook naar buiten en dan gaat hij ook meteen op verkenning uit. Eerst alleen in onze tuin maar al snel ging hij ook de tuin van de buren in. Toen we hem bij jullie ophaalde was hij nog een beetje ziek, maar dat is al helemaal over! We houden allemaal heel erg van hem!

groetjes van Nero
en fam. Schrijver
Miauw!

Lara

di, 02/07/2017 - 11:04
Hallo allemaal,

Ik ben nu bijna twee weken in mijn nieuwe huisje en heb het erg naar mijn zin.

In het begin moest ik een beetje wennen aan mijn nieuwe kattenvriendje Rhean, hij was erg enthousiast en liet me geen seconde met rust.
Inmiddels zijn we dikke vriendjes geworden!
We rennen samen door het hele huis, laten planten om vallen en schuiven de bloempotten van de vensterbank af als we daar op aan het spelen zijn. Lekker ondeugend dus ;)
We vinden het ook heel fijn om samen tegen elkaar aan op de bank te liggen. Ik geef Rhean dan heel veel likjes, omdat ik hem zo lief vind. Rhean ligt dan met zijn oogjes dicht te spinnen, zo fijn vindt hij dat!

Aan mijn nieuwe baasjes ben ik nu ook helemaal gewend. De eerste paar dagen zat ik verstopt onder de tafel, maar al snel bedacht ik me dat ik toch wel graag geknuffeld en geaaid wilde worden en kwam langzaam steeds een beetje dichterbij.
Nu lig ik graag bij ze op de bank, het liefst boven op ze zodat ze me extra goed kunnen aaien ;)
Zelfs de kinderen mogen mij al aaitjes geven!

We zijn erg blij met elkaar <3

Liefs van Lara

Dolly

zo, 02/05/2017 - 10:25
Dolly is nu een week bij ons, we noemen haar hier Lola.
De eerste dag was ze heel bang, opeens zit ze in een warm huis, met kinderen. Wat heeft ze de eerste dagen moeten wennen, maar nu, kwispelt ze bijna haar staart er af, ze knuffelt, ze speelt, en is zo ontzettend dankbaar!
Ze was een grote uitdaging, ondanks dat we met de ontmoeting al merkte dat er geen kwaad in zit.. hier hebben we echt geen spijt van, en we hopen nog lang van onze Lola te mogen genieten!

Beauty

vr, 01/27/2017 - 20:25
Hoi. Kennen jullie me nog. Ik ben beauty en ze hebben me 1 mei 2008 uit het asiel opgehaald . Was toen 4 jaar ben nu bijna 13 ben erg grijs geworden me loopjes worden wat korter en ik hoor niet alles meer evengoed maar ik heb het nog steeds erg naar mijn zin op de boerderij . Hou van het zonnetje en lekker geknuffeld te worden. Lieve groet vanuit biddinghuizen!

Sven

do, 01/26/2017 - 20:53
Een dag voor kerst Sven (hij had nog geen naam bij jullie) opgehaald. Een bang katertje van 4 maanden. Elsa onze poes van 2 stond hem al op te wachten. Ze zijn nog niet de allerbeste vriendjes, maar dat gaat goedkomen. Vanaf de eerste dag voelt Sven zich al helemaal thuis bij ons, vooral bij de meiden, zie foto. Hij ligt altijd op schoot en ligt altijd in de weg ;-)

Groetjes fam. Bruijgoms

Lennon (voorheen Milo)

wo, 01/25/2017 - 19:29
Op 17-12-2016 hebben wij Milo geadopteerd bij jullie. Inmiddels is hij omgedoopt tot Lennon en is hij een grote kleine dondersteen van alweer 16 weken oud. Lennon is echt een deugniet en houdt erg van spelen en de boel op stelten zetten. Lennon is een grote kleine goedzak met 4 linker pootjes. Hij kan lekker onnozel en dom doen, maar daar is hij natuurlijk een kitten voor. Hij trekt hier zich niks van aan en vind zichzelf een erg stoere kater. Toch ligt hij stiekem het liefst bij ons op schoot om te slapen. Lennon is onze grote kleine poepiedroepie en met hem hoeven we er nooit op uit om een avontuur te beleven!


Groetjes,
Joël, Laura en Lennon

James

zo, 01/08/2017 - 15:05
Sinds afgelopen zomer woont James bij mij in huis. Super gezellig maar heb al wel heel wat met hem te stellen gehad. Kleine James was eigenlijk best een beetje wereldvreemd. Maar... inmiddels weet hij dat je niet van 2 hoog naar beneden kan springen zonder pijn, dat ovens warm zijn en dat een vaatwasser nat is. Gelukkig leer hij snel!
Verder is het echt een schatje hoor! En dol op poes Loes. Waar de een gaat, volgt de ander. Ze liggen eigenlijk altijd wel samen ergens te slapen. Zooo gezellig

Antje (was Claudia)

za, 01/07/2017 - 16:46
Even een update.

Ik ben inmiddels een goede 3 maanden in mijn paleis. Het personeel heeft inmiddels de bank voor mij ingericht. Ik kan heerlijk vanaf de rugleuning naar buiten kijken.
Soms verstopt mijn verzorger mijn voer en moet ik zoeken. Maakt hij weer goed met zo'n groot kuipje nat vlees.
Dat gedoe met vuurwerk heb ik achter de rug. Weer een jaar vanaf. Nu weer lekker verder luieren van onder het bed.

Groetjes Antje (voorheen Claudia)

Tijger

za, 01/07/2017 - 15:50
Hoi Ik ben Tijger.

Ik ben in juni 2014 in het bos in Harderwijk achter gelaten samen met mijn broertjes/zusjes door hele domme mensen. Gelukkig werden we gevonden en in Harderwijk bij de Ark gebracht.

In september was ik nog heel klein (foto) en werd ik als laatste van mijn familie geadopteerd door mijn nieuwe mens. Ik sprong gewoon van de krabpaal op zijn schouder en toen mocht ik mee. Dat vind ik trouwens nog steeds leuk om te doen. Vanaf de eettafel mijn mens laten schrikken en dan op zijn schouder te gaan liggen als hij achter de computer zit (foto). Helaas had ik in de Ark niesziekte opgelopen en ben ik heel zielig en ziek geweest en ook mijn nieuwe vriendje die een paar jaar eerder uit de Ark gehaald was werd ziek van mij.

De mensen bij de Ark en de dierenarts waren wel heel lief voor me en hebben me goed verzorgt gelukkig. En thuis mocht ik lekker op de bank onder een warme handdoek want ik had het af en toe heel koud. Toen ik weer beter was moest ik weer naar de dierenarts en ging ik slapen en toen ik wakker werd waren mijn balletjes weg anders zou ik de boel gaan laten stinken of zo iets. dat vond ik niet zo heel erg want ik heb toch geen vriendinnetje.

Nu lig ik overal waar het lekker warm is en zacht. het liefst op schoot maar ik moet je wel eerst even leren kennen. Tot die tijd kruip ik lekker onder de bank en blijf daar rustig een uur liggen. (foto)

Ik vind het ook leuk om samen met mijn mens onder de douche te gaan. Maar dat mag niet altijd omdat ik dan lekker op de bank ga liggen rollen en dan wordt de bank helemaal nat.

Ik ben nu een grote jongen geworden en ben heel lief. ik krab niet en bijt niet. Ja, soms een beetje om te laten merken dat ik je heel lief vind. Ik vind het ook leuk om zakdoekjes uit de doos te trekken en die kapot te scheuren, dan ziet het er zo gezellig uit als mijn mens weer thuis komt. Ik heb ook een favoriet speelgoedmuisje. Mijn mens gooit die steeds weg maar dan haal ik hem gewoon weer op.

Miauw !!

Nora ( voorheen Mandy)

za, 01/07/2017 - 11:58
Nora hebben we op 19-11-2016 opgehaald vanuit de Ark in Harderwijk. Een zwervertje van circa 6 maanden.
Ze zat sinds half oktober in Harderwijk nadat men haar op straat had gevonden.
Nu, na een aantal weken, is ze ondertussen behoorlijk gewend aan haar nieuwe huis en aan ons en ook behoorlijk ondeugend.
Ze blijft echter nog steeds een beetje schichtig maar we verwachten dat dat er ook wel vanaf zal gaan.

Ze heeft een aantal keren per dag een periode waarin ze behoorlijk druk is, maar uiteraard ook een periode om even lekker te slapen. Tot het moment van sterilisatie blijft ze nog binnen en beschouwd daarom het hele huis dan ook als één grote speeltuin.

TV kijken ( met name natuurfilms) blijkt een grote hobby van haar te zijn.

Wij zijn ontzettend blij met haar en zij met ons.

Groeten,

Casper

vr, 01/06/2017 - 20:32
Casper haalden we op 20 november op; hij was 5 maanden. Vanaf de eerste dag is hij de speelse, ontzettend knuffelige en voor de kinderen leukste speelvriend die er is! We kunnen niet meer zonder 'm :)

Duppie

di, 01/03/2017 - 18:44
Ik was een heel klein kittentje uit een nestje waarvan mijn moeder overleden was. Nu ben ik al weer 12 jaar! Maar ik heb nog maar 3 pootjes, omdat ik ben aangereden door een auto. Dit kwam omdat ik was was ontsnapt uit mijn huis midden in de nacht, ik wou op avontuur! Ik was toen nog heel jong en mocht nog niet naar buiten. Maar goed ik lijd nu een heel gelukkig leven met 2 honden een 1 kat.

Koekie ( voorheen Jaimy)

zo, 01/01/2017 - 19:10
Koekie is nu 3 weken bij ons in huis, en ze is een echte Barones. Zij bepaalt wanneer ze geaaid wil worden en wanneer niet ( mep, hap!) duidelijke zaak dus. Gelukkig komt ze vaak kopjes geven en gaat ze lekker naast ons op de bank tegen je aan zitten ( niet op schoot, maar ernaast, ook prima!) Ze is een rustige dame, soms even gek doen met muisjes en balletjes, om ze vervolgens compleet te negeren en op haar favoriete plekje op de bank languit te gaan liggen. 's Morgens zit Koekie ons op te wachten voor de slaapkamerdeur, gezellig kletsend!
Wij zijn blij met Koekie, en Koekie vindt ons wel geschikt personeel.

Kevin de kitten

wo, 12/28/2016 - 10:01
Hoi! Ik stond niet op de site maar ik zat wel in het asiel. In het asiel was ik echt een schuw katje maar nu ben ik heel speels en aaibaar. Als eerst toen ik in mijn nieuwe huis kwam ging ik achter de xbox zitten. Toen ging ik in een hoekje in de keuken zitten alleen toen waren ze de deur van de garage vergeten dicht te doen. Dus ik ontsnapte naar de garage. Mijn jongste baasje was heeeeel verdrietig. Toen vonden ze me gelukkig terug. Op de tweede dag kreeg ik een tik op mijn hoofd van de mega poes en toen ging ik gelijk naar mijn baasjes toe. Op dit moment ben ik in mijn dolle bui. Ik spring op de stoelen en banken en speel met mijn baasje.
Groetjes Kevin!

Rhean

di, 12/27/2016 - 19:16
Hallo allemaal,

Ik ben een week geleden door mijn nieuwe baasjes opgehaald bij de Ark, de rit naar huis ging heel goed. Eenmaal thuis moest ik heel eventjes wennen aan de kindjes maar al snel wilde ik gewoon knuffelen met ze :)

Het liefst slaap ik bij mijn baasjes in bed, ik lig dan languit over ze heen, het liefst boven op hun hoofd!

Ik voel me hier al helemaal thuis en mijn baasjes kunnen genieten van mijn geknuffel en mijn streken. Ik heb al vaak in de kerstboom gehangen en vind het leuk om van alles met mijn pootjes van tafel te slaan ;)

De kinderen zijn gek op mij, het liefst knuffelen ze me de hele dag!

Liefs van Rhean

Tommy en Otje

za, 12/24/2016 - 12:21
Hallo, hier even een update over onze katten Tommy (bovenste foto) en Otje (foto onderaan) . Ruim een maand geleden hebben we deze twee katers bij jullie opgehaald. Tommy heette al zo en hij luisterde zelfs wanneer je z'n naam riep! Dus hebben we zijn naam zo gelaten. Otje had nog geen naam, dus deze konden we zelf bedenken.
Het gaat heel goed met hen! Tommy is een zeer ondernemende kater, de eerste avond sprong hij al bovenop de keukenkast, hij kan zelfs de schuifdeur al openmaken. Hij heeft inmiddels ontdekt dat het eten aan de kerstboom niet zo'n goed idee is. Na een bezoekje aan de dierenarts gaat het al iets beter. De boom staat inmiddels op veilige hoogte, volgens jaar maar een nepboom neerzetten.
En Otje (die we zelfs bij jullie in het asiel niet konden aaien, zò schuw als hij was) heeft ontdekt dat mensen toch wel heel aardig en leuk zijn. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden. Hij doet ook alles wat Tommy doet. Zo leert hij veel van zijn grote "broer".
In het nieuwe jaar, na het afsteken van al het vuurwerk, gaan we proberen ze naar buiten te laten. Wèl spannend hoor. Maar ze zullen heerlijk de ruimte hebben, in het park achter ons huis.
Fijne feestdagen allemaal!

Charming (voorheen Boris)

do, 12/22/2016 - 21:01
Wat een schat, wat een lieverd, wat een knuffelkont en wat een echte stoute rooie kater. Charming in nu 6 maanden bij mij en Figaro en ik ben ontzettend blij met hem. Figaro en Charming zijn nog niet de beste vriendjes maar ik ben heel blij met hoe het nu gaat. Waarschijnlijk als de kitten kater streken wat minder worden zal het tussen hun ook steeds beter gaan.

Sammy

wo, 12/21/2016 - 21:19
Hoi allemaal,

Sammy is inmiddels helemaal thuis. Hij kan heerlijk spelen en lekker ondeugend zijn. En komt dan moe op schoot uitrusten. Hij is een schatje.

Fijne dagen!

Groetjes F&H

Gup (nu Boefie)

wo, 12/21/2016 - 20:18
Hallo verzorgers,

Ik ben Boefie. Vroeger heette ik Gup maar omdat ik toch nog niet echt luisterde heeft mijn baasje me Boefie genoemd. Want een boefie ben ik natuurlijk wel !

De reis vanuit Harderwijk naar Rotterdam was lang en niet fijn maar ik ben dat alles heel snel vergeten toen ik in m'n nieuwe huis kwam. Heerlijk gegeten en gekroeld en ik mocht zelfs op bed slapen. Sinds gister heb ik ook een eigen krabpaal met verdiepingen waarop ik me helemaal kan uitleven met m'n speeltjes. Ik weet de weg al en heb het helemaal naar m'n zin.

Dus bedankt voor alle goede zorgen, ik ben erg blij met m'n nieuwe huis en baasje.

Miauw,
Boefie

Robbie

za, 12/17/2016 - 12:36
Dag lieve Arkers,

Langs deze weg wil ik jullie graag even fijne kerstdagen wensen en een gelukkig 2017. Ik hoop van harte dat het goed gaat met jullie en De Ark. Ik voel me uitstekend: bijna elke dag eet ik een muis. Mijn mens maakt daar zeer onaangename geluiden bij en vliegt dan de hele tent door, maar ja. Ik zal haar niet komen brengen naar jullie, want dan zit ik in mijn eentje met die hypotheek. Enfin: toedeledokie!

Getekend,

Robbie

Muis (voorheen Leila)

wo, 12/14/2016 - 12:58
Hoi Allemaal,

Hierbij een update over onze mooie verlegen dame.
We hebben Muis nu ruim 2 weken geleden bij jullie opgehaald en het gaat hartstikke goed.
Na het toch wat stressvolle vangen en daarna nog bijna 1,5 uur in de auto hebben we mevrouw de eerste 2 dagen bijna niet gezien.
Inmiddels wandelt ze het hele huis door en gaat er niet meer vandoor als wij in de buurt zijn. Ze komt zelfs bij je op de bank liggen, uiteraard wel helemaal aan de andere kant. Er is hier en daar ook al voorzichtig aan wat voeten en handen gesnuffeld en ik denk dat we haar binnenkort wel een keer een aaitje mogen geven.
Ook met Miep, onze andere poezendame, klikt het goed.
Kortom we zijn hartstikke blij met Muis en ik denk dat zij het ook wel naar haar zin heeft.

Groetjes,
Jacqueline

Angel

di, 12/13/2016 - 11:13
Angel

Draakje

ma, 12/12/2016 - 18:24
Hallo allemaal,
Ze hebben mij in het asiel Draakje genoemd, maar eigenlijk ben ik best wel heel erg lief. Twee weken geleden heb ik mijn intrek genomen in mijn paleis met mijn twee onderdanen en ik voel mij al aardig thuis. Ik vul mijn dagen met slapen, eten, knuffelen, spelen en daar hoort uiteraard een klein beetje drakerigheid bij. Mijn grootste hobby is namelijk op voeten jagen en al zeg ik het zelf ik ben er best wel heel erg goed in geworden. Mijn onderdanen zijn er wat minder blij mee, maar ach.. je bent een Draak of je bent het niet, toch? Via deze weg wil ik heel graag het dierenasiel, het gastgezin en de man die mij gevangen heeft bedanken. Aan de laatste wil ik ook graag mijn excuses aan bieden: Ik ben achteraf toch wel blij dat u mij gevangen heeft en sorry voor de verwondingen (ik vind u stiekem namelijk best lief). Mijn baasjes en ik zijn heel erg blij met u en wat ons betreft verdient u een kattenvang-award. Een dikke lik en een poot voor iedereen,

Liefs,

Prins Draakje + onderdanen

Angel

ma, 12/12/2016 - 04:16
Hallo Arkers,ik wil jullie nog even laten weten hoe het met Angel gaat ze is nu 4maanden bij me en het gaat erg goed met haar we zijn volledig gewend aan elkaar Angel blij ik blij,Angel wenst jullie een vrolijk kerstfeest en een goed 2017.
Met de hartelijke groeten Sjoert Coene.

Joep

vr, 12/09/2016 - 17:09
Hallo,

Ik stuur even een update over Joep, de stuiterbal.
Hij heeft echt zijn draai gevonden bij ons. Hij is al een heel stuk rustiger geworden, alleen is hij nog hyper als er mensen binnen komen. Het is een heerlijke hond. Heel ondeugend, maar zo lief!

Groetjes
Familie van Stuivenberg

Nonna

do, 12/08/2016 - 12:45
Herinneren jullie je Nonna nog? Ze zat begin 2003 samen met haar zusje Jody in de Ark. Jody werd geadopteerd en half februari is Nonna bij ons gekomen. En ze is er nog steeds! Begin september 15 jaar geworden... Grijze snuit, hartproblemen en doof, maar nog graag een rondje mee om en altijd in voor een knuffel! Groetjes uit Leusden!

Alia

za, 12/03/2016 - 17:30
Beste medewerkers,

Even een berichtje vanuit Zeewolde.
Vorig jaar juli hebben wij Alia van jullie gekregen. Het gaat erg goed.
Ze loopt hier altijd los op het erf. Waaks maar niet onaardig en ze krijgt
erg graag aandacht.
Iets kapot bijten is er niet bij. :) 6 Weken geleden heeft ze een
baarmoederontsteking gehad. Daar is ze aan geopereerd. Ze herstelde echt
bijzonder snel. Na twee dagen zag je niets meer aan haar. Andere honden op
het erf is altijd even wennen maar gaat dan prima. Sinds enkele maanden heb
ik een paar muizenvangers (poezen) hier. Daar gaat ze nog achteraan maar ik
heb goede hoop dat ik dat haar krijg afgeleerd. Alia is een hele slimme hond
die graag wil leren. Ik denk dat ze vroeger pakwerk heeft gedaan.

Voor zover wat informatie.

Hartelijke groet,
Jeroen van Steen

Antje (was Claudia)

vr, 12/02/2016 - 22:36
Op 30 september bij me in huis gekomen. Eerste week veel verstopt en de kat uit de boom gekeken.
Ze komt steeds meer los. Loopt het personeel overal achterna. Als je niet op de vitrages let zou je bijna niet doorhebben dat er een kat in huis rondloopt.

Tessa

di, 11/29/2016 - 17:10
Dag beste mensen van de Ark,
Hier een update over mij. IK heet nu Tessa, ik woon op 3 hoog bij mijn nieuwe mensen.
De eerste 2 dagen heb ik in de boekenkast gewoond, lekker veilig, niemand kon me zien. Maar inmiddels heb ik de nieuwe mensen getraind dat ze 's ochtend en 's avonds een lekker bakje eten neer zetten, dan kom ik gezellig bij ze liggen. Ik heb nog geen zin om te spelen, ben nog een beetje schrikachtig maar dat zal wel goed komen.

Verder laat ik regelmatig mijn stem horen, zodat die mensen weten wanneer ik een rugmassage wil of een kopje kom geven.

Verder gaat het goed met de wonden die ik heb.
Ik ben bij dierenarts Pepijn geweest, hij was erg tevreden.

Dit was een klein berichtje van mij, Tessa

Mike

vr, 11/25/2016 - 15:40
Beste allemaal,

Na een rustige terugrit waarbij Mike de hele tijd op schoot heeft gezeten bij mijn vrouw
verliep thuis de kennismaking met de kat en de andere hondjes zonder problemen.
Het is opmerkelijk hoe vlot hij ons heeft geaccepteerd, natuurlijk is hij nog nerveus,
maar de staart zit niet meer tussen de poten en de oren staan rechtop.
Hij speelt met een balletje, loopt ook de trap op, heeft goed gegeten en is dol op een
plakje hondenworst.
Terwijl ik deze mail type ligt Mike rustig naast mijn stoel te slapen.
Het komt wel goed met Mike, we laten over een tijdje nog wel van ons horen.

met hartelijke groeten
Thom Zwagers

Pippa

vr, 11/25/2016 - 15:37
Beste medewerkers van dierenasiel De Ark,

Toen ik 2 weken geleden Pippa ophaalde bij u uit het asiel, vroeg u om te laten weten hoe het met haar gaat. Ze is nu 2 weken bij mij in huis en het gaat heel goed. Ze kan fantastisch kopjes geven en is heel aaibaar, maar zich echt overgeven aan languit verwend worden dat lukte tot voor kort niet. Maar ik heb de gebruiksaanwijzing daarvoor ontdekt: zelf ook languit op de grond gaan liggen. Dan wentelt ze zich van de ene op de andere zijde om maar lekker geaaid te worden. Ook haar buik aaien is geen enkel probleem. Het is echt een schatje. Haar favoriete slaapplek is in een kastje. Zie foto. Ik heb daar een lekker zacht kussentje ingelegd. En ze ligt daar heerlijk te slapen.
Ik merk wel dat ze ontzettend graag naar buiten wil, dus dat is even spijtig voor haar dat dat voorlopig nog niet kan. Tegen de tijd dat ze naar buiten mag, begint zo'n beetje het knallen van vuurwerk en rotjes. Dus ik overweeg om haar pas begin januari naar buiten te laten. Hopelijk houdt ze dat vol tot die tijd.

Met vriendelijke groet, Karin de Jong

Joep

di, 11/15/2016 - 20:10
In april hebben we samen met onze andere labrador Kees ....labrador Joep bij de Ark opgehaald, angstig , onzeker maar nu zo'n lieverd en trotse, knuffelt graag

Nola

zo, 11/13/2016 - 10:28
Hallo, 31 oktober ben ik bij nieuwe hulpjes gaan wonen. De eerste week heb ik alleen onder de kachel en later kast gelegen.Alles was eng.Rare geluiden van voetstappen op laminaat,de tv,magnetron en help de stofzuiger! Gelukkig us het in de nacht stil,dan lig ik languit op de bank. Na een week kwam ik uit mijn verstop plaats want ik wil toch wel graag knuffels.Die ga ik zelf halen.Hele harde kopjes geef ik dan weet de hulp nu moet je knuffels geven.Als ik wil eten doe ik net als de andere pies die hier woont,ik ga gewoon hard mauwen en loop voor de hulp haar voeten. Nu ik niet zo bang meer ben wil ik alles ontdekken,en ben minder bang.De hulp heeft nu een super cool ding daar kan ik uren mee bezig zijn.Ik ben blij met mijn nieuwe hulpjes en zij ook met mij

Tijger snoetje

di, 11/08/2016 - 19:46
Hier Even Een Betere Foto van mij

Sjakie

ma, 11/07/2016 - 17:43
ik wou even zeggen dat ik het naar mijn zin heb,en jullie bedanken voor de goede verzorging


miauw knor knor

gr sjaakie

Naamloos

ma, 11/07/2016 - 15:21
Dit is Muts. Ongeveer 14 dagen geleden, toen wij haar kochten had ze nog geen naam. Muts is een hele lieve eigenwijze en gezellig poes. Ze is wel een beetje dominant soms maar ook wel weer erg grappig. Ze vind alles leuk! Ze houd van de honden en speelt graag met de katten. Wij zijn blij dat zij bij ons is. Ze past perfect in de familie. Wij hopen op nog velen jaren met haar! Groetjes De familie Van Ommen.

Tijger snoetje

zo, 11/06/2016 - 15:04
Ik tijger snoetje Ben heel blij dat ik Een lief Baasje heb hoop dat ik hier lang mag blijven want ik ben heel erg verwent Door mijn Baasje moet nog wel Even hard Miauwen omdat ik doof ben maar Dat komt wel Goed
Groetjes van Tjger Snoetje

Sjakie

vr, 11/04/2016 - 19:30
deze foto,s zijn van sjaakie , hij is nu bijna 14 dagen bij ons, en is een hele lieve kater en is heel onder zoekend , ligt bij ons op de slaapkamer op de kap tafel en wekt ons elke morgen
je kan heerlijk met hem praten , hij kan geweldig mopperen ,hij is nog niet buiten geweest ,maar zit veel voor het raam .
hij is niet inkennig heel lief naar andere toe met andere woorden een heerlijk beest misschien willen de vorige eigenaars dit weten

gr van piet en ria uit BIDDINGHUIZEN.

Speedie

zo, 10/30/2016 - 16:12
Met Speedie gaat het super goed! Inmiddels is ze helemaal gewend en heeft ze haar plekje gevonden. Ze is een echt knuffelkat geworden en ligt graag op schoot. Ze is nog steeds lekker bijdehand en niet op haar 'mondje' gevallen... Ze voert graag een goed gesprek met ons....
We zijn enorm blij met haar!

Nouk

zo, 10/23/2016 - 10:11
Nouk hebben we twee weken geleden uit het asiel gehaald (toen heette ze nog Anouk).
In het asiel was ze eerst wat afwachtend maar toen we haar aanhaalden kwam ze al snel kopjes geven en wilde ze op schoot om te knuffelen. Eenmaal thuis was ze na een uur al de kamer aan het verkennen en bleek het ook hier een erge knuffelkont!
Na een week was ze helemaal gewend in ons huis en kwam ze wat meer los; ze rent soms door de kamer en jaagt op haar speeltjes.
Erg leuk om te zien! We genieten erg van haar en zijn ontzettend blij met deze speelse lieverd!

Groetjes,
David en Anne

Tess

wo, 10/19/2016 - 22:31
Het gaat hartstikke goed met Tess. Ze is flink aan het groeien en gek op spelen. Balletjes, belletjes, touwtjes, ze vindt alles leuk. Ze is ook heel nieuwsgierig naar die ouwe kater die hier al langer rondloopt. Ze bespioneert hem vanachter de plant, de prullenbak, de tafelpoot... En soms waagt ze het erop en probeert ze hem te besnuffelen, of stiekem in zijn staart te bijten. Helaas moet die ouwe daar niks van hebben. Tja Tess, gewoon blijven proberen :) Gelukkig vinden wij het wel hartstikke leuk als ze bij ons kruipt. Dan krijgt ze knuffels en begint ze heel hard te spinnen, net een kleine grasmaaier!

Kyra

zo, 10/16/2016 - 17:12
Kyra kwam bij de Ark als een uitgehongerd en verwaarloosd katje. Trillend op d'r pootjes door ondervoeding kwam ze naar je toe om je een kopje en wat kusjes te geven.
Na weken goede zorg en veel liefde is ze gezond en energiek. Haar karakter lief en nieuwsgierig.
Nu heeft ze ook een thuis gevonden bij mij en hier zijn we beiden diep gelukkig over.
Bedankt iedereen op de Ark. Dat Kyra nu kan genieten van een goed leven met veel liefde is geheel aan jullie te danken.
Keep up the good work!
Groetjes, Rhéan & Kyra.

Bernard

za, 10/15/2016 - 18:19
Dag lieve ex-baasjes van mij,

hier een berichtje van Bernard..
Ik ben nu al twee weken in Amsterdam, bij Anja en Jan en Thijs.

Het is leuk hier!! Anja wilde mij eerst langzaam laten wennen door mij in één kamer rond te laten lopen.
Nou, daar had ik snel geoeg van. Het is veel leuker om door het hele huis te mogen hollen, vooral de trap op en neer rennen vind ik leuk.
Er is hier een paal van 2 meter hoog, daar kan ik in al in klimmen! Ik scherp dan ook meteen mijn nagels en bovenop is een lekker zacht plateau. Daarvandaan kan je in de gang en in de kamer kijken.
Er loopt hier nog een kattenbeest rond, een zwarte kater en die heet Thijs. Die is wel 3x zo groot als ik. Anja zegt dat ik ook eens zo groot word, ik ben benieuwd.
Maar iets meer volume zou wel beter passen bij mijn stoere naam.

Thijs is wel ok, we spelen samen en als Thijs daar geen meer zin in heeft, tik ik hem uit balorigheid op zijn kont.
We liggen al samen op één stoel te slapen, tegen elkaar aan. En we likken elkaar, dat vind ik ook erg prettig.

Ik eet goed, bijna net zo snel als Thijs. En dat is een olympische prestatie. Ik doe dat overigens zonder doping.

Als jullie meer foto’s van mij willen zien: https://goo.gl/photos/dFKEmkNFBy6uy6k89

Kopje van Bernard

Lady Jane

di, 10/11/2016 - 14:13
In juni van dit jaar ben ik liefdevol opgenomen door mijn huidige "personeelsleden".
Ja een poes en kater hebben nu eenmaal personeel en een hond heeft een baas.
Voor mij wordt goed gezorgd, ik krijg mijn natje en mijn droogje altijd op tijd.
Heel vaak ben ik buiten in de buurt met andere buurtkatten aan het spelen.
Maar ook vaak ruzie schoppen hoor.
Ik ben eigenlijk best wel een eigenwijs krengetje,
Aanhalen vind ik niet echt prettig , nog niet tenminste maar misschien komt dat nog.
Mijn "personeelsleden" verdienen het echt wel om af en toe een kopje te geven of op hun schoot te spinnen.
Daar moet ik nog aan werken dus.
Ook heb ik in huis een maatje en dat is de hond Charlee, ze weet donders goed dat ik de baas ben en zodanig
gedraagt zij zich ook naar mij.
Voor de rest heb ik het heel erg naar mijn zin.
Over een paar weken moet ik onder het mes, dan zal ik gesteriliseerd worden.
Tijdens mijn "ziekbed" zal ik mij flink in de watten laten leggen.
Ha ha ha wat zal ik veel eisend zijn dan.
Nou de groetjes doei doei Lady Jane

Mickey nu Levi

zo, 10/09/2016 - 16:01
Levi (mickey in het asiel) is 5 oktober bij ons gekomen. Ik had al een labrador van 4 jaar maar levi en de hond worden al echt vriendjes. Super leuk om te zien. De kleine boef kan vooral erg goed klimmen op mij. Als ik in de keuken sta dan springt die tegen me benen aan en zo naar boven. Autsj! Ben super blij met hem. Een echte dondersteen. Ook veel dank aan de vrouw van het pleeggezin.
Groetjes tharischa en levi (mickey)

chester nu turbo

wo, 10/05/2016 - 20:48
Op 18 febr chester opgehaald bij jullie. Wij hebben hem daarna turbo genoemd. Het gaat heel goed met hem. Hij is al goed gewend en een echte knuffelkont. Ik wil hem voor geen goud meer missen. Wat is hij aanhankelijk en wat moeten wr vaak om hem lachen. Hij eet erg goed. Hij is 1.5 kilo aangekomen... hij kan erg goed met rakker onze andere hond. Ze spelen graag samen of liggen tegen elkaar aan. Wat hebben wij een geluk met deze schat...

Barney (Rein)

vr, 09/23/2016 - 19:43
Barney is nu ongeveer 3 maanden bij ons.
We proberen hem te laten wennen aan de tuin maar dat vind hij helemaal niet leuk, dus dan maar een fijne plek binnen.
Ook is er een nieuw vriendje bijgekomen die heel goed met Barney op kan schieten.
Lekker samen spelen en knuffelen, en daarna samen eten

Angel

vr, 09/23/2016 - 13:13
Beste Arkmedewerkers,een paar weken geleden Angel bij jullie opgehaald tsjonge wat ben ik blij met haar ze is imiddels gewend en wil graag naar buiten maar moet nog even wachten.volgens een van jullie medewerkers is ze een diva nou dat is ze eigenweizer kan een poes niet zijn aanhalen alleen als ze er zin in heeft.Ik hoop Angel nog lang bij me te hebben.
Bedankt en een kopje van Angel.
Mvg Sj.coene.

Spooky en Pip

za, 09/17/2016 - 07:34

Vanaf augustus wonen Spooky en Pip bij ons en het gaat erg goed.
Broer en zus spelen veel samen.
Wij zijn erg blij met ze.
Groeten Sascha

Samson 8327

wo, 09/14/2016 - 17:18
Hallo, ik heet nu Samson en woon in Haarlem. Ik ben heel nieuwsgierig, ik heb het hele huis onderzocht, het is heel spannend en alles lijkt op speelgoed.
Ik mag nog niet naar buiten op het dakterras maar dat komt later denk ik. Het is hier heel veilig, ramen zijn dicht zodat ik niet naar beneden val, toiletpotten ook, alle gaten waar ik in zou kunnen vallen zoals grote vaassen zijn dicht gevuld en de avocadoplant die giftig voor mij is hebben ze weggegooid.
Mijn baasjes zorgen goed voor mij en ik hou nu al heel erg veel van ze.
Oh ja, en ik mag ook nog bij hun in bed.
Dag tot de volgende keer. Samson

registratie nummer 8327 , nieuwe naam Samson

wo, 09/14/2016 - 16:54
Geachte medewerkers,
op 9 september kwam ik bij jullie voor een kitten. Ik kwam eigenlijk voor een poesje maar nam een kleine kater mee en ik ben heel erg tevreden met de keus die ik heb gemaakt. Ik ben helemaal dol op Samson ( voorheen Tinus dacht ik, zwart met witte pootjes en witte kin ) en hij is dol op ons. Hij lijkt tevreden te zijn met zijn nieuwe huis en hopelijk is hij inmiddels zijn broertje een beetje vergeten. Hij eet en drinkt goed, hij speeld graag met zijn speelgoed en heeft zijn favoriete plekjes gevonden in huis.
Hij loopt de trap op naar de eerste verdieping maar durft nog niet zelfstandig naar benen, hij is bang omdat het hoog is.
Ik hou jullie op de hoogte,
Vriendelijke groet Wiki Kalaitzis
Haarlem.

Bliksem

do, 09/01/2016 - 10:43
Vorig jaar september hebben we kitten Bliksem opgehaald bij de Ark. Onze zoon bedacht de naam Monstertje voor hem. Omdat hij ondertussen een flinke kater is geworden noemt iedereen (behalve ons zoontje) hem nu Mons. We wonen in Amsterdam en hebben een afgesloten balkon, waar Mons uren kan zitten. Mons is een hele sociale lieve actieve kater. Hij speelt graag, maar zit ook graag op schoot. We zijn heel blij dat hij bij ons is komen wonen.

Stewie

di, 08/23/2016 - 12:53
Een jaar geleden kwam je tijdens het werken met de dierenambulance binnen. Je had grote wonden en was er niet goed aan toe. Ondanks alles wat je had meegemaakt was het eerste wat je deed een grote knuffel geven toen ik je mandje open deed. Ik was op slag verliefd.
We hebben je opgelapt en ik besloot je mee te nemen.
Nu woon je alweer bijna een jaar bij me en je bent echt een onwijs leuke en lieve kat.
Ondanks dat je een 10 plusser bent gedraag je je soms nog als een jonge kat. Knuffelen staat op 1.
Een oudere kat meenemen kan je zeker plezier geven!

Liefs Daphne

Dunya en Peanuts

di, 08/23/2016 - 11:47
In het begin nog angstig onder de bank , maar dat was al vrij gauw over .
Het gaat prima met Dunya en Peanuts, ze voelen zich helemaal thuis en genieten volop .
we zijn erg blij met ze en ze worden steeds aanhankelijker .

Tommy (voorheen Koos)

zo, 08/21/2016 - 11:30
Een half jaar geleden moesten wij onze kat Mopje laten inslapen. Mopje maakte deel uit van ons gezin, Kees, ik en onze Schotse Collie Skye. Skye en Mopje waren dikke vrienden en sliepen altijd bij elkaar in de hondenmand of gewoon op de grond. Mopje hebben wij als kitten uit De Ark gehaald, hij, zijn moeder en broertje waren gedumpt in het bos.
We misten het om een kat in huis te hebben en besloten om te zoeken naar een kat uit het asiel. Skye zat op dat moment in pension bij De Ark i.v.m. onze vakantie. Wij waren net terug en ik keek op de website welke katten beschikbaar waren. Direct toen ik Koos op de foto zag was het liefde op het eerste gezicht, ik wist gewoon dat dit onze kat zou worden. Toch nog verder gezocht maar het was duidelijk. Contact opgenomen met De Ark en gelukkig was Koos nog beschikbaar. Toen wij diezelfde dag Skye uit pension gingen ophalen zijn we eerst bij Koos gaan kijken. We vonden een snipverkouden kat die lekker op een stoel zat. Het klikte direct tussen ons en Koos. De volgende middag hebben wij hem opgehaald en zijn nieuwe naam, Tommy, doorgegeven. Tommy vond het eerst allemaal nog vreemd maar de uitspraak: " Hij kwam, zag en overwon" is zeker van toepassing. Tommy stapte uit zijn bench, schrok een beetje van Skye, liep wat onwennig rond, sprong op de bank en ging revalideren. Het was en is nog steeds alsof Tommy altijd bij ons is geweest. Tussen Skye en Tommy gaat het prima. Tommy heeft maar 1 doel in zijn leven, hoe wordt ik zoveel mogelijk geknuffeld en in welke houding lig ik het lekkerst. Als de kinderen en kleinkinderen komen vindt hij dat fantastisch want Tommy houdt heel veel van gezelligheid en leven om zich heen. Waar wij zijn is Tommy en dat vinden wij zelf ook heel gezellig. Tommy knapte snel op sinds hij bij ons was, wel moet hij af en toe nog niezen maar hij voelt zich helemaal op zijn gemak bij ons en wij bij hem. Iedereen is dol op hem en Tommy vindt het geweldig om
"stuk" geknuffeld te worden. De naam chill dweil was zeker op zijn plaats geweest want Tommy wil vooral relaxen en chillen. Hij loopt inmiddels door het hele huis, over een aantal weken mag hij ook lekker naar buiten maar eerst moet hij wennen aan zijn nieuwe omgeving zodat hij de weg naar ons huis terug kan vinden.
Kortom wij, kinderen en kleinkinderen hebben Tommy direct in ons hart gesloten en hij hoort er al helemaal bij.
Loes Kik.zorro (nu miko)

za, 07/23/2016 - 01:43
Miko (Zorro) is helaas vorige week ernstig ziek geworden en woensdag overleden. Ze bleek een aangeboren nierafwijking te hebben.
We zijn ontzettend verdrietig want we waren erg aan haar gehecht geraakt.
Gelukkig kunnen we zeggen dat ze bij ons een heerlijke tijd heeft gehad en zij ons helemaal haar vertrouwen had geschonken. We missen haar enorm.

Toba

ma, 07/18/2016 - 13:51
Hallo verzorgers van de Ark,In februari heb ik kater Toba bij jullie opgehaald. Helaas geen goed bericht. Toen hij na een aantal weken naar buiten mocht, is hij weer weggelopen. Opgegeven bij Amivedi en hij is natuurlijk gechipt bij jullie maar tot op heden niets meer van hem vernomen. Erg jammer want Toba was een echte schootkat en daar was ik naar op zoek. Met Margaretha, die jullie je nog wel herinnerden omdat ze drie jaar in asiel heeft gezeten, gaat het goed. Foto met mijn andere kat, ook bij jullie gezeten, op site gezet bij “Hoe gaat het met” maar weet niet of dat gelukt is. Ik mis nog steeds een echte schootkat dus kom vast snel weer voor een lieve kat kijken, verwacht nu niet meer dat Toba terugkomt.

Groet,
Hettie van Diest

Hallo Hettie, kijk op onze site eens naar Berend en Simba, 2 schootkatten die ontzettend lief zijn. De Ark

Lotje

ma, 07/18/2016 - 13:31
Beste mensen, Anita, Leo + collega's,

ik, Lotje (reg. 8165) wilde even laten weten, dat ik ontzettend blij ben,
dat ik terug ben op "mijn honk".
Ik ben nog altijd ontzettend bang en wantrouwend, maar hier heb ik de ruimte
en kan ik weglopen als het te eng en griezelig wordt. Af en toe heb ik een
"onderonsje" met Spider. Andere katten vindt hij niet leuk, maar mij wel !!
Ik vond het niet leuk om in de kleine kooi te zitten, maar ik ben wel blij,
dat ik dat "gedoe" met kindertjes niet meer heb.
Ik heb het me toen niet gerealiseerd want ik was veel te bang, maar ik ben
een net poesje en wil jullie graag bedanken voor de goede zorgen.

Groetjes van Lotje

MARGARETHA en BERT

zo, 07/17/2016 - 22:22
Eigen dakterras

MARGARETHA en BERT

zo, 07/17/2016 - 22:08
Alle twee uit asiel en zijn onafscheidelijk

Chiko

za, 07/16/2016 - 19:32
2 weken geleden hebben wij Chiko opgehaald. En wat boffen wij met hem!!
Hij is ontzettend lief en iedereen die komt krijgt een warm onthaal van hem.
Chiko geniet ontzettend van de lange wandelingen. Hij kan goed alleen thuis zijn, maar als wij er zijn, is hij graag om ons heen. Hij loopt als een "hondje" achter je aan en komt vaak een aai over zijn bol halen.
In het bijzijn van mijn 2 dochters is hij erg lief, maar wordt hij ook ontzettend enthousiast. Te enthousiast. Hij was de kinderen aan het herderen. Wij hebben een gedragstherapeut om hulp gevraagd en gaan nu met hem naar cursus. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Chiko kan leren om iets rustiger te worden bij onze dochters.

Zep

ma, 07/04/2016 - 19:55
Zep begint al aardig te wennen bij ons.
Bedankt voor de opvang en voor de herplaatsing bij ons

Barney (Rein)

do, 06/23/2016 - 18:28
Barney is nu een weekje bij ons, en langzaam wordt hij steeds speelser en knuffelig.
Hij schrikt niet meer als je hem aait en vindt het geweldig om als we gaan slapen ons slaaplekker te miauwen.

Frido en Spikey

do, 06/23/2016 - 16:18
Frido en Spikey zijn nu bijna 3 weken bij ons en we genieten enorm van die twee!
Ze zijn heel lief en volgzaam en passen zich heel makkelijk aan! Iedere ochtend krijg ik een warm onthaal en zo ook iedereen die bij ons binnenkomt! Ze genieten van het uitgaan en lekker buiten in de tuin.
Heerlijke snuffelhondjes zijn het!
We hebben er veel plezier om en van!

Zeus (Snuffel)

di, 06/21/2016 - 17:26
Hallo hier even een berichtje van Zeus. Alles goed hier. Ik en mijn nieuwe baasjes hebben het helemaal naar ons zin samen. Ik ga met mijn vrouwje heel veel wandelen en achter de bal aanrennen en soms pootje baden (zwemmen doe ik niet.Maar ga ik wel leren volgens mijn vrouwtje ? ) met mijn andere baas knuffel ik vooral en doe ik vaak zoals hij het noemt hersenwerk. Heel leuk allemaal. Wij hebben het met elkaar dus helemaal naar het zin. Grt Zeus.

Luna (Daisy)

di, 06/07/2016 - 09:50
Luna woont nu ruim twee maanden bij ons en heeft haar draai helemaal gevonden.
Na zes weken mocht voor het eerst naar buiten en dat was best spannend. Voor haar maar zeker ook voor ons!
Gelukkig kwam ze telkens terug, soms duurde dat wat langer, maar het is altijd goed gegaan.

Ik heb een foto bijgevoegd van Luna.
Zo ligt ze er 's avonds bij na een dagje "buiten spelen". ;-)

Dushi / Asta

do, 06/02/2016 - 10:33
Hoi

Hier weer eens een berichtje van mij. Acht jaar geleden ben ik opgehaald bij jullie. Nu inmiddels negen jaar oud en nog steeds gelukkig. Er is bij mij spondylose ontdekt en daar krijg ik nu elke maand een pilletje voor, dat helpt mij goed en ik heb daardoor ook geen pijn. Inmiddels hebben mijn baasjes ook twee kindjes gekregen en daar ben ik super dol op! We spelen vaak samen, gaan lekker naar het strand en bos. Ook spelen ze vaak samen met mij met de bal, dat vind ik helemaal geweldig.

Vroeger was ik de beste van de club in behendigheid, ik heb dat veel jaren met veel plezier gedaan, helaas moet ik door de spondylose stoppen, dus geniet ik nu van mijn rust in de zon. Gelukkig wonen we vlakbij het water en kan ik lekker het meer in duiken om even af te koelen. Ik merk wel dat ik het wat warmer krijg, misschien omdat ik ouder word?

Mijn baasjes denken erover om een nieuw kameraadje voor mij in huis te halen. Een jong ding dat waarschijnlijk de hele tijd tegen me aan gaat springen en in mijn oren gaat bijten. Daar zit ik niet echt op te wachten.... (stiekem vind ik het wel leuk) Als dat gaat gebeuren, horen jullie het nog wel!

Heel veel groetjes en een high five van Dushi (voorheen Asta)

Luna

vr, 05/27/2016 - 21:23
Geachte heer / mevrouw,


Het gaat erg goed met Luna. We hebben erg veel plezier van haar.

Tevens vertelde u dat u van Luna vorige week foto's had gemaakt voor op de website van De Ark.

Zou u ons aub deze vast erg mooie foto's kunnen e-mailen???


In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Andre

Ozzy

vr, 05/27/2016 - 21:19
Beste mensen,

Sinds een week is de lieve Ozzy nu bij ons in Zwolle en we willen graag laten weten dat het heel goed gaat. Prima aansluiting bij poes Merel en de drie andere poezen. Hij doet het heel goed, is een echte knuffelkat. We zijn heel blij met hem.

Hierbij een paar foto’s.
Hartelijke groet van familie Bosch Zwolle.

Jay

ma, 05/23/2016 - 21:46
Met Jay gaat het heel erg goed.
Hij paste zich vrijwel direct aan, in zijn omgeving en aan ons.
Hij is blij als hij los mag lopen en kan behoorlijk goed met onze pittige dame Kaatje de Mechelse herder opschieten.
Af en toe een grouw en een snauw naar elkaar maar daar blijft het bij.

Met haar rennen en ravotten vind hij veel leuker.
Voor ons is hij een grote vriendelijke reus die al behoorlijk waaks is.
Voor Kaatje is hij een welkom speelkameraadje.
Kortom na onze bijzondere kennismaking op een zondag in het bos hebben we een hele fijne lobbes aan Jay en zijn we heel blij met hem.
Volgende keer stuur ik eff foto's mee.

Groetjes van ons

Pim

za, 05/14/2016 - 20:05
Hi vrienden van het dierenasiel,

Ik ben nu twee weken bij Martin en Annelies in Putten. Het is hier heerlijk. We hebben een grote tuin, en wonen naast een heel groot bos, vol leuke stokken, bomen en nog beter... plassen. ik spring erin en heb de grootste lol... En ik mag heerlijk ravotten en spelen. Ik heb een super mooie zachte mand gekregen, veel speelgoed zoals een eigen eend, een kip, kluiven, balletjes en een frisbee. Ze hebben ook een zwembad waar ik spontaan in gesprongen ben, even laten zien dat ik ook baantjes kan trekken, wat een genot. We hebben ook een paard en twee ponies. met Toby en Guus ben ik vrienden. Chiel en ik zijn er nog niet helemaal uit, maar wij worden vast ook ooit vriendjes. Ik kan niet wachten tot ik straks mee mag op de wagen met Chiel en Guus. We hebben veel familie en vrienden hier die me allemaal heel erg lief vinden. Niemand begrijpt waarom ik toch zolang in het asiel heb gezeten. Ik mag overal mee naar toe in de auto en lig dan heerlijk achterin de slapen. De neefjes, nichtjes en andere kinderen vind ik ook heel leuk, ik kwispel ze allemaal tegemoet en als ik de kans krijg geef ik ze nog een likje ook. Martin en Annelies houden enorm veel van mij en ik heb het heerlijk. Val 's-avonds moe en voldaan in slaap op het kleed in de woonkamer en als het echt bedtijd is kruip ik heerlijk in mijn mandje. Ik gedraag me voorbeeldig, ben vrolijk en met mijn schrale neusje gaat het eigenlijk ook al een stuk beter. Kortom veel liefs, maar mij zie je niet meer terug in het asiel. Liefs Pim.

PS: Ik hoop dat mijn andere vriendjes in het asiel ook snel een warme nieuwe familie mogen ontmoeten. foto's volgen nog.

Luna

vr, 04/29/2016 - 00:00
Op 15 februari 2012 hebben wij Luna,toen een schattige goldenretriever pup bij jullie geadopteerd,zij is geboren op 23-12-11 bij 1 van medewerkers en was 1 van vier haar moeder zat bij jullie in het asiel We hebben nog geen seconde spijt van de adoptie gehad Luna heeft zich ontwikkeld tot een prachtige lieve golden en we zouden niet weten wat we zonder haar moeten
Ze is erg lief voor alle mensen en heeft al diverse mensen van hun angst voor honden afgeholpen vooral kinderen door haar lieve karakter en hoge knuffelgehalte
Kortom een hond waar we mega trots op zijn en nog vele jaren van hopen te genieten
Waar wij gaan gaat zij!

Bram en Irma uit Zoetermeer

Mika (voorheen Vlekkie)

ma, 04/25/2016 - 19:02
Met Mika gaat het geweldig. Hij is dol op alles en iedereen en heel sociaal naar andere honden en altijd lief met kinderen. Buiten is het een hele actieve hond waar we veel mee doen, zo geniet hij enorm van activiteiten als gehoorzaamheidscursus, wandelen, speuren en fietsen. Binnen is hij rustig en ligt het liefst uitgebreid in de zon of voor je voeten. Spelen met de kinderen vind hij fantastisch en is altijd vrolijk en voorzichtig. De eerste week vond hij de caviaas wel onwijs interessant, zo interessant dat hij zelfs het hok via de vensterbank is ingesprongen. Maar nu laat hij ze met rust. We zijn ontzettend gek met hem en hij is echt een deel van ons gezin.

Luna (voorheen Daisy)

za, 04/16/2016 - 08:53
Op 27 maart hebben we Luna (voorheen Daisy) opgehaald bij de Ark.
Nadat ze ruim 1 dag onder een laag kastje in de berging had gezeten, won de nieuwsgierigheid het toch van de angst.
Af en toe kwam ze onder de kast vandaan en kwam dan een kijkje nemen in de keuken en de huiskamer.
Elke beweging en elk geluid waren best eng en dan vloog ze weer terug naar de veilige bering, onder de kast of in haar mandje.

We zijn nu bijna drie weken verder en na een paar krabben kan/mag ik haar af toe aaien. Een enorme overwinning voor haar. Maar oh zo gaaf.
Ik had niet verwacht dat dit al zo snel zou lukken.
Luna hoort er al helemaal bij in ons gezin en we genieten enorm van haar.

Een hartelijke groet van de familie Smit

Modex

di, 04/12/2016 - 16:03
Hallo, ex-verzorgers van Modex, wij noemen hem Modie!Vorige week dinsdag onderweg naar Den Haag was Modie lief in een autorit van ongeveer 1,5 uur. Af en toe miauwde Modie heel zachtjes.

Bij thuis komst heeft Modie gelijk zijn kamer onderzocht en ons veel vriendelijke kopjes gegeven. Daarna ging Modie in jullie kartonnen huisje liggen. Avonds heeft Modie goed gegeten. Modie eet, drinkt, poept en plast tot nu toe goed.

De volgende dagen ging Modie vanuit het kartonnen huisje zijn nieuwe huis verkennen. Eerst voorzichtig daarna wat brutaler! Modie gaat niet meer in jullie kartonnen huisje want hij heeft veel leukere plekjes in ons huis ontdekt, zie foto's.

Modie is qua geluiden en plotselinge bewegingen zeer schrikachtig. Wij gaan ervan uit dat dit zal afnemen in de komende maanden/jaar. Wie weet wat Modie in het afgelopen jaar allemaal heeft meegemaakt!

Modie wil graag dicht bij ons zijn en is gek op kopjes geven. Af en toe geeft hij een liefdes beetje als je hem iets te lang aait, zacht en niet erg! Even later geeft hij je weer een kopjes dood enz. enz. enz. hahaha!! Modie geeft zichzelf ook aaitjes, gaat met zijn pootje heel vaak langs zijn oortje en kopje en dit heeft niets met poetsen of oorpijn te maken! Hij vindt het gewoon heerlijk ook zichzelf te aaien!

Daarnaast komt Modie lekker strak tegen je aan liggen en sinds zondag 3 april ook op schoot! Modie heeft ook ons bed ontdekt als wij slapen!

Zijn miauw gesprekken met ons kunnen wij ook waarderen.

Volgens ons mist hij het buiten leven niet. Wij denken juist niet omdat hij schrikachtig is!

Het gaat echt goed met Modie! Wij denken/weten dat Modie bij ons een goed, rustig en veilig huis heeft gevonden. Wij zijn ontzettend blij en genieten van hem. Modie is echt een schat. Modie is voor ons een cadeautje.Hartelijke groet, Ron, Nellie en Modie WittePS: Modie kwijlt best veel, kan dit te maken hebben met zijn verleden ziektebeeld van zijn mond?

Aankomende week gaan wij zijn chipregistratie overzetten op onze adres.--------------------------------------------------------------------------------

Medussa en 2 face

zo, 04/10/2016 - 14:59
Hallo,


Beide dames zijn in februari geholpen.

Vandaag is Ruby naar Evert van Dijk, dierenarts te Nijkerk geweest voor de achterpoten. Ze heeft in dec voor het laatst pijn medicatie gehad. Gaat eigenlijk heel goed met haar. Evert heeft opnieuw de knieën beoordeel re graad 1 en li graad 2 neigt naar 3. Gradatie 1 t/m 4. Vier is het ergste. Ze hoeft nu nog niet geopereerd te worden. Wanneer de klachten veranderen kan dit altijd nog. Kan zo nog 10 jaar duren. Zijn we erg blij mee.

Sammy is mee geweest naar de dierenarts was niet van plan alleen thuis te blijven schreeuwt moord in brand als Ruby er niet is. Echt 2 super lieve katjes. Gaat ook erg goed met de kinderen samen. Heb het gevoel dat de dames ook blij zijn dat ze bij ons wonen. Het blijven wel rovers als eten kunnen stelen doen ze dat. Dat nemen we maar voor lief en laten maar niets liggen. Lunch pakketten gelijk in de tas anders is het weg. Stiekem lachen we er maar om. Ze zijn we erg klein Ruby weegt 2.05kg en Sammy 2.2 kg met 9 maanden. Maar verder zijn ze gezond. Super bedankt dat deze dames bij ons mogen wonen.Groeten van Sander, Jessica, Jurre en Sven
Smokey en Boefje (vh Moby en Garfield)

vr, 04/08/2016 - 20:41
Vorig jaar zijn Smokey (Moby) en Garfield (Boefje) als kitten bij ons opgehaald. Nu, een jaar later, hebben de baasjes ons laten weten dat het heel goed met ze gaat en dat het "echte boevenbroertjes" zijn geworden! Ze zijn heel lief en sociaal voor alles en iedereen en worden aan de foto's te zien dan ook vreselijk verwend.

Kevin

vr, 04/08/2016 - 14:32
Sinds februari hebben wij Kevin opgehaald. Hij was nog maar kort beschikbaar, maar hij leek precies wat we zochten. Helaas konden ze ons niets vertellen over zijn geschiedenis, dus enigszins op de gok hebben we hem toch meegenomen.
Maar hij is geweldig! Hij is bij ons terecht gekomen in een buitengebied met een enorm grote tuin. Binnen ligt hij rustig in zijn mand, maar buiten gaat hij helemaal los. Verder heeft hij een bejaard vriendinnetje en anders nog altijd de paarden waar hij tussendoor scharrelt. Wat wij zochten was een hond die netjes kwam als hij los liep dus Kevin loopt (behalve als het donker is) altijd los met uitlaten en komt zo goed als altijd weer heel blij terug. Naast de fiets, naast het paard, alles is prima. Ik heb het vermoeden dat hij op een boerderij gewoond heeft omdat hij dus wel los kan lopen, graag naast de kruiwagen loopt en soms bij boerderijen het erf op rent. Zitten en aan de riem lopen (tja soms moet het toch) zat er nog niet zo goed in, dus daar werken nog aan. Verder hebben we ontdekt dat hij enorm onderdanig is naar mannen. Ik vind het erg jammer dat we niets van zijn verleden weten zodat we hier direct op voorbereid waren, maar we werken aan vertrouwen. Het is niet de perfectste hond die er bestaat, maar hij voldoet aan wat wij zochten: een blije hond die graag mee naar buiten gaat en een allemansvriend die overal mee naartoe kan.

Drommel voormalig Kees

di, 04/05/2016 - 08:51
Ben zo blij dat Drommel goed terecht is gekomen. Kees was de aangelopen kater van mijn overleden moeder, met pijn innons hart hebben wij afscheid moeten nemen van Kees.Het was ons niet bekend dat hij doof was. Hij is inderdaad gek van water zit het liefst in de wasbak met de kraan open (klein waterstraaltje) hij vindt het heerlijk om zich zo te wassen. Nog veel plezier met Drommel

Jack

ma, 04/04/2016 - 11:03
Hallo,

Mijn naam is Jack maar ik denk dat jullie mij nog wel kennen. Ik ben namelijk best wel een grote clown en voor mij is het leven 1 groot feest! Ik vind namelijk alles en iedereen super leuk en super gezellig!! Mijn baasjes zijn hier inmiddels aan gewend en moeten erg vaak om mij lachen. Tussen het spelen en rennen door lig ik graag languit op de grootste bank zodat ik lekker naar buiten kan kijken. Ook lig ik hééél graag op schoot terwijl ik daar eigenlijk iets te groot voor ben maar dat maakt mij niets uit . Ik krijg van mijn vrouwtje vaak een “piepbeestje” en dit vind ik ook één groot feest! Het liefste piep ik de hele dag met mijn kip!

Met wandelen had ik in het begin wat moeite om goed aan de lijn te lopen. Ik wilde heel graag hard rennen en dan vergat ik wel eens dat mijn baasje of vrouwtje de riem nog vast had (oepsie). Gelukkig hadden mijn baasje en vrouwtje heel veel geduld met mij en doe ik dit nu heel goed. Toch vind ik los op het zandpad rennen nog het leukste. Ook dan kan ik al goed luisteren al zeg ik het zelf! (Al heb ik wel graag dat er dan natuurlijk soms een koekje tegenover staat.)

Wat ik ook één groot feest vind is autorijden! Dat vind ik echt geweldig! Ik mag dan soms met mijn kop uit het raam hangen en dit vind ik heel erg grappig. Mijn lippen en oren wapperen dan in de wind en dit vind ik echt heel leuk.

Kortom: zoals jullie kunnen lezen en kunnen zien op de foto’s vind ik het erg leuk bij mijn nieuwe baasjes!!

henk

do, 03/24/2016 - 19:29
hallo dit is Henk
hij is sinds oktober2014 bij ons
jullie zullen me nog wel kennen ik ben namelijk een beetje scheel.
het gaat heel erg goed met hem zoals jullie wel kunnen zien op de foto's
hij woon nu samen met xzora een Duitse herder en angel de poes en dat gaat heel erg goed.
hij is super lief en we moeten ook altijd om hem lachen
familie Hut
Zeewolde

Kovu

zo, 03/13/2016 - 20:38
Kovu woont nu een week bij ons. Hij was een verlegen kater, één van de trailerkatten. Hij heeft hier de eerste dag in de meegekregen kartonnen doos gezeten maar daarna was het goed. Hij is alleen nog wat schrikkerig en moet rustig benaderd worden. Kovu is gek op aandacht en wil heel graag geaaid worden. Maar wel met alle vier de pootjes op de grond. Gaat het hem niet snel genoeg dan komen tanden en nagels erbij maar niet gemeen. Hij rent door het huis achter stuiterballen en knuffels aan. Zo gezellig. We zijn heel blij met hem. Hij heeft nog niets kapotgemaakt, is 's nachts rustig en is superlief voor de kinderen. Echt een aanwinst voor ons gezin.

Chester (Greyhound)

vr, 03/04/2016 - 19:53
Zaterdag 20 februari 2016.
Wij zijn samen met onze honden richting Harderwijk gegaan om kennis te maken met Chester. Om elkaar beter te leren kennen zijn we met zijn allen gaan wandelen in het bos. Nog even samen spelen op het speelveld en toen hebben we Chester mee naar huis genomen.

We hebben hier nog geen moment spijt van gehad, wat een lieve leuke hond!
Hij is dikke vriendjes geworden met zijn twee nieuwe maatjes. Gezellig met zijn 3en op de bank en wij zitten op de grond :-)

Chester

vr, 02/26/2016 - 18:43
Hallo allemaal

Wij hebben vorige week chester bij jullie opgehaald. Wij hebben nagevraagd bij onze dierenarts of we de naam nog konden veranderen en volgens hem kon dat als we er heel consequent mee om gaan. Wij hebben hem nu turbo genoemd. Het gaat super goed met hem. Luistert al goed naar zijn naam. Hij eet heel goed , ook brokjes. Dat ziet hij van ons andere hondje. Zindelijkheid gaat ook erg goed. In begin 2 keer snachts in huis gepoept. Maar afgelopen dagen niks meer. Savonds lekker bij ons op bank liggen of op een botje kauwen. Oefenen met wandelen en oversteken vd weg. Hij moet leren wachten. Maar dat komt wel. Samen met rakker gaat erg goed. Soms lekker samen spelen of naast elkaar liggen. wij hebben besloten dat we de chipkaart op gaan sturen zodat turbo op onze naam komt. Hij heeft een goed nieuw huisje gevonden en we gaan hem nog veel leren. Maar dat komt goed. Het is een lieverd.

Bedankt voor jullie goede zorgen en wie weet als in toekomst rakker er niet meer is....dan kijken we weer bij jullie...we vonden het zo schoon en netjes bij jullie.. echtctop...ik heb ook paar foto's bijgevoegd

Groetjes eric en natascha otters en dikke knuffel van turbo

Beau

zo, 02/21/2016 - 23:37
Ik was mijn foto vergeten er op te zetten groetjes Beau!

Beau

do, 02/04/2016 - 12:22
Hallo allemaal,
Ik ben Beau en ik ben in September 2010 geadopteerd door mijn 2 baasjes.
In het begin was ik best wel een draak en ook wel wat dominant.
Ik vond het moeilijk om mijn eten af te geven, en maakte toen een niet zo"n slimme keuze.
Ik beet in de vinger van het vrouwtje en die vond dat niet zo heel leuk.

Maar gelukkig was mijn vrouwtje heel geduldig met me, en heeft ze mij een hoop bijgeleerd.
Zoals een cursus gehoorzaamheid. Dit vond ik erg leuk!! en we knuffelde de hele dag heel wat af en nog steeds.
En ben nu veranderd in een fantastische hond, die gek is op de spelen , wandelen en fietsen, en KNUFFELEN.
De bal is mijn favoriet.

Overal waar mijn baasjes gaan wil ik mee... ik ga dan voor de voordeur zitten in de hoop dat ze me niet vergeten.
Ik geniet volop van het leven. En ben gek op kinderen.
Ik ben zelf af en toe ook wel stiekem een kind. En ook vrij pienter.
Zelf kan ik heel goed aangeven wat ik wil, als mij water op is loop ik naar het vrouwtje en kijk ik haar met een bepaalde blik aan.
Gelukkig snapt ze altijd heel goed wat ik wil.
Ben heeeeeel waaks en niemand loopt ongemerkt het huis voorbij ;)

O ja ik ben nu alweer 6 jaar!

Pootje en een lik van mij!

Poekie

za, 01/30/2016 - 12:57
Iets meer dan een halfjaar geleden heb ik Poekie geadopteerd. In de eerste vijf minuten thuis had ze het halve huis al verkend en leek prima op haar plek. Het was ook direct duidelijk dat ze goed is opgevoed. Al moet ik wel zeggen dat ik na een maand ineens kattenpootjes op nieuwe plekken aantrof zoals het aanrecht. Poek had nog wel een tijdje nodig om haar plek te vinden maar inmiddels heeft ze die gevonden en vermaakt zich prima. Zo heeft ze een hechte vriendschap gesloten met de vissen en maakt ze iedere ochtend en avond de buitengalerij van het gebouw onveilig. Poek is een fantastische kat en ik ben dan ook erg bij met haar. Al met al een succesvolle adoptie dus.

Diana

vr, 01/22/2016 - 14:55
Hallo lieve ex baasjes, ik wil jullie even voorstellen aan mijn vriendje Ozzy.
Nadat ik bij jullie ben weggegaan heb ik me 2 maanden schuilgehouden onder het bed en heb ik de bank onder gesloopt zodat ik een hutje had. Nou het enige wat ik zag was een grote kat en een mafkees die door het huis aan het stuiteren was.

Na twee maanden bleken deze die kat wel okay en ook beetje alleen en die stuitbal.. ach die gaf me vleesjes in mijn schuilplaatsje . Dus die bleek ook wel aardig.

Nu heeft die mafketel me therapie gegeven en nu ...

Nu ben ik een heel heel heel lief schootpoesje die zelf bij andere vreemden op schoot spring... prrrrr...prrrrr.... ik ben nog wat schrikkerig maar gaat steeds beter.

Oh... nog wel wat leuks... ik heb ozzy geleerd wat buiten komen is en dat dat niet eng is... dus ozzy is nu ook stoer... en die stuiterbal...
Ach die beloofd ons dat we nooit meer weg hoeven dus die maken we af en toe gewoon beetje gek en knuffelen we heel veel.

Dank je wel voor jullie goede zorgen !!!!

Groetjes
Diana....

Boef

wo, 01/20/2016 - 18:59
Hallo, boef is nu een aantal dagen bij ons en het is echt een lieve hond hij vind al steeds meer zijn plekje.

Molly

di, 01/19/2016 - 10:34
Ruim twee weken geleden kwam Molly (nu + 7 mnd) bij ons wonen en het gaat heel goed met haar. Ze houdt veel van eten, kroelen en door de kamer rennen. Liefst achter onze andere poes Paddy (bijna 10) aan, die daar niet echt van gediend is.
Bijna een jaar lang was Paddy onze enige kat na het overlijden van haar maatje Sheila.
Hopelijk worden ook deze twee maatjes van elkaar.
Molly komt graag op schoot en kan heel hard spinnen. Een lieve zachte knuffelkat.

Ushi - voorheen Noesje

ma, 01/18/2016 - 23:51
Ruim drie maanden geleden (eind september) hebben we Noesje opgehaald. Jullie noemden haar ook wel "ontplof-mama" en al snel begrepen we waarom. Ze kon echt van het ene op het andere moment - vooral als ze schrok - veranderen van een lief poesje in een boze dame. Vandaar dat ze de naam Ushi heeft gekregen, de vrouw met twee gezichten ;-)
Inmiddels is ze helemaal gewend en er is geen liever beestje dan zij. Ze zit op schoot, houdt van knuffelen, speelt met touwtjes, heeft haar eigen favoriete plekjes in huis en komt sinds kort ook buiten. Ze is nog steeds best schrikkerig en bang voor harde geluiden, maar het is al veel beter dan in het begin. We zijn allemaal gek op haar!
Hartelijke groet,
Familie Stuiver

boef

zo, 01/17/2016 - 18:45
hallo iedereen, boef is nu sinds 16.00 uur bij ons en het gaat tot nu toe super. het is een hele slimme hond maar hij kan nog een hoop leren. zoals op de foto te zien heeft boef het goed naar zijn zin.

Harry

zo, 01/17/2016 - 14:26
Harry ( deze naam aangehouden ) woont sinds januari 2015 bij mij, het gaat hartstikke goed met hem. In het begin was hij erg bang voor alles en iedereen, maar nu zit hij het liefst op schoot. Hij achtervolgd me naar iedere ruimte, en wacht in de ochtend bij mijn slaapkamer deur tot ik wakker word. Het is een heel tevreden en ontzettend lieve kat, een echte aanwinst.

Groetjes

Timmie

za, 01/16/2016 - 10:49
Timmie is nu 2 weken bij ons, zo verlegen en angstig als hij was (2 dagen onder de bank gezeten en alleen snachts actief). Heeft hij nu zijn plekje gevonden en houdt erg van kattekwaad, heeft alle hoekjes van het huis onderzocht en is een echt ondeugend enenergiek katje geworden,die graag speelt, aaien is nog een stap te ver maar hij is steeds minder geconcenteerd en angstig. Timmie is ons graag aan het uittesten, wij zien hem met stappen vooruit gaan!

Groetjes van Mirjam en Niels (en Timmie)

Ayla (Pip)

ma, 01/11/2016 - 19:31
Hallo, hier een klein berichtje over Pip (ze heette Ayla)

Pip is nu ruim 2 maanden bij ons nadat ze 4 weken bij een pleeggezin is geweest om te socialiseren. In het begin was ze erg bang en kwam ze overdag niet onder de kast vandaan. S'nachts gng ze wel op pad en lagen de speeltjes door de woonkamer. Ook eten en drinken ging direct goed. Alleen het plassen en poepen ging niet goed, ze poepten op het kleed. Door verschillende dingen uit te proberen is het uiteindelijk toch gelukt! Nu is het een heerlijke poes om lekker er mee te knuffelen en te spelen. Ze komt ook uit zich zelf op de bank zitten en we proberen af en toe haar op te pakken maar het gaat steeds beter! Pip vind het ook superleuk om te spelen met balletjes en de tunnel. We hopen dat we Pip zo een fijn thuis kunnen geven.

Groetjes,
Mark, Annemiek en Bas

lapje

do, 01/07/2016 - 12:21
Hallo allemaal,

De 10 jarige Lapje ( nu Patchy) is nu enkele dagen bij ons en het is een echte kleine brutale tuttebol die graag aandacht krijgt. Ook is ze verzot op eten! Mevrouw is erg handig in het openmaken van de schuifdeuren van de kast in de bijkeuken. Onze 3 honden en Patch doen net of ze elkaar niet zien. We hopen dat ze een goede oude dag bij ons in de Betuwe krijgt. Tot nu toe blij met haar na het inslapen van onze oude Tijger.

Groetjes,
Familie Delsink, Patchy en de dogs.

Louie en fluffy

wo, 01/06/2016 - 23:37
Bas/louie.
Felix/fluffy

Wij wensen de medewerkers van de ark een fijn 2016 bedankt voor alles voordat we opgehaald werden door onze nieuw baasjes jullie doe fantastisch werk ga zo door en mogen er veel poezenvriendjes een warm huis vinden

Een warme knuffel van ons

Robbie

ma, 01/04/2016 - 21:17
Hallo asielmensen,

Ik wilde jullie nog even het allerbeste wensen voor 2016. Met mij gaat het prima. 2015 was voor mij een jaar vol muizen, geaai, Royal Canin, buurtkatten in elkaar meppen en kopjesgeven aan mijn mens.

Tot volgend jaar!

Kopjes van Robbie

Piep

zo, 01/03/2016 - 20:29
Hallo allemaal,

Inmiddels is Piep (die we zo zijn blijven noemen, past goed bij hem) wel gewend bij ons. Toen hij uit de reismand stapte kwam de hond even kijken, haalde zijn schouders eens op en die liep vervolgens weer direct weg. Geen enkel probleem. Onze andere kat moest wel even lelijk doen, maar na 3 dagen werd dat al minder en uiteindelijk is hij zelfs tegen Piep aan gekropen. Piep is dus helemaal geaccepteerd en een enorme lieve (maar wel lompe!) huisgenoot geworden. Hij wil altijd wel knuffelen en graag op schoot liggen. Als hij ons ziet vraagt hij graag met een piep aandacht. Hij wil nog wel erg graag naar buiten, maar dat mag uiteraard nog niet.
Piep is dikke vriendjes met ons allemaal, hij gaat ook bij de kinderen op schoot, als hij maar aandacht heeft.

Groetjes,

De familie Pikaar
Ermelo

Lara

vr, 01/01/2016 - 12:48
Aan alle medewerkers,

Lara( mama) wenst jullie een geweldig mooi , goed en diervriendelijk 2016.
Met mij, Lara , gaat het heel erg goed !!! Zie maar eens hoe mooi ik ben
geworden.
En ik wordt ook heel lief gevonden.
Mauw mauw,
lara

zorro (nu miko)

wo, 12/30/2015 - 20:01
Het gaat nu na 3 weken dat Zorro (Miko) bij ons is heel goed met haar.
Ze is helemaal gewend en heel erg aanhalig en knuffelig.
Ze heeft haar eigen stoel met dekentje.
Grappig is dat ze ons als familie graag bijelkaar wil hebben. Dus s ochtends wacht ze eerst tot een van ons wakker is en dan rent ze weer naar boven om op de volgende te wachten.
We zijn erg blij met haar!

Mattie en Wietse

di, 12/29/2015 - 23:16
Met Mattie en Wietse gaat het heel erg goed! De twee broertjes komen allebei uit het asiel en doen nog steeds alles samen. Samen eten, samen spelen, samen slapen en ja zelfs samen op de kattenbak! Twee echte knuffels die het liefst de hele dag op schoot zitten en ja.. Ook dat doen ze samen!

Groetjes Stephan en Marinka

Speedie

za, 12/26/2015 - 22:11
Het gaat super goed met Speedie! Sinds mei is ze bij ons en ze is inmiddels helemaal gewend. Ze gaat af en toe naar buiten maar ligt het liefst gezellig binnen, meestal op schoot.... ze is een hele lieve maar bijdehante poes. We genieten echt van haar!

Missy

za, 12/26/2015 - 13:57
In december 2013 haalde ik het ca 17 jarige poesje Missy (3 pootjes) op.
Mij mij heet ze Janna en het gaat prima met haar. Ze is helemaal in de groep opgenomen en geniet van ieder zonnestraaltje buiten in de kattenren. En anders ligt ze op schoot of bij de verwarming.

Groetjes Hilda en pootje van Janna, Tommie Teun, Viggo, Sophie, Roderick, Smeagol en Willem.

Toos

ma, 12/21/2015 - 14:08
foto van toos wij noemen doortje in nov 2014 opgehaald bij jullie een vreselijke lieve poes

Roosje

za, 12/19/2015 - 23:45
Beste mensen,

Roosje is nu zo'n 2,5 maand bij me, en het gaat goed met haar. In het begin was ze heel bang en verstopte zich op de meest onmogelijke plekjes in m'n huis. Nu is ze een stuk minder bang en dikke maatjes met m'n kater Moos van 13 jaar. Ze zijn twee handen op een buik zoals je in onderstaande link kan zien. Ik ben heel blij met haar! Ze jat het eten van m'n bord en rent als een zot door m'n huis, maar komt ook lekker bij me op schoot liggen en ze slaapt op m'n bed, naast Moos.
Bedankt voor dit leuke poesje ben zo blij!
Groetjes Pauline Smit-Amersfoort

http://youtu.be/LuFAfh_mGfU

Drommel (was Kees)

za, 12/19/2015 - 15:55
Drommel (voormalig Kees) is een superlieve kater van 6 jaar die we nu inmiddels een aantal weken hebben. Op het begin was Drommel liever boven waar hij wel gewoon actief was. Inmiddels is hij het liefste beneden en hij is dol op de kerstboom die momenteel staat. Hij zit er soms uren naar te kijken. Hij eet goed en hij houdt erg van water. We kwamen er echter wel vrij snel achter dat hij zo goed als doof is. Iets wat wij nog niet wisten toen we hem adopteerden maar waar we nu aan gewend zijn. Dat wordt in de zomer dus gewoon aan een lijntje in de tuin!

liesje ( Lisa)

za, 12/19/2015 - 14:34
Mn prinsesje op bedje vol buikje van ktoelen en eten .
En het gaat super goed met de dame , ze is helemaal thuis

Groetjes allemaal.
Jessica Pater

kater Nouky nr 7979

di, 12/15/2015 - 14:31
Beste medewerkers van Asiel de Ark,

Wij hebben kater Nouky sinds 23 november 2015 bij jullie opgehaald. Kater Nouky is al prima gewend bij ons thuis hij eet en drinkt
en gaat op de kattenbak, en hij vind de kattenspeeltjes heel erg leuk hij is echt een knuffelkat.
wij hebben Pieter nr 3805 helaas moeten laten inslapen op advies van de dierenarts.
Wij hebben nog een poes Hetty nr 5023 van 9 jaar en gelukkig gaat het goed met Nouky samen.

groetjes van Gerie , Lesley en pootjes van Nouky en Hetty.

Minetje

di, 12/15/2015 - 10:44
Hallo, ik heb 9 dagen geleden een kitten opgehaald. Later, thuis, schrok ik ervan hoe bang zij was en ik zag het somber in dat ze zou wennen. Ze kroop weg in de kleinste hoekjes. Kwam nog bij dat mijn kat het maar een raar ding vond. Maar vandaag lagen ze samen op de stoel! Ze is echt heel lief, niet bang voor mijn kat (wel voor grote mensen) en vreet als een reus.

Groet Brenda

Lilly

ma, 12/14/2015 - 21:39
Hallo allemaal,
Nog een paar foto's van mij, want er was er maar één overgekomen, dat was dus niet helemaal goed gegaan. Ook m'n grote broer Pimmetje staat er een keer op.

Groetjes van Lilly

Felix nu fluffy

ma, 12/14/2015 - 18:34
Hoi allemaal,

Bij deze wou ik laten weten hoe het gaat met fluffy. We hadden 10 oktober een katertje bas nu Louie geadopteerd en zochten een leuk speelkameraadje erbij. In het asiel was ze wat verlegen maar daar was niks van te merken toen ze haar grote "broer" ontmoette het was even snuffelen en sindsdien onafscheidelijk van elkaar en steken ze allebei veel van elkaar op. Ze liggen lekker samen te slapen te spelen dus we hebben het goed getroffen met hun!

Groetjes,
Fam. Van der heide

liesje ( Lisa)

za, 12/12/2015 - 23:45
hoi allemaal,
Wilde ff laten weten hoe het nu al gaat met liesje.
De eerste dag was ze al lekker aan het eten en de kattebak aan het verkennen of de kattebak ook echt alleen maar voor haar was.
En sliep de rest van de dag lekker op ons bed en als we er langs kwamen moesten we ff met der kroelen en haar buikje krabbelen.
Vandaag was ze metal haarspeeltjes aanhet spelen en de krabpaal met een pshartje aan een touwtje aan het spelen.
En de visite chameren voor meer kroelen.
Verder haarmandje staat in de woonkamer en heeft ze vandaagontdekt dat die wel lekker zacht en warm is met een extra deketje erbij.
Ik dacht laat ik alvast vertellen goed gegeten geslapen en geknuft en voelt zich helemaal thuis bij ons.
Groetjes Fam. pater

P.s foto,s volgen nog ze had geen zin hahahaha

zorro (nu miko)

za, 12/12/2015 - 21:14
Lekker aan het genieten op haar dekentje.
Het gaat goed met haar.

Lilly

di, 12/08/2015 - 21:14
Hallo allemaal,

Mijn naam is Lilly, ik ben nu ruim 1/2 jaar oud en ik woon alweer ruim 15 weken in Amersfoort. Op zaterdag 22-08 ben ik vanuit Harderwijk verhuisd naar mijn nieuwe thuis. In mijn nieuwe huis woonde al een kat hij heet Pimmetje en mijn baasjes zeggen dat hij mijn grote broer is.
Helaas werd ik een paar dagen na mijn verhuizing ziek en ook mijn grote broer werd ziek, maar we zijn gelukkig allebei weer helemaal opgeknapt.
Mijn grote broer Pimmetje moest eerst best wel aan mij wennen, hij heeft zich een tijdje onder het bed verstopt en zat van daaruit mij in de gaten te houden. Ik ben zeer ondernemend, ondeugend en druk, een echte dondersteen, en dat wordt Pimmetje, hij is al 7 jaar zeggen mijn baasjes, soms wel een beetje teveel. Inmiddels zijn we dikke vriendjes geworden, spelen we regelmatig samen maar kunnen ook heel lief rustig bij elkaar liggen.
Behalve het huis met tuin, waarin ik lekker aan de riem mag rondsnuffelen, hebben mijn baasjes ook nog een 'huisje op het water', oftewel een boot. Ook op de boot ga ik mee en als we dan aan de wal liggen gaan ze met mij aan de riem wandelen. Zo heb ik al een aantal eilandjes bezocht en ben ik ook nog een keer terug geweest in Harderwijk. We zijn zelfs met de boot op vakantie geweest. Omdat ik maar zo'n dun 'bontjasje' heb en het eind oktober best koud was heeft mijn vrouwtje een truitje voor me gebreid zodat ik het niet koud hoefde hebben.

Groetjes van mij en ook van Pimmetje en mijn baasjes Martin en Carin

Beauty

di, 12/08/2015 - 17:17
Dinsdag 24 november hebben we Beauty bij jullie opgehaald. Beauty had toen nog geen naam. Beauty is de kitten die achter ligt.Ze is goede vriendjes geworden met Lady. Lady komt uit het asiel uit Gouda.

We hopen dat ze een leuke tijd bij ons krijgt. We gaan daar ons best voor doen.

Patricia en Karin de Wit

TEDDY

di, 12/08/2015 - 00:21
Hallo medewerkers van de Ark,

Wij hebben Ted (TEDDY) op 14 maart 2015 opgehaald bij de Ark. Hij is een zeer grappige en actieve kat!
We hebben veel plezier samen. Ted gaat niet naar buiten, maar geniet van het wandelen op het balkon en het kijken naar vogels.
Hij is heel erg bang van de stofzuiger, dan vlucht hij op het droogrek of op de bureaustoel. Ook is Ted onze wekker in de ochtend, hij drukt zijn natte neus graag in ons gezicht. Hij komt niet graag op schoot, maar dit vinden wij niet erg.

Grace

do, 12/03/2015 - 21:22
Grace woont nu bijna 2 jaar alweer bij ons in lelystad, gaat erg goed met grace. Grace zijn bronchitus aanvalletjes zijn nu nog maar weinig aanwezig.
Grace houd van rust wn ligt het liefst de hele dag languit en komt wanneer het grace uitkomt lekker kroelen
Mvg
Nathalie en grace

Quinty

do, 12/03/2015 - 21:08
Wij hebben Quinty op 29 december 2001 opgehaald bij de Ark. Ze is 14 jaar bij ons geweest. Op 19 november dit jaar moesten we helaas afscheid van haar nemen. Ze is waarschijnlijk 16 jaar geworden. We hebben onwaarschijnlijk veel liefde van haar gehad en ook aan haar gegeven. We hebben haar een plekje in oze tuin gegeven waar ze veel tijd doorbracht.

Garfield

do, 12/03/2015 - 20:44
Het is inmiddels een maand geleden toen we Garfield uit het asiel hebben gehaald.
Hij maakt het goed, we hebben zijn naam niet veranderd. De eerste dag in huis vond hij erg spannend, hij zat ook vooral in het washoek in een hoekje, als je bij hem kwam zitten kwam hij rustig na een poosje uit het hoekje en kwam hij spinnend bij ons zitten. Van het washok ging hij naar mijn slaapkamer, daar zit hij bijna altijd. Hij ligt als een prins op zijn kleed op bed of zit voor het raam naar de vogeltjes te kijken. Hij houdt alles in de gaten en schrikt snel van geluiden. We houden hem tot na de jaarwisseling binnen zodat hij goed gewend raakt aan het huis en niet door het vuurwerk van streek zal raken en de weg niet meer terug kunnen vinden. De omgang met de andere katten verloopt redelijk. Hij staat zijn mannetje. De omgang met de hond gaat steeds wat beter, we denken dat hij is opgejaagd of is geplaagd door andere honden voordat hij naar het asiel is gebracht. Toen hij onze hond per ongeluk tegen kwam in de gang blaasde en sloeg hij er flink op los. Onze hond is katten gewend dus deed niks terug en we laten nu regelmatig de hond aan Garfield zien en hij is bijna niet meer bang.

We zijn heel blij met onze vriend, en we hopen dat hij een mooi leventje bij ons zal hebben.

Lana

zo, 11/29/2015 - 14:43
Hallo medewerkers van de Ark,

Vorig jaar oktober hebben wij een kitten uit de opvang geadopteerd. Ze had toen nog geen naam en wij hebben haar Lana genoemd. Ze was erg ondervoed bij jullie gebracht, had vieze oren en ogen en heeft op het randje gelegen.

Inmiddels is ze ruim 1 jaar, gesteriliseerd, helemaal gezond en heeft ze het super naar haar zin bij ons. We wilde jullie wat foto's toesturen, zodat jullie kunnen zien hoe groot ze is geworden. Misschien kennen jullie haar nog?

Groeten,
Chris en Susan

Bram

vr, 11/27/2015 - 14:40
Ha lieve medewerkers,

Het is alweer zo'n negen maanden geleden dat wij Che/Gijs op kwamen halen bij jullie. En we hebben er nog geen moment spijt van gehad! Hij geniet van dezelfde dingen als wij. Heerlijke lange wandelingen maken door het bos, een weekendje met de boot naar Schiermonnikoog of heuvels beklimmen in Zuid-Limburg. Maar ook 's avonds heerlijk luieren op de bank bij de baas.

Bram is inmiddels ook goedgekeurd als hulphond voor de jongste dochter die meervoudig gehandicapt is. Hij is nu al een half jaartje bezig met de opleiding en moet nog 1,5 jaar. Wat vindt hij het geweldig om zoveel te leren en iets te kunnen betekenen! En dat van labrador zonder stamboek uit Hongarije ;-).

Groetjes!


Pebbles

wo, 11/25/2015 - 19:24
Hoi!

Mijn naam is Pebbles en ik ben een Europese langhaar, ofwel zo hebben ze mij in het asiel genoemd.
Ik zat nog niet zo heel lang in het asiel en vond het daarom best spannend allemaal. Eerlijk gezegd was ik ook niet zo gediend van al die gekke katten om mij heen. Vandaar dat ik in het asiel mooi zat verstopt onder de katten hokken.
Toen kwamen mijn 2 baasjes langs om te kijken naar een leuke kat. Nou, ik liet mijzelf mooi niet zien!
Helaas pindakaas werd ik toch even voorgesteld. Mijn baasjes vonden mij meteen erg mooi en lief.
Eenmaal aangekomen in mijn nieuwe huis vond ik het helemaal niet zo spannend meer. Ik ging op verkenningstocht en had diezelfde avond nog een plekje ingenomen op de bank!
Ik ben vooral luiiig en vind het heeeeeeeerlijk om te slapen zzzzzz. Maar van tijd tot tijd kom ik in actie.
Ik hou ook van een aai af en toe over mijn bol, maar op schoot zitten doe ik niet graag. Oh en ik doe af en toe miauwen als ik vind dat ik niet genoeg aandacht krijg.
Ik heb heeeel veel haar en lijk daarom wat aan de dikke kant, gelukkig valt dit wel mee, maar ik zal wel op mijn gewicht moeten letten.

Nou ik blijf hier dus nog een tijdje zitten en kom niet meer terug naar de Ark, hoewel ze daar erg lief voor me waren!

Lieve kattenpoot,

Pebbles

Pebbles

wo, 11/25/2015 - 19:18
Hoi!

Mijn naam is Pebbles en ik ben een Europese langhaar, ofwel zo hebben ze mij in het asiel genoemd.
Ik zat nog niet zo heel lang in het asiel en vond het daarom best spannend allemaal. Eerlijk gezegd was ik ook niet zo gediend van al die gekke katten om mij heen. Vandaar dat ik in het asiel mooi zat verstopt onder de katten hokken.
Toen kwamen mijn 2 baasjes langs om te kijken naar een leuke kat. Nou, ik liet mijzelf mooi niet zien!
Helaas pindakaas werd ik toch even voorgesteld. Mijn baasjes vonden mij meteen erg mooi en lief.
Eenmaal aangekomen in mijn nieuwe huis vond ik het helemaal niet zo spannend meer. Ik ging op verkenningstocht en had diezelfde avond nog een plekje ingenomen op de bank!
Ik ben vooral luiiig en vind het heeeeeeeerlijk om te slapen zzzzzz. Maar van tijd tot tijd kom ik in actie.
Ik hou ook van een aai af en toe over mijn bol, maar op schoot zitten doe ik niet graag. Oh en ik doe af en toe miauwen als ik vind dat ik niet genoeg aandacht krijg.
Ik heb heeeel veel haar en lijk daarom wat aan de dikke kant, gelukkig valt dit wel mee, maar ik zal wel op mijn gewicht moeten letten.

Nou ik blijf hier dus nog een tijdje zitten en kom niet meer terug naar de Ark, hoewel ze daar erg lief voor me waren!

Lieve kattenpoot,

Pebbles

Suus

za, 11/21/2015 - 12:36
Extra foto van Suus en Sjors

Suus

za, 11/21/2015 - 12:35
Lieve allemaal,

Suus hebben we, eind oktober, als kitten van ongeveer 5,5 maand opgehaald bij de Ark. Vanaf moment één was het alsof ze al jaren bij ons thuis was. Fred (12 jr) en Sjors (4,5 mnd) zijn erg blij met de komst van Suus, voornamelijk Sjors, hij &Suus zijn onafscheidelijk !!

Lieve groetjes van Iris
En een pootje van Suus, Sjors & Fred

P.s. Suus werd Tatum genoemd in het Asiel

Polo

vr, 10/30/2015 - 18:16
Hier een berichtje over Polo.(zwart met bruin)
Hij is nu bijna 8 jaar. (We hebben hem als puppy van 8 weken bij jullie opgehaald) En lijkt wel of hij een tweede jeugd heeft. Lekker uitdagen en gek doen.
Helaas heeft Polo al een paar jaar 2 versleten heupen en een versleten onder rug. Gelukkig gaat het goed met hem. Als we naar het strand of bos gaan krijgt hij vloeibare pijnstilling.
En in de winter maanden elke dag een lage dosis omdat hij dan snel mank loopt en stijf is.
Onze ander hond Branjo(niet uit jullie asiel) is 7,5 jaar en zit ook aan de pijnstilling. Dus het is een soort honden bejaardenhuis hier.
Ze liggen altijd bij elkaar in de buurt. En zijn dikke vriendjes.

Sammy en Bonsai

wo, 10/28/2015 - 20:16
Beste medewerkers,Het is nu bijna drie weken geleden dat Sammy & Bonsai bij ons wonen. En na een moeilijke start voor Sammy, verkouden geworden en veel niezen, is hij nu m.b.v. een antibiotica kuur helemaal opgeknapt. Ze liggen inmiddels lekker bij ons op de bank, i.p.v. op hun schuilplek. Zijn lekker aan het spelen, ook met elkaar. En vinden het alle twee heerlijk om geknuffeld te worden.

Bonsai is echt de speelse doerak en de onderzoeker en Sammy is een lekkere luilak en kijkt eerst de kat uit de boom. Ze hebben al veel interesse voor alles wat buiten in de tuin gebeurt maar daar moeten ze nog even een paar weekjes op wachten.

Het gaat in ieder geval hartstikke goed met ze en wij genieten dagelijks met volle teugen van dit duo. Ze zijn voor ons al goud waard!

Groetjes,
Arnold & Yvonne

Bas

ma, 10/26/2015 - 16:46
Goeiedag,

Bij deze wou ik laten weten hoe het met de kater Bas (nu Floki) gaat, die
wij 10 oktober mee hebben genomen. Hij was toen net 2 dagen gecastreerd maar
daar was niks van te merken want na 5 tot 10 minuutjes het huis verkennen
voelde hij zich al thuis bij ons en liep hij ons overal achterna. En zat hij
die zelfde avond al lekker bij ons te spinnen en te slapen. Dus heerlijk op
z'n gemakje bij ons. Hij is lekker speels maar hij houdt er ook van om
lekker bij ons te liggen. Daarbij is eten ook z'n favoriete bezigheid bij
ons komt hij niks te kort hij weegt nu immers ook al bijna 4 kilo voor een
half jaar dus dat word bijna op dieet voor hem.

Ik heb nog wat leuke foto's

Chicco

zo, 10/25/2015 - 19:23
Gisteren hebben wij chicco mee genomen naar huis.
Het was even spannend of chicco naast de fiets kon lopen.
Nou dat kon hij heel goed en ik moest zelf nog afremmen.
Bij de trambaan heeft ie water uit mijn handen gedronken waar na we verder zijn gegaan.
Even een tussenstop gemaakt bij de kringloop winkel in stadsdennen.
Veel te zien en veel mensen die hem leuk vinden.
Het meest verbazend is dat chicco na al dat geren totaal niet hijgt helemaal niks.
Chicco is in top conditie en kerngezond als ie dat kan.
Helaas moesten wij even weg en chicco is 2 uur alleen geweest in huis.
Bij terugkomst konden wij niks vinden.
Geweldig.
Kennis making met de Kids ging heel goed.
Als of hij al jaren thuis woont bij ons.
Dit gaat heel goed.
Hij is niet bang voor kinderen of wat dan ook.
Helemaal omgeschakeld bij thuiskomst.
In de hondenren gaat het ook goed met andere honden.
Dus het ziet er erg goed uit.

Mvg Gert Harperink.

Ruby (2 face) en Sammy (Medusa)

za, 10/24/2015 - 12:43
Hallo

Vorige week onze 2 dametjes opgehaald en het gaat goed. Wondje aan Ruby's bekje is dicht en ze eet ook goed. Ze hebben ook al een stukje brood gepikt van onze jongste zoon. Sammy is echt dol op knuffelen. Ruby volgt je het liefst de hele dag en af en toe een knuffel vindt zij voldoende.

Bikkel (jerry)

vr, 10/23/2015 - 15:26
Hier ook even een update van bikkel voorheen jerry het broertje van tom.

bikkel is ook een eigenwijze oostindische doven lieve knuffel van een beagle.

Hij woont samen met 4 mensen. En een hond van 6jr en 2 katten van 11jr en 10 jr.

Bikkel heeft er een behoorlijk neus erop zitten. Als die wat ruikt dan vergeet hij alles om zich heen. Speelt lekker met zn voorbeeld hond. En de katten is hij na lang wennen aan gewend maar nog is het leuk om ze af en toe een beetje op te jagen. Hij groeit lekker maar eten is ook erggģggg lekker. Al met al en een pup en we genieten er heerlijk van.
Ik ben benieuwd hoe groot die gaat worden.

Tom

di, 10/20/2015 - 14:54
Hallo allemaal,

In juni 2015 ben ik bij jullie in Harderwijk geweest om kennis te maken met beagle pup Tom. Zijn broertje Jerry was ook bij jullie.
Tom is gelijk met mij meegegaan naar Makkum (Fryslan).
Inmiddels is Tom zes maanden en een heerlijke beagle. Wat groeit zo’n pup toch hard!

Het is alsof Tom altijd bij ons gewoond heeft. Beagle Joshua van 15 helpt mee opvoeden net als Leonberger Dino (8) en onze zwarte kat Jorien (5). Al kan Tom het niet laten om toch af en toe achter kat Jorien aan te jagen… Maar ze kan hem de baas.

Tom loopt achter zijn neus aan, is ontzettend eigenwijs, durft alles en hij is oost-indisch doof. Kortom…een echte beagle!
Hij is gek op zwemmen en wandelen, kinderen, honden en mensen.
Samen zitten we op puppycursus en dat is bijzonder gezellig en af en toe chaotisch.

Hartelijke groet uit Makkum!
Thijs en Barbara


Lieve

wo, 10/14/2015 - 20:56
Hallo Dierencentrum de Ark,

Een paar weken terug heb ik Lieve, die nu Lana heet, bij jullie opgehaald. Aangezien zij ontzettend bang was heeft ze de eerste dagen onder 't bed gelegen en zelfs een klein ongelukje gehad op de grond. Maar dat geeft niks! Ik heb haar gelukkig naar de woonkamer gekregen en door het goede voorbeeld van mijn andere kat zag ze in dat er geen gevaar was en al dat gekroel toch best fijn is. Het gaat nu super met haar. Ze ligt 't liefst samen met mijn andere kat bij me op de bank, en s' avonds samen bij me in bed. En buiten dat is ze nu ook helemaal zindelijk!

Hier nog 2 foto's die ik heb gemaakt,

Groetjes, Babette

Pardij

zo, 09/20/2015 - 12:38
Pardij (intussen omgedoopt tot "Poes") voelt zich helemaal thuis bij ons. Op het begin was ze nog een beetje ziek, maar ze is gelukkig helemaal opgeknalt. We hebben haar nu zo'n drie maanden en kunnen haar nu al niet meer wegdenken! Ze is een echt knuffeldier en een schat van een poes. We hadden geen liever beestje kunnen wensen!

Bliksem

za, 09/19/2015 - 17:25
Vorige week hebben we kitten Bliksem opgehaald. We hadden van te voren te horen gekregen dat hij een angstige kitten was, waar we geduld mee zouden moeten hebben. Het zou best een tijd kunnen duren voordat hij zich liet aaien. Geduld bleken we niet nodig te hebben. Na een goede autorit naar Amsterdam, ging hij toen we thuis kwamen meteen onze zitkamer verkennen en wilde eten. Na een uurtje wilde hij spelen , die avond konden we hem al aaien en de volgende dag kwam hij al op schoot zitten. Het is een hele lieve speelse kitten en we zijn heel blij met hem. Terwijl ik dit zit te typen, ligt hij heerlijk op mijn schoot te slapen. Kortom een hele goede eerste week.